YA > Lokalt

Saturday, 20 July, 19:42

YA - 11 jul 19 kl. 06:00

Hans förslag inför tågstoppet: bygg station vid BingofältetI september ska ombyggnaden av Ystad station inledas på riktigt, och all tågtrafik från Svarte och österut ersätts med bussar i nio veckor. En som inte är nöjd med detta är Henning Wittmeyer i Snårestads byalag. – Vi måste säga ifrån att det inte är acceptabelt. Svenskar är alldeles för snälla! säger han..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Bingofältet, Ystad, Svarte, Henning Wittmeyer, Snårestads

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hans förslaginför , tågstoppet, bygg, stationvid , Bingofältet
SmålandsPosten - 26 aug 14 kl. 06:22

Nytt förslag för miljöstation

Ett alternativ kan vara att lägga Vislandas miljöstation vid Kupan. Röda korskretsen har erbjudit kommunen att lägga den planerade återvinningsstationen på Kupantomten. Alvesta kommun har visat visst intresse för erbjudandet på så sätt att tjänste­män har besökt fastigheten för att bilda sig en uppfattning om tomten, där Rödakorskretsen tar emot och säljer möbler och andra föremål i en secondhandbutik.

Sydsvenskan - 26 okt 15 kl. 04:00

Förslag i studie: Bygg ut lånecykelsystemet så här

Bygg ut Lunds lånecykelsystem med nya stationer i bostadsområden och vid målpunkter som till exempel Nova. Det föreslås i en ny utvärdering av systemet. Kommunalrådet Emma Berginger (MP) gillar idén att bygga ut, men har lite andra tankar på hur det skulle kunna ske..

Sydöstran - 19 feb 18 kl. 15:21

Förslag: Renovera eller bygg ny lekplats

Renovera lekplatsen på skolgården eller bygg en likvärdig lekplats i närheten. Det föreslår nu en kommuninvånare efter att lekplatsen på nedlagda Kuggeboda skola stängts av med ett två meter högt staket..

YA - 14 apr 19 kl. 06:00

Medborgarförslag om vattenbrist: ”bygg avsaltningsanläggning”

En avsaltningsanläggning för havsvatten – kan det vara något för Simrishamns kommun? I ett medborgarförslag anser en Borrbybo att kommunen i vart fall borde låta utreda möjligheten..

YA - 06 aug 18 kl. 20:10

”Bygg en station i Västra Sjöstaden”

2019 stängs Ystads bangård för ombyggnation. Under perioden, som kan vara i mer än ett år, kommer tusentals passagerare dagligen att bussas till och från stationen i Svarte. Nu kommer ett nygammalt förslag: "Lägg en station vid ”Bingofältet” vid Västra Sjöstaden i Ystad.

GöteborgsPosten - 03 nov 15 kl. 05:00

M-förslag: Riv Sjumilaskolan - bygg ny

Riv Sjumilaskolan. Förslaget kommer från oppositionen i Västra Hisingen.- Vi måste ta nya tag, säger Birgitta Simonsson (M)..

SmålandsPosten - 06 aug 14 kl. 06:20

Flera vill ha mötesplats i?stället för miljöstation

Vislandaborna vill inte ha någon miljöstation på Brända tomten. Det kom fram på mötet som ordnades på platsen i lördags. Många har också synpunkter på hur Brända tomten kan förskönas och göras till en mötesplats.

YLE - 06 jun 17 kl. 05:24

Wasa station: Detta har hänt

Den 15 maj beslöt Vasa stadsfullmäktige att staden går vidare med Wasa Station. Men hur det faktiskt går med att locka företag till området är svårt att säga. Mikael Snellman på Lemminkäinen är fåordig.

YLE - 05 mar 15 kl. 05:43

Wasa Station -snart dags för beslut

Ett 24 våningar högt tornhus planeras på den plats där Vasa busstation tidigare låg. Tornhuset med hotell och privata bostäder blir en del av Wasa station, ett så kallat hybridkvarter med olika sorts attraktioner. Vasa stad är med på ett hörn, dels som markägare och dels - är det tänkt - som ägare till ett musik- och konferenshus som blir en del av kvarteret.

DalaDemokraten - 12 jul 17 kl. 12:08

Insändare: Korkat förslag att flytta tågstoppet från Krylbo

Moderaterna i Avesta vill att tågstoppet ska flyttas från Krylbo till Avesta. Korkat, tycker Olle Karlsson..

Fler nyheter från YA

YA - Igår: 12:00

Hon blir ny kommundirektör: ”Ystad kändes väldigt spännande”

I oktober tar Marina Vikström, 51 år, över som kommundirektör i Ystads kommun. Hon kommer närmast från en tjänst som biträdande kommundirektör i Kungsbacka. – Det finns väldigt mycket i Ystad, både det stora och det lilla.

YA - I förrgår: 08:04

Brott: Drogpåverkad smet från polisen i stulen bil

En man försökte smita från polisen när de skulle utföra en rutinkontroll natten mellan onsdag och torsdag. När polisen fick fatt i honom var han både drogpåverkad och hade stulit fordonet han satt i..

YA - I förrgår: 06:00

Skördetiden är här – en vecka tidigare än normalt

En vecka tidigare än normalt har skördetröskorna börjat rulla över åkrar och ängar i sydöstra Skåne. På Krageholm utanför Ystad är man glada över att ha kommit igång men vågar inte ropa hej över skördarnas storlek..

YA - I förrgår: 06:00

Man döms till rättspsykiatrisk vård efter kvinnomisshandel

En man i 35-årsåldern döms för flera brott efter att han både trakasserat och misshandlat en kvinna i hennes lägenhet när han var på jakt efter droger. .

YA - 17 jul 19 kl. 19:00

Kärleken till Ystad fick Soufi att öppna butik på gågatan

På gågatan finns sedan den 27 juni en nyöppnad livsmedelsbutik, men än så länge kommer de flesta för att köpa mjukglass och snus. – På helgerna har vi öppet fram till halv tre på natten, så folket har någonstans att gå efter diskoteket, säger Mahmoud Soufi..

YA - 17 jul 19 kl. 18:00

Kylig sommar upprör - ”Ovanligt kalla nätter i juli” säger SMHI

Efter några ovanligt kalla juli-dygn väntar ett visst väderomslag. Sommartemperaturerna kommer att återvända i veckan..

YA - 17 jul 19 kl. 16:01

Premiär för nya gröna mötesplatsen i Nybrostrand

Nu är arbetet med den nya mötesplatsen i princip färdigt. Området runt Hildas livs & grill i Nybrostrand har rustats upp och i skuggan av pergolan blir det snart både frukostmöte och allsångskväll..

YA - 17 jul 19 kl. 00:01

Peter Lindgren: Sju av de odrägligaste sommartyperna jag känner till

Det tycks mig som att en del jobbiga människor jobbar heltid med att vara jobbiga, medan andra lever upp under semestertider. Att de har en förmåga att peaka som odrägliga personer just när man vill slippa dem som mest. Den här texten handlar om dessa människor.

YA - 16 jul 19 kl. 18:00

Rekord för färjetrafiken till Bornholm – igen: ”Fruktansvärt bra. All time high”

Trenden för Bornholmstrafiken fortsätter – folk vallfärdar till den danska ön i sydöst. När halvårssiffrorna summeras kan vd:n i Ystad Hamn Logistik AB, Björn Boström, dra på smilbanden. – Så här många passagerare har vi aldrig haft, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.