YA > Lokalt

Tuesday, 16 July, 18:11

YA - 11 jul 19 kl. 06:00

Hon vill att hundar ska få bada på allmän badplats: ”Vill slippa bryta regler”Mellan den 1 april och 30 september är hundar bannlysta från de allmänna badplatserna i Ystad. Det vill Ise Örn Balksäter ändra på. – Det borde inte vara något problem att ta ett kvällsdopp med sin hund, säger hon..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystad, Ise Örn Balksäter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon vill att hundarska , , bada, allmän, badplats Vill slippa bryta regler
Nya Wermlands Tidningen - 29 aug 16 kl. 06:00

Hundar får bada under delar av året

Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat om att säga ja till omarbetade lokala ordningsföreskrifter. Ändringarna påverkar bland annat reglerna om alkohol, tillfällig försäljning och hundar på offentliga platser..

Expressen - 16 maj 19 kl. 06:49

Här kan din hund bada i sommar i Stockholm

Många hundar älskar att bada. Men på de flesta badplatser och stränder är hundar inte välkomna.Det finns dock stränder i Stockholm där du och din kompis är välkomna.

Nya Wermlands Tidningen - 16 jul 11 kl. 07:30

Hundar måste få bada

Västerbottens Folkblad - 28 dec 13 kl. 07:52

Tre hundar söker ägare

Polisstationen i Umeå börjar likna en kennel, sedan polisen under gårdagskvällen fått in tre hundar som hittats av allmänhet och lämnats in. Nu söker polisen efter ägarna till hundarna Den första hunden hittades i Vännäsby i går klockan 19.30.

Barometern - 03 aug 14 kl. 13:43

Stor ilska över badande hundar

Ett antal hundägare trotsar badförbudet för hundar vid Fulviks badplats. Agerandet upplevs som respektlöst av andra badgäster och nu avråder kommunen från bad sedan bakterier hittats i vattnet. Kvinnan i andra änden av telefonlinjen har svårt att dölja sin frustration och upprördhet.

Barometern - 03 aug 14 kl. 13:43

Hundar badar trots förbud

Ett antal hundägare trotsar badförbudet för hundar vid Fulviks badplats. Agerandet upplevs som respektlöst av andra badgäster. Kvinnan i andra änden av telefonlinjen har svårt att dölja sin frustration och upprördhet.

YLE - 11 sep 15 kl. 04:15

Algexpert: ”Bäst att inte låta hundarna bada i havet”

Det är bäst att inte låta hundarna bada i havet. Den uppmaningen kommer från en algexpert efter misstankar om att hundar på Åland dött av algförgiftning. Docent Tore Lindholm vid Åbo Akademi säger att hundägarna inte borde ta några risker då det fortfarande förekommer alger i havet.

ÖstersundsPosten - 09 jun 14 kl. 14:02

Fot, Fido! Här får du inte bada

Hundratals stränder med den internationella miljöutmärkelsen Blå flagg har i Danmark stängt för hundar, skriver Sydsvenskan. Men i Sverige finns inget sådant förbud – i stället är det upp till kommunerna själva att avgöra var det är tillåtet för hundar att bada..

DalaDemokraten - 09 jun 14 kl. 14:05

Fot, Fido! Här får du inte bada

Hundratals stränder med den internationella miljöutmärkelsen Blå flagg har i Danmark stängt för hundar, skriver Sydsvenskan. Men i Sverige finns inget sådant förbud – i stället är det upp till kommunerna själva att avgöra var det är tillåtet för hundar att bada..

SmålandsPosten - 04 jun 19 kl. 19:17

Badstopp: Hundar och barn avråds bada på badplatser

Älmhults kommun avråder barn och hundar från att bada på tre badplatser i kommunen. De har upptäckt algblomning. .

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Rekord för färjetrafiken till Bornholm – igen: ”Fruktansvärt bra. All time high”

Trenden för Bornholmstrafiken fortsätter – folk vallfärdar till den danska ön i sydöst. När halvårssiffrorna summeras kan vd:n i Ystad Hamn Logistik AB, Björn Boström, dra på smilbanden. – Så här många passagerare har vi aldrig haft, säger han..

YA - 3 timmar sedan

Sommarkonsert i Mariakyrkan

Frida Green är en av dem som uppträder med sommarkyrkan på torsdag..

YA - 21 timmar sedan

Färre barn föddes på Ystads BB

641 barn föddes på Ystads BB under första halvåret i år. Det är en minskning jämfört med i fjor. – Anledningen är att vi haft ett förlossningsrum stängt i flera månader på grund av byte av en hiss, säger enhetschefen Bodil Herrlin Hedin..

YA - 5 timmar sedan

Polisens uppmaning: Märk era barn

Polisen uppmanar alla föräldrar som besöker marknaderna i sydost att märka sina barn. Ett telefonnummer på armen skulle göra att bortkomna barn lättare skulle komma till rätta..

YA - 12 timmar sedan

Bostadsinbrotten fortsätter att minska i Ystad och Simrishamn

14 inbrott i lägenheter och villor. Det blir slutsumman när Brottsförebyggande rådet summerar årets första sex månader i Ystad. Obehaglig statistik för dem som drabbats, men de är trots allt färre än de senaste fem åren..

YA - 12 timmar sedan

Det utvidgade strandskyddet blir kvar

Länsstyrelsens beslut om utvidgat strandskydd står fast. Regeringen avslår kommunens överklagan. .

YA - 20 timmar sedan

Kärleken håller längre i Ystad – det har Bent och Tove bevisat

Juli är den månad på året då allra flest skiljer sig, men var du bor i landet kan spela roll. I en kartläggning över 2018 års skilsmässor visar det sig att boende i Ystad får kärleken att hålla längre än genomsnittet i Sverige. Ett av alla bevis på det är Tove och Bent Fischlein som har stått vid varandras sida i över 70 år.

YA - Igår: 14:07

Anmälan: Badgäster bestals på 50 000 kronor

Badgästerna glömde sin handväska på parkeringen. När de kom tillbaka var den borta. Enligt polisanmälan innehöll väskan saker värda 50 000 kronor..

YA - Igår: 13:02

Kriminalvård: Vill ha snabbt svar om fängelse

Efter att Kriminalvården i juli lade ner planerna på att bygga ett nytt fängelse i skånska Svedala, har ett antal kommuner visat sitt intresse för en anstalt..

YA - Igår: 13:05

Satt på pall i lastbil - åtalas

Mannen satt på en pall mellan två passagerarsäten i en lastbil i Ystad hamn. Nu har han blivit åtalad för brott mot trafikförordningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.