Barometern > Nyheter

Friday, 19 July, 23:41

Barometern - 11 jul 19 kl. 17:23

Hos Kulturmagasinet kan alla skapa konstKulturmagasinet i Bergkvara erbjuder ett brett utbud av sommarkurser inom konstyrket. Deltagarna har alla olika kunskapsnivåer, men samtliga menar att de utvecklas och inspireras under veckans gång..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kulturmagasinet, Bergkvara

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hos, Kulturmagasinetkan alla skapa , konst
YLE - 10 apr 15 kl. 17:41

Elverket lånar konst från Ekenäshem

På galleri Elverket i Ekenäs samsas professionella konstnärer med amatörer och barn. Ett hundratal lånade konstverk från över 30 privata hem skapar en spännande och unik helhet. Gissa vilken tavla som är från Ikea!

Skånskan - 03 apr 18 kl. 10:28

Konst blickar bakåt och framåt

konst
Kobro & Strzeminski
– Ny konst, turbulenta tider
Moderna museet, Malmö
Till och med 2 september
Perpetual Uncertainty – Konst och radioaktivitet
Malmö Konstmuseum
Till och med 26 augusti Med vårens och sommarens vackert och informativt hängda utställning Kobro & Strzeminski för Moderna Museet Malmö sina besökare tillbaka till 1900-talets inledande decennier – en turbulent tid, inte minst på konstens område.
Också i Ryssland hade modernismens genombrott genererat nya ismer. Parallellt med de politiska omvälvningar som skulle leda fram till revolutionen 1917 skapade Kazimir Malevitj den färg- och formreducerade suprematismen (som 1913 mynnade ut i målningen Svart kvadrat på vit botten).

Skånskan - 15 feb 16 kl. 09:00

Lånar ut konst på Artotek

MALMÖ Nu går det att låna konst hos Skånes Konstförening. Alla lån är gratis och kan göras i upp till två veckor.
Det handlar om tio olika verk av elva konstnärer.

Skånskan - 28 sep 16 kl. 16:00

Vandring och konst i flera plan

Recension/konst KONST
Trekking in Time
Ystad Konstmuseum
Till och med 13 novemberKonsten att vandra eller Vandra som konst? Frågan som står i fokus på Ystads Konstmuseums stora höstutställning har initierats av museichefen Ýrr Jónasdóttir, själv rutinerad vandrare. Tillsammans med vännen och konstkuratorn Anna Kindvall har hon under snart 10 somrar vandrat bland Europas berg – och funnit att vandring är ett ämne värt en egen utställning.

Trelleborgs Allehanda - 09 aug 12 kl. 14:00

Lokal konst avslutar sommaren

Efter att ha avverkat det experimentella, och broderikonsten, handlar sommarens sista utställning på Smyge Köpmansmagasin om mer traditionell och publiktillvänd konst ? alltihop lokalt producerat.
Önskemålet från Trelleborgs turistbyrå inför den sista sommarmånaden på det ljusa och luftigt rymliga magasinet löd något i stil med "sol, sommar och hav", som utställningsansvarige Lennart Winquist minns det.

SmålandsPosten - 14 apr 14 kl. 15:47

Elitsatsande konståkare tvingas träna i Kalmar

Växjö konståkningsklubb tvingas skicka sina elitsatsande åkare till Kalmar för träning. Det blir följden sedan Växjö kommun tecknat nytt avtal om ishallstiderna med Växjö Lakers. – Det är så klart väldigt jobbigt för våra tjejer att behöva åka till Kalmar 3-4 gånger i veckan för att träna, säger Mats Johnson pappa till en av de åtta som erbjudits plats för träning hos konståkningsklubben där.

YLE - 27 jan 17 kl. 14:34

Fula gubbar och fågelkvinnor - Carl-Gustaf Lilius konst på Elverket i Ekenäs

Pro Artibus presenterar ett brett utbud av skisser, skulpturer och målningar som vittnar om Hangökonstnärens samhällsengagemang. Flyktingfrågor och mänskliga rättigheter låg Lilius nära hjärtat. Carl-Gustaf Lilius (1928-98) är årets konstnär i Galleri Elverkets utställningsserie Vinterklassiker.

BT - 10 jan 12 kl. 14:34

Konst på helt nya vägar

Kvinnosaksdebatten rullar på utan att synbart ändra halva mänsklighetens behov av jämlikhet i likaberättigande, villkor och ansvar. Vi känner igen allt från öststatsproblemet förr i tiden. Då räckte det att säga nåt om önskvärdheten av fred, och alla var nöjda och allt fortsatte som förut.

Magazin24 - 09 maj 13 kl. 20:15

Res runt bland konst och hantverk

Foto, konsthantverk, smide, ekologiska kläder, skulpturer och mycket annat kommer att passera näthinnorna nu till helgen då är det konst och hantverkssafari i Kungsör. Det är återigen dags för konstnärerna och hantverkarna i Kungsör att damma av tavlorna eller konsthantverken, öppna upp ateljén och bjuda in besökarna för att låta dem beskåda det de har skapat. Och återigen är det rekordmånga utställare.

Sydsvenskan - 21 mar 16 kl. 04:00

Hemma hos målande mästare

Hemma hos lika med familj, intimitet, privatliv. Nog känns temat evigt. Men det är fel.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

50-årsjubileum för stort kroppkakskalas

Om någon kände doften av kroppkakor i Glömminge under fredagen kom det förmodligen från familjerna Schyffert, Nilevi och Nilssons släktkalas där 225 kroppkakor kokades i fyra hus..

Barometern - 2 timmar sedan

Lovewell Junior hade premiär

Lovewell Institute for the creative arts arrangerar musikalworkshops runt om i världen. Sedan 2003 har workshopen arrangerat i Sverige. Under fredagskvällen hade årets junior-deltagare premiär för sin egenkomponerade föreställning..

Barometern - 2 timmar sedan

Region Kalmar varnar för solen

Barometern - 3 timmar sedan

Nybroband ersätter Gyllene Tider

När Gyllene Tider ställer in rycker bandet Blazer Club från Nybro in. .

Barometern - 4 timmar sedan

Avstängd brevlåda skapar förvirring

Barometern - 4 timmar sedan

Drygt 15 000 kronor till Världens barn

Under allsångskvällen på Torget samlades drygt 15 000 kronor in till Världens barn..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.