Nyan > Svenskfinland

Saturday, 20 July, 20:23

Nyan - 11 jul 19 kl. 17:30

Pengar för HammargårdenHammarlands kommun får investeringsstöd ur penningautomatmedel för tillbyggnaden av Hammargården Landskapsregeringen har beslutat bevilja 20 procent, dock maximalt 700 000 euro, av godtagbara kostnader. Ett villkor är att 5 av 8 kriterier för inomhusmiljön når guldnivå, sägs i beslutet. Guld är en av fyra nivåer inom ett certifieringssystem för miljöbyggnader. (ms)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Hammargården, Hammargården Landskapsregeringen, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pengarför , Hammargården
Norrtelje Tidning - 09 dec 14 kl. 17:08

Brand på Hammargården Rånäs

Räddningstjänsten kunde snabbt släcka utan att någon person kom till skada..

YLE - 13 nov 14 kl. 19:40

Slaget om skärgården i Slaget efter 12

Det är bistra budgettider i många kommuner just nu, och i framför allt i många små skärgårdskommuner tvingas man eventuellt avstå från service som många upplever som avgörande för att skärgården ska hållas livskraftig. Nedskärningar och inbesparingar är vardag i de flesta kommunerna i dag och det gäller i högsta grad också skärgårdsstaden Pargas. I debatten Slaget efter 12 deltog Nagubon och föräldern Staffan Åberg, Pargas stadsdirektör Folke Öhman och riksdagsledamot Mikaela Nylander, från Svenska Folkpartiet.

Alliansfritt Sverige - 11 feb 14 kl. 13:00

FLASH: Politiskt företag tycker inte att deras vinst i välfärden är en politisk fråga

Det minst sagt skandaltyngda vårdbolaget Attendo har i en enkätundersökning till sina anställda ställt frågan vad de anser om vinster i välfärden. Efter alla turer med Max och Moderaterna i Stockholms landsting, där arbetsgivare försökt utöva påtryckningar på sina anställda, kan det här ses som ett rätt märkligt grepp. Men att det skulle vara en politisk fråga anser inte Charlotte Näsström Morén, informationschef på Attendo – Vi ser inte frågor om valfrihet och vinster i vården som politiska frågor.

Nyheter 24 - 16 feb 18 kl. 15:25

Buya Turay: "Jag är 'pissed off' – hade gjort 15 mål i Djurgården"

I veckans andra avsnitt av Studio Allsvenskan är silly season i fokus. Panelen både diskuterar och kommenterar läget i alla de Allsvenska klubbarna, där potentiella värvningar och försäljningar hamnar på tapeten.  Avsnittets kanske största snackis kommer dock efter att chefredaktör Henrik Eriksson spelat upp sin telefonintervju med AFC Eskilstuna:s Mohamed Buya Turay.

YA - 10 sep 13 kl. 06:30

Mer pengar till specialvård

ystad Region Skåne fortsätter att tilldela mer pengar till sjukvården nästa år. Nu satsas 200 miljoner kronor till den högspecialiserade sjukvården på Skånes universitetssjukhus. Några direkta pengar till lasarettet i Ystad presenteras inte.

YLE - 04 nov 14 kl. 04:00

Missbrukarvården blir samarbete mellan VNS och Raseborg

Avvänjningsenheten för missbrukare som finns i Ekenäs, den så kallade Katkon, ska i framtiden inte längre bjuda vård dygnet runt utan satsa på öppenvård. Istället planerar staden och Västra Nylands sjukvårdsområde (VNS) att avgiftningsvården på några dygn sköts på Ekåsens psykiatriska sjukhus.
Mån 3.

HBL - 28 feb 14 kl. 05:11

Äldrevård: Hemvården får inte mer pengar

Social- och hälsovårdsministeriet presenterar inga konkreta satsningar på hemvården, men däremot många förändringar inom institutionsvården.– Att beslutsfattarna tycker att det är fint att äldre ska bo hemma så länge som möjligt får mig att vilja spy, säger Kerstin Uhtio, som hjälper sin 89-åriga mamma. I höstas berättade regeringen att man ska spara 300 miljoner euro genom att minska institutionsvården av äldre.

YLE - 23 jul 14 kl. 04:13

Skärgården förlorar miljoner när staten omfördelar pengar

Skärgården hör till en av de stora förlorarna i den omfattande reform av statsandelarna som träder i kraft vid årsskiftet. Totalt kommer skärgårdstillägg för kring tio miljoner euro att försvinna. En av de stora förlorarna är Pargas stad som i reformen förlorar över tre miljoner.

BT - 20 aug 14 kl. 13:14

Lovar kortade köer i cancervården

Både Alliansen och Socialdemokraterna har vallöften för att korta köer i cancervården. S och V öronmärker pengar till mer personal i vården och SD hittar 3 miljarder till riktade insatser. Vård och omsorg hör till de områden väljarna sätter högst när partivalen ska göras.

Skånskan - 15 feb 19 kl. 15:33

Skånska sjukhus får pengar till kösatsning

Skåne Nu ska de skånska sjukhusen stimuleras att minska vårdköerna.
Regionen anslår 141 miljoner till de avdelningar som klarar de uppställda målen.De sjukhus med specialiteter som inte når målen kan heller inte räkna med några pengar.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Markbrand i Mariehamn

Mot lördagskvällen fick Alarmcentralen in ett larm om en markbrand i Österbacka, Mariehamn. Tf räddningschef Karl Nordlund meddelar att markbranden var av storleken tio gånger tio meter stor och att anledningen till att marken börjat brinna kan vara krossat glas som fanns i närheten. När Räddningsverket Mariehamn och Strandnäs FBK kom till platsen hade några pojkar och andra personer i närheten redan börjat släcka branden.

Nyan - 4 timmar sedan

Rökiga lokaler orsakade larm

Under natten till lördag fick Alarmcentralen in ett automatalarm från Kino i Mariehamn. Larmet utlöstes av rökmaskiner inne i lokalen. Tf räddningschef Karl Nordlund meddelar att Mariehamns räddningsverk ryckt ut till platsen och eftersom det fanns så pass mycket rök inne i lokalen bedömde man att larmet inte kunde återställas och Kino var tvungna att hålla övervåningen stängd under kvällen.

Nyan - 5 timmar sedan

Polisen jobbade hårt under första Rockoff-natten

Under natten till lördag har polisen haft fullt upp då det varit mycket folk i farten och många kraftigt berusade sådana. Polisen berättar i ett meddelande att de haft en del att göra under den första Rockoff-natten. Under natten har polisen hämtat två ungdomar från Rockoff-området då personerna var kraftigt berusade.

Nyan - 7 timmar sedan

Finsk stortidning hyllar Sally Salminen

”Sally Salminen skrev den mest framgångsrika finska romanen”. .

Nyan - Igår: 19:02

Getaloppet gör comeback

RULLSKIDOR. När Getadagen återuppstår på lördag gör även Getaloppet på rullskidor det. .

Nyan - Igår: 18:00

Grovt äventyrande på Emkarbyvägen

En 22-årig man dömdes i onsdags för grovt äventyrande av trafiksäkerheten till 55 dagsböter, sammanlagt 330 euro. Mannen, som är bosatt i Sverige, hade i mars i år kört 123 kilometer i timmen på Emkarbyvägen i Finström där hastighetsbegränsningen är 70 km/h. Han fick också körförbud till den 24 oktober i år, men enligt domen har körkortet inte omhändertagits.

Nyan - Igår: 17:00

Lindström enhetschef för Viking Line Buss

Mikael Lindström är sedan början av juli ny enhetschef för Viking Line Buss Ab. Han har har tidigare haft samma post, men kommer närmast från Rafaels. – Det känns bra.

Nyan - Igår: 15:21

”Hög puls och förväntansfull”

Pier Schmid som är Rockoffs festivalgeneral för andra året i rad har fullt upp med sista minuten fix innan musikkalaset drar igång. .

Nyan - Igår: 13:29

Electric Boys svänger fortfarande

Nyan fick en pratstund med Conny Bloom, sångare i Electric Boys som spelar på Rockoff på lördag. .

Nyan - Igår: 11:21

Nordisk folkdans på gatorna

Folkdanslag från hela Norden deltar under folkdansfestivalen ÅLEK som ordnas den här veckan. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.