GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 23 July, 15:11

GöteborgsPosten - 11 jul 19 kl. 09:43

Lägre inflation i juniInflationstakten, enligt måttet KPIF, var i juni 1,7 procent, jämfört med 2,1 procent i maj. Månadsförändringen var minus 0,1 procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB)..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
KPIF, Statistiska, SCB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lägre, inflationi , juni
Dagens PS - 15 mar 18 kl. 16:15

Finanshuset: Lägre aktier – högre inflation

Finansinformationsjätten Factset har gått igenom vilka effekter de nyligen beslutade amerikanska importtullarna på stål och aluminium om 25 respektive 10 procent får på inhemska producenter och deras kunder. Slutsatsen är att inhemska stålproducenter kommer att tjäna på tullarna, medan andra amerikanska industrier kan ta skada av högre insatskostnader. ”Dessa bolag kommer tvingas sänka sina vinstmarginaler eller föra över ökade kostnader till konsumentledet, vilket potentiellt leder till lägre aktiekurser, högre inflation och en lägre privatkonsumtion”, resonerar Factset.

BT - 15 aug 12 kl. 10:13

Experter spår lägre inflation

Expertisen väntar sig något lägre inflation på lång sikt, visar en enkät från TNS Sifo Prospera. Inköpschefer, penningmarknadsaktörer samt arbetsgivare och fackförbund räknar med 1,4 procents inflation om ett år, 1,8 om två år och 2 procent om fem år.
I juli spåddes samma inflationsnivå på kort sikt, men 2,1 procent om fem år.

DI - 21 jul 17 kl. 10:05

Prognosmakare: Lägre inflation väntar euro-området

ECB:s återkommande undersökning av oberoende prognosmakares utsikter för den ekonomiska aktiviteten i euroområdet visar att de nu ser en lägre inflation 2017-2019 jämfört med i den förra enkäten i april. Samtidigt ser de också en starkare ekonomi och lägre arbetslöshet..

DI - 20 feb 19 kl. 12:50

Vice riksbankschefen: En svagare krona ”välkommet” om det ger högre inflation

Det är inte troligt att en exogen kronförsvagning kommer att leda till att inflationen blir betydligt högre än i Riksbankens prognos, men om en svagare krona kan leda till en något högre inflation är det snarast "välkommet"..

SvD - 07 nov 16 kl. 16:13

Greenspan: USA på väg mot högre inflation

USA kan vara på väg mot en period med högre inflation, och det kan innebära ett slut för den långa köpperioden i statsobligationer..

Affärsvärlden - 07 nov 16 kl. 16:13

Greenspan spår högre inflation

USA kan vara på väg mot en period med högre inflation, och det kan innebära ett slut för den långa köpperioden i statsobligationer. Det sade förre Fedchefen Alan Greenspan i en intervju med Bloomberg TV..

Affärsvärlden - 21 jul 17 kl. 10:03

ECB-enkät: Lägre inflation än tidigare

Prognosmakare väntar sig en lägre inflation under de närmaste två åren jämfört med vad som var fallet i ECB:s förra enkät..

DI - 27 jul 18 kl. 10:13

ECB: Högre inflation men svagare tillväxt att vänta

ECB:s kvartalsvisa sammanställning av prognoser från fristående prognosmakare tyder på högre inflation på kort sikt än vad som antogs föregående kvartal. .

PrivataAffärer - 19 feb 19 kl. 10:50

Lägre inflation än väntat – kronan sjunker kraftigt mot euron

Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha sjunkit 0,7 på månadsbasis och stigit med 2,2 procent jämfört med samma månad föregående år. I december var KPI-inflationen 2,0 procent. Vid varje årsskifte ändras den varukorg som ligger till grund för beräkningen av KPI.

PrivataAffärer - 12 mar 19 kl. 09:45

Klart lägre inflation än väntat

Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha stigit 0,8 på månadsbasis och stigit med 1,9 procent jämfört med samma månad föregående år. I januari var KPI-inflationen 1,9 procent. Till månadsförändringen bidrog framför allt högre priser på livsmedel och alkoholfria drycker (1,3 procent), kläder (5,3 procent) och högre transportkostnader (1,3 procent) med 0,2 procentenheter vardera.

TA - 16 jul 13 kl. 14:43

Högre inflation än väntat i USA


Konsumentpriserna i USA steg 0,5 procent i juni jämfört med månaden före, enligt statistik från USA:s arbetsmarknadsdepartement. Därmed är inflationen i världens största ekonomi större än väntat.Analytiker hade i snitt räknat med en prisökningar i konsumentledet i USA på 0,3 procent i juni, enligt en Reutersenkät.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

De vill minska tabu om skuldsatta föräldrar

Kuratorn: Ofta förknippat med skam..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Profilen hoppar av som general manager i Heid

Kliver av efter mindre än två månader: "Är besviken"..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Svenskarna studerar för länge

Den genomsnittliga studietiden är cirka sex år trots att bara var fjärde student läser en utbildning som är fem år eller längre..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Statlig jättesatsning på Lindholmen kan stoppas

EU granskar mångmiljonstödet till testlabbet för elfordon. Patrick Csizmadi tvingades flytta sitt företag: "Jag tycker att det är ett jävla sätt"..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Nytt strömavbrott i Venezuela

Stora delar av Venezuela är utan ström, inklusive huvudstaden Caracas. Elavbrottet har drabbat över hälften av landets 23 delstater och är det första som mörklagt huvudstaden sedan mars..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Högg man i halsen – åtalas för mordförsök

En man i 25-årsåldern har suttit häktad sedan i slutet av maj, misstänkt för mordförsök efter att ha knivskurit en man i 50-årsåldern i Söderhamn. Nu åtalas mannen för försök till mord..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Sju års fängelse för skjutning

En 25-årig man har dömts till sju års fängelse för att ha skjutit en man i benet i Gävle i februari i fjol, skriver.

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Tar avsked av glaciär med brev till framtiden

Okjökull var Islands första glaciär att falla offer för den globala uppvärmningen. Ett nytt minnesmärke varnar för att den inte kommer att bli den sista..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Damon och Affleck återförenas på vita duken

Matt Damon och Ben Affleck samarbetar åter, rapporterar.

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Var fjärde sjuksköterska jobbar med annat

Var fjärde legitimerad sjuksköterska jobbar inte i den patientnära hälso- och sjukvården i Sverige, enligt siffror från Socialstyrelsen som.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.