Barometern > Nyheter

Thursday, 18 July, 08:40

Barometern - 11 jul 19 kl. 16:39

Dom: skyddsjakt på skarv tillåtetTorsås kommun har beslutat att tillåta skyddsjakt på fågeln skarv. Sveriges ornitologiska förening valde att överklaga beslutet – men nu har överklagan blivit avslagen..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dom, skyddsjakt, skarv, tillåtet
Blekinge Läns tidning - 21 jul 16 kl. 20:00

Skyddsjakt på skarv tillåtet vid fiskeredskap

I Blekinge är det tillåtet med skyddsjakt på skarv vid fasta fiskeredskap. Den utökade skarvjakten har stoppats efter överklagande..

Cornucopia - 05 okt 18 kl. 14:26

Överdomstol: Tillåtet för tidningar att sno aktuella bilder publicerade på Internet

Patent- och marknadsöverdomstolen konstaterar i sin dom i Sara Skyttedal vs DN-ärendet att tidningar har rätt att sno bilder publicerade på Internet, utan att betala någon ersättning till upphovsmannen, om de berör någon aktuell nyhet. Publicerar du foton på en blogg eller i sociala medier, som skildrar en aktuell händelse får tidningar alltså sno dessa och publicera utan ersättning till dig.
Sara Skyttedal.

DN - 20 nov 17 kl. 08:48

Inte tillåtet att odla cannabis för att lindra smärta

Det är inte tillåtet att odla cannabis av medicinska skäl. Det slår Högsta domstolen fast i en dom idag.    .

SVT - 08 sep 16 kl. 20:23

Kontroversiell EU-dom: Länkning till olagligt material kan vara ok

Att länka till material som bryter mot upphovsrätten kan vara tillåtet om det sker utan kännedom och vinstsyfte. Det slog EU-domstolen fast i dag..

SmålandsPosten - 10 mar 14 kl. 08:21

Vattennivån sänktes mer än tillåtet

Karlshamn kommun bjuder in berörda vattenrättsinnehavare och markägare kring sjön Mien för samråd om paniktappningen i höstas. Sommaren och hösten 2013 var mycket regnfattiga och vattenståndet i sjön Mien mycket lågt. För att säkerställa vattenförsörjningen till cirka 29 000 abonnenter inklusive skolor, sjukhus och industrier tappade Karlshamns kommun mera vatten ur sjön än tillåtet.

YLE - 08 maj 14 kl. 05:34

Tillåtet att cykla på cykelväg i Sjundeå

Nu har högsta förvaltningsdomstolen sagt sitt: Det är tillåtet att cykla på leden mellan Göksgränd och Bollstadsvägen i Sjundeå stationssamhälle. Men vägen till det här beslutet har varit lång och svår. Här har vi i ett nötskal den omkring tio år långa berättelsen om en led på cirka 70 meter.

Alingsås tidning - 29 mar 17 kl. 12:53

Tillåtet med fyrverkerier på påskafton

Herrljunga kommuns lokala ordningsföreskrifter har uppdaterats.
Numera är det till exempel tillåtet att skjuta fyrverkerier på påskafton utan tillstånd från polisen.
De tidigare ordningsföreskrifterna var från 1995, så man kan väl säga att det var på tiden att se över dem.

Skånskan - 19 jun 19 kl. 15:30

Anhöringanställning inte längre tillåtet

ESLÖV Kommunen har arbetat fram ett nytt underlag för LOV-avtalen inom hemvården. En av förändringarna är att det inte längre kommer vara tillåtet med anställning av anhöriga.Uppdateringen har gjorts för att matcha nya krav och för att höja kvaliteten och för att få en förbättrad tillsyn.

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 15 kl. 11:03

Plastflaskor är faktiskt inte tillåtet på Olympia

Svar till Susanne Bermhagen "Min platsflaska var det största hotet på Olympia". HD 6/3.Till att börja med vill jag be om ursäkt till Susanne Bermhagen över att hon fann visiteringen obehaglig.

HBL - 15 jul 12 kl. 10:35

Dopning tillåtet i prutt-FM

Kärringkånk, stövelkastning och andra sommarspektakel får sällskap av ytterligare en udda tillställning. Den 28 juli ordnas prutt-FM för första gången i Utajärvi Norra Österbotten.Inga förhandsanmälningar tas emot utan deltagarna får stå i kö och släpper sig sedan i tur och ordning.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 5 minuter sedan

Ingemar Blom

Barometern - 30 minuter sedan

Mattias Ask: ”Snittet är 21 besök på en dag”

Mattias Ask, chef för omsorgsförvaltningen, uppger att han inte känner till att en sjuksköterska kan göra upp till 80 patientkontakter på en dag under sommaren. ”Det låter som en väldigt hög siffra”, säger han. .

Barometern - 1 timme sedan

Vännerna från Nybro överlistade biljättarna

År av hårt slit gav resultat. Vännerna från Nybro överlistade biljättarna. – Jag tror inte vi förstått själva än vad vi har ställt till med, säger Mikael Sjöqvist..

Barometern - 2 timmar sedan

Hon skriver om känslor för små barn

Workshop i illustration är veckans tema för kommunens Sommarkul-program, som ju är en satsning på kommunens unga med aktiviteter under hela sommaren. När Ulrika Kestere bjuder in till tecknarkurs finns allt som behövs. Pennor i alla färger väntar på kreativa händer.

Barometern - 2 timmar sedan

Funkabo: Hälsoproblem på förskola ska byggas bort

Delar av förskolan Ringdansen i Funkabo ska rivas och ersättas med en ny byggnad. .

Barometern - 2 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Barometern - 2 timmar sedan

Lönnebergaveckan fokuserar på hattar

Hattar är årets tema i Lönnebergaveckan som går i gång på söndag på Hembygdsgården. Nytt är bland annat en guidad tur till Lammerhatten..

Barometern - 2 timmar sedan

Skådespelerskan Anna Bjelkerud fyller 60 år: "Jag vill vara Anna – inte bara skådespelare"

Anna Bjelkerud har varit med om en ovanlig resa: en karriär som film- och tv-skådespelare efter fyllda 55. Sedan Guldbaggen 2014 är hon så efterfrågad att det gäller att kämpa för att bara kunna vara Anna emellanåt..

Barometern - 2 timmar sedan

För Europas bästa

Den kristdemokratiska partigruppen EPP:s inflytande i EU manifesteras när även den nya kommissionsordföranden hämtas från dess partisfär..

Barometern - 2 timmar sedan

De vill uppmärksamma folk om Björnhult

Fram till vecka 32 hålls kiosken vid badplatsen i Björnhult kvällsöppet under onsdagar. Arrangör är Björnhults samhällsförening och bakom disken står Sandra Sieb med hembakat fika. ”Vi vill göra lite reklam för Björnhult”, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.