Skånskan > Nyheter

Wednesday, 17 July, 18:29

Skånskan - 11 jul 19 kl. 17:07

Lekparken ska granskas på nyttlund Efter olyckan i Stadsparken där en flicka skadade sig i en rutschkana ska nu de mest frekvent använda lekplatserna i kommunen granskas.Det är tekniska förvaltningen som har fått i uppdrag att leta efter dolt slitage, skadegörelse och fel på kommunens lekplatser.
– Det innebär att vi ska komplettera det vi redan gör, förklarar Jan Annerstedt, tekniska nämndens ordförande. Varje år görs fyra funktionskontroller samt en säkerhetsbesiktning av en certifierad granskare.
– Den certifierade granskningen görs i oktober.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Efter, Stadsparken, Jan Annerstedt, Lund, Anita Wallin, Lunds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lekparkenska , granskas, nytt
YLE - 28 apr 14 kl. 14:51

Lekparken Jumbo stängs för renovering

Lekparken Jumbo på Centralgatan i Karis håll stängd från och med tisdag (29.4) på grund av renoveringar. Enligt Raseborgs parkchef Joakim Mäkelä görs det omfattande förbättringar i lekparken.

YLE - 07 jun 17 kl. 15:11

Lekparken i Svartå är unik med sitt flisunderlag – så här skapades Raseborgs nyaste lekpark

För att skapa en så barnvänlig lekpark som möjligt fick både byborna och skolbarnen i Svartå vara med och planera hur den skulle se ut. Det visade sig att barnen hade överraskande önskemål. Det var för ett antal år sedan som Raseborgs stad nappade på några aktiva Svartåbors initiativ att skapa en ny lekpark i byn.

BT - 25 okt 13 kl. 15:51

Töllsjöbarn fick utforma lekparken

I dag invigdes den nya lekparken Bäckaparken i Töllsjö. Barnen har själva fått lämna synpunkter på hur den skulle se ut. Bäckaparken är den tredje av de fyra kommunala lekparker som Bollebygds kommun beslutade 2005 att satsa på.

YLE - 16 okt 14 kl. 06:05

Husbolag förbjöd förskolebarn att leka i egna lekparken

Barnen i Åshöjdens förskola i Helsingfors får inte längre leka på sin egen gård. Efter ett förbud från husbolaget och disponentbyrån Realia står klätterställningarna och rutschbanorna nu tomma. Kasper Strömmans dotter går i Åshöjdens förskola som öppnade i höst.

Sydsvenskan - 20 okt 13 kl. 06:30

Maktkamp i lekparken

Det håller på att anläggas en park på en tomt nära oss. En lekpark, sägs det. För mig ser det bara ut som om byggjobbarna flyttar olika grushögar hit och dit.

HBL - 13 okt 14 kl. 05:32

Kvarnbäckens köpcenter är nytt, fräscht – och halvtomt

Att riva det gamla köpcentret och bygga ett nytt och modernt är inte alltid en framgångssaga. Kvarnbäckens "Ostari" blev klart 2011 men många affärslokaler står ännu tomma.Kvarnbäckens gamla köpcenter var en produkt av sin tid, en samling affärer runt en rektangulär innegård, effektivt byggd i grå, omålad betong.

YLE - 16 okt 14 kl. 06:05

Disponentbyrå förbjöd förskolebarn att leka i egna lekparken

Barnen i Åshöjdens förskola i Helsingfors får inte längre leka på sin egen gård. Efter ett förbud från husbolaget och disponentbyrån Realia står klätterställningarna och rutschbanorna nu tomma. Kasper Strömmans dotter går i Åshöjdens förskola som öppnade i höst.

Västerbottens Folkblad - 30 sep 16 kl. 13:23

Inleder dialog om lekparken

Umeå kommun planerar att genomföra ett dialogarbete under oktober och november för att samla in synpunkter om ombyggnationen av lekparken på Böleäng. – Vi vänder oss framför allt till personer som bor i närheten av lekparken, säger gatu- och parkchefen Karin Isaksson. Dialogarbetet ska bland annat genomföras i form av en webbenkät.

DalaDemokraten - 03 jun 17 kl. 07:30

Nya lekparken utsatt för skadegörelse

I höstas invigdes den upprustade lekparken i Grönland. En fäbodliknande lekpark med timrade byggnader och gamla föremål. Nio månader senare har både klotter och förstörelse förfulat lekparken.

UNT - 05 dec 11 kl. 16:41

Madeleine-fallet granskas på nytt

Det uppmärksammade fallet med den försvunna flickan Madeleine McCann fortsätter. Nyligen besökte brittiska poliser i Barcelona i Spanien. Premiärminister Cameron har lovat att fallet från 2007 ska granskas på nytt.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Dödligt hot – 22

– Intressant, är det från den tiden begreppet supa kommer?Ingen detalj var för liten, allt skulle malas genom rätts-maskineriet för att hitta Dupont och hans medhjälpare. Om det nu var honom de skulle söka efter?

Skånskan - 30 minuter sedan

Fastighet i Hörby kommun såld

Nu är det klart vem som köpt fastigheten Häggenäs 21:45 i Hörby kommun av Lars-Einar Lindkvist och Cecilia Kinnison. Ny ägare är Lars Lindkvist Kastanjegården AB från Svalöv. Priset blev 3 800 000 kronor, och den nya ägaren tog över fastigheten i juni 2019.

Skånskan - 30 minuter sedan

Bil brinner

Malmö Strax innan klockan 18 på onsdagskvällen inkom larm om en brinnande personbil på Svansjögatan i Malmö.Brandorsaken är oklar. Texten uppdateras..

Skånskan - 45 minuter sedan

Brand i industribyggnad

Malmö Klockan 17.30 på onsdagen inkom ett larm om brand i byggnad i Segevång, Malmö. Räddningstjänsten har ryckt ut.

Skånskan - 1 timme sedan

Misstänkt brott efter permobil-olycka

Sjöbo På tisdagen rapporterade SkD om en trafikolycka som involverade en buss och en man i en permobil som inträffade tidigt på eftermiddagen. Polisen har nu inlett en förundersökning om övrigt trafikbrott.
Mannen fick en blödande huvudskada och fördes till sjukhus.

Skånskan - 1 timme sedan

De vill utveckla Esarp

ESARP Nu 104-åriga textilkonstnärinnan Anna-Lisa Menander, Hjärup, har skänkt sin samling av skisser till Theodor Jönssons stiftelse.
Dessa liksom hennes konstvävar hoppas stiftelsen kunna visa i en retrospektiv utställning i Esarp men det är fortfarande oklart om konsten får vara kvar i det gamla skolhuset.Men nu får Kulturforum Esarp stöd från Sveriges konstföreningars Skånedistrikt.

Skånskan - 1 timme sedan

Fönsterkrossning på skola fortsätter

Sjöbo Ytterligare en anmälan om krossade fönster på Emanuelskolan har kommit in. Natten mellan måndag och tisdag ska sju fönster har krossats och två av dessa fick genomgående hål. En gatsten har använts för skadegörelsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Sydafrikansk sångare och apartheidkritiker

n Johnny Clegg, en av Sydafrikas mest hyllade sångare, har avlidit i cancer i en ålder av 66 år.
Han gick även under namnet White Zulu. Hans mor var jazzsångerska och sedan tidig ålder betydde sången och engagemangen inom medborgarrättsröreslen mycket.

Skånskan - 2 timmar sedan

Stipendium ska gå till svart bälte i taekwondo

Höör Tolvåringen Emilio Vallejos Tapia belönas med Sport 60 – vandringspris för bästa idrottsmannagärning efter sina prestationer i SM i höstas.
Nu siktar han på nästa utmaning, att ta svart bälte.Lugnet råder inuti dojan Chae taekwondo Höör på Pumpvägen 2, men bara för stunden.

Skånskan - 1 timme sedan

Nu får hängboken stöttning

Malmö En rejäl spricka som fått två stora grenar att ge med sig och sjunka ner är ett stort problem för den 100-åriga hängboken i Magistratsparken.
Avspärrningar har funnits ett tag, men inne under trädet hörs nu ljud från elektriska maskiner.Här håller två arborister på att tillfälligt ”läka” hängboken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.