UNT > Inrikes

Wednesday, 17 July, 04:26

UNT - 11 jul 19 kl. 16:57

Förslag för köttinfo på krogen möter motståndOm några år kan det bli krav på krogarna att informera gästerna om var köttet på menyn kommer ifrån..
Läs mer på UNT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslagför , köttinfo, krogen, möter, motstånd
GöteborgsPosten - 11 jul 19 kl. 16:58

Förslag för köttinfo på krogen möter motstånd

Om några år kan det bli krav på krogarna att informera gästerna om var köttet på menyn kommer ifrån. Men branschorganet Visita anser att det vore att gå för långt..

YLE - 31 maj 17 kl. 10:51

Nya alkohollagen åter stoppad - Sannfinländarna vill ha 5,5 procents alkohol i mataffären

Regeringspartierna försökte i dag på nytt komma överens om den nya alkohollagen. I går föll kompromissförslaget på Sannfinländarnas initiativ, samma hände i dag. Den sannfinländska riksdagruppen kunde inte godkänna dagens kompromissförslag.

Cornucopia - 28 jul 14 kl. 10:28

Liggaekonomi och bostadsbubblan

"Man måste ha en central lägenhet för att få ligga" - Manlig bolånetorskEtt av de löjligaste argumenten för att skuldsätta sig för mångmiljonbelopp är att om man inte har en central lägenhet får man inte ligga. Jag tittar här på ekonomin bakom detta och ger även några förslag för hur man får mer ligga för mindre skulder.

Till en början kan och bör man nog inflika att den som endast får ligga om vederbörande har en central lägenhet, nära raggställena, antagligen inte har så mycket att komma med.

Skånskan - 24 jun 19 kl. 16:45

Nytt ärende om ljudnivåer

MALMÖ Klagomålen på höga ljudnivåer från krogen Carib Kréol i Folkets park fortsätter. Krogen har överklagat miljöförvaltningens beslut och motsätter sig bland annat att ha dörrarna stängda efter klockan 22.– Dörrarna vetter ut mot Folkets park och ej i riktning mot x lägenhet.

YLE - 12 mar 16 kl. 17:29

Tafsande chefer och nedlåtande kolleger

Sexuella trakasserier på jobbet Vi undrade om ni upplevt sådana. Så här svarade ni. Nyp i baken, sexistisk jargong, snuskiga sms, skvaller och oförskämda förslag.

YLE - 17 mar 17 kl. 15:05

Ettankrögare hotar stämma staden Raseborg

Krögarna i nattklubben Number One i Norra hamnen i Ekenäs hotar stämma staden Raseborg för oinfriade muntliga löften. Stadsdirektör Tom Simola säger att det är för riskfyllt att ha verksamhet i det gamla magasinet. Markus Halkosaari driver nattklubben tillsammans med Tony Andersson.

Skånskan - 08 apr 16 kl. 14:00

Cancerfrågan på agendan

Krönika De närmaste 25 åren kommer samhällets kostnader för cancer att fördubblas. Om inget görs. Det skriver företrädare för Cancerfonden på DN Debatt (6/4).

Sydsvenskan - 27 jul 12 kl. 00:06

Rökintolerans

Statens folkhälsoinstitut arbetar på ett nytt förslag. Man vill förbjuda rökning utomhus, på allmän plats. Tågperronger, badstränder och uteserveringar ingår i diskussionen.

Sydsvenskan - 06 okt 15 kl. 19:29

Åtgärder för att få fler svenskar att börja röka.

Låt oss anta att man från statligt håll önskade att fler svenskar rökte. Om vi ombetts komma med lite idéer för att vända de senaste årens negativa utveckling (sett i tankeexperimentets perspektiv) – vad skulle vi då föreslå? Att återinföra röktillstånd på krogen skulle säkerligen vara det första förslaget.

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 15 kl. 19:29

Åtgärder för att få fler svenskar att börja röka.

Låt oss anta att man från statligt håll önskade att fler svenskar rökte. Om vi ombetts komma med lite idéer för att vända de senaste årens negativa utveckling (sett i tankeexperimentets perspektiv) – vad skulle vi då föreslå? Att återinföra röktillstånd på krogen skulle säkerligen vara det första förslaget.

Fler nyheter från UNT

UNT - 30 minuter sedan

Färre döda i trafiken hittills i år

111 personer förolyckades i den svenska trafiken under det första halvåret 2019, meddelar Transportstyrelsen..

UNT - 1 timme sedan

Studie: Menskoppen kan förändra liv

I den första stora studien som gjorts på menskoppar, har forskare undersökt hur säker och kostnadseffektivt mensskyddet är, jämfört med andra alternativ..

UNT - 2 timmar sedan

Heilande barn bekymmer för Liseberg

Liseberg har mitt under högsäsongen fått problem med att barn gör Hitlerhälsning i åkattraktioner, uppger SVT Nyheter Väst..

UNT - 3 timmar sedan

Kvinna åtalas för misstänkt svärdhugg

En kvinna i 40-årsåldern åtalas misstänkt för att ha huggit en 70-årig man i huvudet med ett halvmeter långt svärd, alternativt en kniv, skriver Göteborgs-Posten..

UNT - 5 timmar sedan

"Forskning måste bli naturlig del av vården"

Den svenska vården måste få möjlighet att snabbare dra nytta av den senaste forskningen, skriver en rad forskare och ledare vid forskningsfinansierande organ och ideella organisationer på Dagens Nyheters debattsida..

UNT - 5 timmar sedan

Man döms för onani i tågvagn

En man döms för att ha onanerat framför kvinnor på ett tåg som passerade genom Hälsingland, rapporterar Hela Hälsingland..

UNT - 7 timmar sedan

Första kvinnan till månen om fem år

Det är 47 år sedan en människa senast vandrade på månen..

UNT - 7 timmar sedan

Misstänkt skottlossning i Malmö – en skadad

Polisen larmades på tisdagskvällen till en misstänkt skottlossning i Malmö..

UNT - 8 timmar sedan

Hoppborg rasade i Kivik – barn till sjukhus

Fyra barn har förts till sjukhus efter att en hoppborg rasat på Kiviks marknad vid 18-tiden på tisdagskvällen..

UNT - 9 timmar sedan

Två dramatiska biljakter på kort tid

En körkortslös kvinna i 50-årsåldern stoppades av polis i västmanländska Kolsva på tisdagseftermiddagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.