Nyteknik > Teknik

Tuesday, 16 July, 08:52

Nyteknik - 11 jul 19 kl. 16:55

Här är historien om "Bubblan" som charmade världenI onsdags rullade den sista Volkswagen New Beetle av produktionslinan i Mexiko. Här är historien om förlagan, Typ 1, som såldes i totalt över 21 miljoner exemplar..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Bubblan, Volkswagen New Beetle, Mexiko

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är historienom , Bubblansom , charmadevärlden
DI - 03 mar 19 kl. 10:09

Uppgångstrenden den starkaste sedan it-bubblan

Nasdaqs kompositindex har nu stigit tio veckor i rad, något som inte hänt sedan it-bubblan 1999, rapporterar CNN. Och historien talar för en fortsatt uppgång. .

Magazin24 - 19 jul 12 kl. 16:28

Bubblan besökte Krillanbadet

En blå husvagn med syftet att få barn att skapa berättelser har i veckan besökt Kristinelundsbadet i Köping. Bubblan är alltså en blå liten husvagn som är fylld med berättelser. I och med att man får barnen att skapa egna historier så vill man på ett nytt och roligt sätt stödja läsfrämjandet hos barn.

Cornucopia - 11 jul 15 kl. 18:04

DI: Nya IT-bubblan skapar värderingar, inte jobb

Senaste Dagens Industri, dvs riktiga tidningen och inte nätsajten, har inför helgen gjort en summering av värderingen hos de nya svenska IT-bolagen. Det kan konstateras att den nya vågens IT-bubbla till skillnad mot den förra inte skapar några jobb, utan istället skapar skyhöga bolagsvärderingar. Förra IT-bubblan gjorde åtminstone både och.

Skånskan - 19 maj 16 kl. 19:36

Konst med Bubblan i centrum

MALMÖ En Volkswagen 60-talsBubbla i både hel och delad tappning står i centrum på den mexikanska konstnären Damián Ortegas första separatutställning i Sverige på Malmö konsthall.–Bubblan tillhör min generation liksom rock´n roll musiken. Därför känns det naturligt att knyta an till min egen generations erfarenheter och material i installationerna på utställningen, säger Damián Ortega.

Sydsvenskan - 09 maj 11 kl. 06:30

Hoppets triumf över historien

Joseph Stiglitz, Nobelpristagare i ekonomi till Alfred Nobels minne, går hårt åt finansmarknaden och politikerna i sin nya bok. Men vilken var hans egen roll i finanskraschen, undrar Johan Norberg. Fritt fall : de fria marknaderna och världsekonomin i kris.

DI - 04 dec 16 kl. 14:45

Dokument: Bubblan i Mississippi

Mississippibubblan är Söderhavsbubblans mindre kända franska kusin. Det här är historien om hur en skotsk äventyrare på kort tid nådde toppen av den franska ekonomin bara för att snabbt förlora allt..

DI - 13 jun 17 kl. 21:10

Analytiker varnar för ETF: ”Största bubblan någonsin”

ETF-marknaden har vuxit explosivt. Men nu pratas det allt mer om en bubbla, där ”dumma pengar” pumpas in utan hänsyn till fundamenta. ”Marknaden har aldrig tidigare i historien varit så här felprissatt”, dundrar amerikanen Steven Bregman..

VA - 14 jun 17 kl. 08:51

"Det här är den största bubblan någonsin"

"Marknaden har aldrig tidigare i historien varit så här felprissatt”. .

Sydsvenskan - 10 jan 11 kl. 00:03

"Låt dem som tjänat på bubblan bära bördan"

De flesta vanliga människor har inte fått del av den starka ekonomiska uppgång som ledde till den globala krisen när finansbubblan brast. Ändå får de ta huvuddelen av kostnaden när statsbudgetar nu skall saneras. Genom att istället acceptera nedskrivning av bostadsskulder, och i vissa fall även statsskulder, skulle bördorna fördelas mer rättvist, skriver Joseph Stiglitz, Nobelpristagare i ekonomi vars senaste bok Fritt fall.

Cornucopia - 21 aug 13 kl. 07:56

IT-bubblan och NASDAQ-börsen

Angående förra inlägget om Nikkei och bubbeluppgången i våras, så fick jag en kort fråga om hur IT-bubblan överensstämmer med marknadsbubblors anatomi.

Svaret kan man kanske få om man tittar på det börsindex som mer än många andra symboliserar IT-bubblan, nämligen den tekniktunga NASDAQ-börsens NASDAQ Composite. Håll till godo.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 timmar sedan

Så kan bostäder byggas på Mars

Halvgenomskinliga skikt av kiseldioxid kan vara lösningen för att bygga bostäder och växthus på Mars. Det konstaterar forskare i en ny studie..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Audi: Vätgas är nästa logiska steg för e-mobilitet

Batterielektriska bilar må vara hetast just nu, men i skymundan sker utvecklingen av alternativ. Inom VW-koncernen leder Audi forskningen på bränsleceller – en teknik märket tror starkt på..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Olycksplanets vinge bröts av

Delar av en vinge på flygplanet som kraschade i Umeå på söndagen bröts av i luften. Nu stoppar Svenska Fallskärmsförbundet tillfälligt alla fallskärmshoppningar med flygplansmodellen..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Flygexperten: Därför saknar små flygplan svarta lådor

Begränsad samhällsfara och höga kostnader gör att små plan inte har svarta lådor. Nu kan smarta mobiler och andra kameror istället bli nyckeln till att hitta olycksorsaken i Umeå..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Här blir vattnet från kycklingfabriken drickbart

Problemet med vattenbrist på södra Öland ska lindras av en ny unik reningsanläggning. Här blir man först i Europa med att rena industrivatten till dricksvatten – och avsalta havsvatten på samma ställe..

Nyteknik - 12 jul 19 kl. 06:00

Här är labbet där SAS utvecklar framtidens flyg

Chatbottar, inopererade mikrochip och startup-samarbeten. Välkommen till SAS Lab - innovationsverkstaden där morgondagens flygupplevelse växer fram..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Forskarna kan förutse brokollapser från rymden

University of Bath har tillsammans med Nasa utvecklat ett system som använder satelliter för att förutse broras. Tekniken kan mäta förändringar ned till millimetern..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Harley-Davidson lockar med två års gratis snabbladdning

Livewire är Harley-Davidsons första batteridrivna motorcykel. I USA kommer köparna erbjudas två års gratis snabbladdning i Electrify Americas nät..

Nyteknik - 23 timmar sedan

Flygvapen varnar för intrång i Area 51

Ett evenemang på Facebook som, något skämtsamt, uppmanar till stormning av den amerikanska flygbasen Area 51 i Nevada har på kort tid lockat över 900 000 personer..

Nyteknik - 23 timmar sedan

Kraschade flygplanet saknade svart låda

Efter flygplansolyckan utanför Umeå som krävde nio personers liv utreds händelsen av Statens haverikommission..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.