Sydsvenskan > IT

Thursday, 18 July, 11:31

Sydsvenskan - 11 jul 19 kl. 17:00

Flest vill bli jurister och läkare i Lund - tandläkare och designers i MalmöI Malmö är söktrycket högt till det nya arbetsintegrerade grundskollärarprogrammet..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lund, Malmö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flestvill bli , juristeroch , läkarei , Lund, tandläkare, och designers i Malmö
Hela Gotland - 12 jul 17 kl. 11:00

Gotland drog flest nya besökare 2016

Under turistsäsongen 2016 lockade Gotland procentuellt flest antal nya besökare av samtliga län i Sverige..

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 11 kl. 14:06

Flest betalande studenter till Lund

I höst införs studieavgifter för studenter utanför EU och EES-området. Antalet studenter på samtliga universitet har störtdykt från 16 000 till 1 280, visar ny statistik från Högskoleverket. Lunds universitet är lärosätet med flest betalande studenter - 209 stycken har betalat in avgiften.

Barometern - 01 okt 14 kl. 10:00

Flest bilar över bron på fredagen

Jämfört med en vanlig dag ökade antalet bilar över bron med mer än det dubbla när det var skördefestfredag. Torsdagen före skördefesten var det totalt 18 318 fordon som färdades över bron. Veckan därpå, vid skördefestens invigning, var antalet fordon som körde över bron 22 505.

Kristianstadsbladet - 17 sep 14 kl. 18:48

Jurister på krigsstigen mot Hollande


Som om det inte vore nog att François Hollande är den minst populäre presidenten i Frankrike på 50 år, så har han nu även fått den välbetalda juristkåren emot sig.Juristerna, som är vana att tjäna motsvarande runt 150 000 kronor i månaden, har gett sig ut på gatorna för att demonstrera mot regeringen.Protesterna riktar sig mot avregleringar som Hollandes regering planerar.

BT - 17 sep 14 kl. 18:48

Jurister på krigsstigen mot Hollande

Som om det inte vore nog att François Hollande är den minst populäre presidenten i Frankrike på 50 år, så har han nu även fått den välbetalda juristkåren emot sig. Juristerna, som är vana att tjäna motsvarande runt 150 000 kronor i månaden, har gett sig ut på gatorna för att demonstrera mot regeringen.Protesterna riktar sig mot avregleringar som Hollandes regering planerar.

DI - 03 jun 15 kl. 15:11

London väntas få flest besökare 2015

London väntas bli den stad som under 2015 får ta emot flest internationella besökare, skriver MasterCard i ett pressmeddelande. En titel London hade även under 2014..

YLE - 10 mar 17 kl. 17:46

McDonald fick inte ställa upp i valet: Jag är och är inte ledande läkare i Hangö

Hangös ledande läkare Outi McDonald får inte ställa upp i kommunvalet eftersom hon har sin tjänst kvar trots att hon är uppsagd. Men samtidigt säger staden att hon inte är i tjänst. McDonald var en av två oklara fall då Hangös centralvalnämnd gick igenom vilka kandidater som får ställa upp i kommunalvalet och vilka inte.

Sydsvenskan - 01 jun 11 kl. 06:31

Lund satsar på scenerna i sommar

Vem vinner kampen om sommarpubliken? Lund har flest programpunkter och flest scener. Men Malmö satsar mer på sommarnöjena.

Cornucopia - 07 aug 14 kl. 14:33

Fortfarande flest läkare per capita i alliansens landsting

En läsare hittade ett räknefel i tidigare inlägg om antalet läkare per capita i landsting efter SKL:s definition av om man styrs av socialister eller av alliansen. Resultatet är dock det samma, dvs att man hittar flest läkare per capita i landsting styrda av alliansen.

Siffrorna förblir 3.

Sydsvenskan - 23 dec 11 kl. 01:30

Lund har flest utlandsstudenter

Arkiv: Lars Brundin
Lunds universitet är den skola som flest studenter lämnar - för att studera utomlands. Lund toppar listan över utresande Erasmusstudenter.
Drygt fyrahundra Lundastudenter lämnade förra året universitetet för att läsa utomlands med hjälp av EU:s Erasmusprogram.

Sydsvenskan - 19 feb 11 kl. 08:00

Här åker flest fast

Arkivbilder: Lasse Holmström
På riksväg 13 mellan Ystad och Höör fastnade 1 425 bilar.
I snitt fyra fortkörare om dagen fotograferades av de automatiska fartkamerorna (ATK) på länsväg 108 mellan Lund och Trelleborg och riksväg 13 mellan Ystad och Höör förra året.Totalt fastnade 1 425 mellan Ystad och Höör, 1 329 mellan Lund och Trelleborg.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Hyreshus brann – man begärs häktad

En 28-årig man har begärts häktad misstänkt för grov mordbrand efter en kraftig brand i ett flerfamiljshus i Malmberget i Gällivare kommun, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten. Hela huset evakuerades vid branden i söndags morse, och en ettåring räddades.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Rekordliten simtrupp: ”Försvinner för många”

Med drygt ett år kvar till OS skickar Sverige sin minsta trupp hittills till ett sim-VM. Förbundskaptenen Ulrika Sandmark är orolig över återväxten. – Vi behöver hitta ett system för att få juniorerna att ta steget upp.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Man tvingades med på rånfärd

En man i 50-årsåldern blev intvingad i sin egen bil och rånades på sitt bankkort under förmiddagen. Färden började i Göteborg, där tre personer i 20-årsåldern med batong och kniv satte mannen i baksätet och körde mot Borås. – De stannar till på vägen i.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Här hålls de inlåsta i väntan på att lämna landet – rigoröst säkerhetsarbete kan strida mot lagen

Rigoröst säkerhetsarbete kan strida mot lagen..

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

10 goda sommarviner under 100 kronor

…och maten som passar till – vinexpertens val..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Danske Banks vinst rasar

Liksom för flera av de svenska storbankerna sjunker Danske Banks vinst, pressade av lägre räntemarginaler. I den svenska verksamheten sjönk rörelsevinsten med 44 procent andra kvartalet, till 878 miljoner kronor, jämfört med första kvartalet i år. "Jag.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Tyfonvarning när sim-VM startar

Samtidigt som Sarah Sjöström och de andra simstjärnorna börjar jaga medaljer på söndag varnas det för att tyfonen Danas ska drabba VM-staden Gwangju. Stora regnmängder och hårda vindar väntas när Danas når de södra delarna av Sydkorea. Sim-VM har redan.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Minnesord om Gert Scherman

Travtränaren Gert Scherman, Malmö, har avlidit i en ålder av 91 år..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Malmöhoppet i UEM: ”Mitt mål har höjts”

Wilma Rosenquist är redo för årets lopp i UEM i friidrott..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Minskad vinst för Volvo Cars

Personbilstillverkaren Volvo Cars gjorde en rörelsevinst på 2 600 miljoner kronor andra kvartalet, en minskning med 38,5 procent jämfört med samma period i fjol. Volvo Cars planerar ytterligare åtgärder för att minska kostnaderna i företaget, utöver de.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.