SR > Kultur

Saturday, 20 July, 05:37

SR - 11 jul 19 kl. 16:42

Inte lägre priser hos ljudboksföretagen – trots sänkt momsDen 1 juli sänktes momsen på e-böcker och ljudböcker från 25 till 6 procent, det vill säga samma som för tryckta böcker. Men de tre största ljudboksföretagen Bookbeat, Nextory och Storytel planerar trots det inte att sänka sina priser just nu, skriver Dagen Nyheter..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bookbeat, Storytel, Dagen Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inte lägrepriser , hos, ljudboksföretagentrots , sänkt, moms
Cornucopia - 30 nov 14 kl. 17:14

Unionen: Sänkt reporänta kommer inte företag och jobb till del

Fackförbundet Unionen (fd SIF) uppmärksammar att den sänkta reporäntan inte kommer företagen till del, då dessa inte får sänkta räntor. I praktiken bidrar alltså Riksbankens räntepolitik bara till att blåsa upp bostadsbubblan och skuldsätta hushållen långt upp över öronen i sin tävling om vem som kan skuldsätta sig mest för en redan existerande bostad. Någon hjälp för företag i behov att investera och skapa jobb är inte reporäntans nollränta.

YA - 30 dec 13 kl. 09:41

Sänkt gårdsstöd betyder inte kris

Gårdsstödet till landets jordbrukare med mindre än 2 000 euro i stöd har sänkts med 2,5 procent. Sänkningen blir lägre än väntat och effekterna därmed mindre allvarliga för de Sydskånska bönderna.
– Stöden i dag ligger någonstans mellan 2 500 och 3 000 kronor per hektar.

Dagens PS - 05 apr 19 kl. 12:41

Se hit, politiker – så lyfter ni småföretagen

Här är frågorna som står högst upp på agendan politiskt för landets småföretagare, enligt undersökning. Den första frågan som småföretagare anser att den nya regeringskonstellationen bör prioritera är beskattningen av växande och medelstora företag, enligt en rapport från Företagarförbundet Fria Företagare. I ett pressmeddelande framgår det att 74 procent av småföretagen satte denna punkt högst upp i januariöverenskommelsens 73-punktsprogram.

BT - 17 sep 12 kl. 14:44

Sänkt bolagsskatt räcker inte

Har regeringen lyssnat till dessa jobbskapare, småföretagen, när företagarpolitiken formulerats? Det verkar inte så. Om målsättning är att få bukt med arbetslösheten måste åtgärder som gynnar jobbtillväxten prioriteras, menar Företagarna.

YLE - 31 dec 13 kl. 05:09

Nya skatter förbryllar företagen

En ändrad dividendbeskattning ger myror i huvudet på företagen. Samtidigt gynnas företagen inte nödvändigtvis så mycket av sänkt samfundsskatt, anser bokförare och företagare. Från och med 2014 har Finland en lägre samfundsskatt än många andra europeiska länder.

Alliansfritt Sverige - 04 jun 14 kl. 20:23

Företagen tjänar 5,5 miljarder på fas 3

Sedan 2009 har fas 3-verksamheten blivit en miljardindustri. Dagens Arena skriver om företagen som tjänat pengar på att ha arbetslösa hos sig: 5000 kronor per deltagare och månad, för att "sysselsätta", nu tjänat totalt 5,5 miljarder på åtgärden. Detta trots att riksdagen röstade redan 2011 att sluta skicka arbetslösa till den hårt kritiserade åtgärden, ett beslut som regeringen alltså inte har följt.

HBL - 22 mar 13 kl. 09:45

"Sänkt samfundsskatt en nödvändighet"

Den stora sänkningen av samfundsskatten var en nödvändig och betydande lösning, säger Pasi Holm som är vd för Pellervo ekonomisk forskning. Enligt Holm hade det varit orimligt för företagen om Finland hade stannat kvar på sin gamla nivå samtidigt som de viktiga konkurrentländerna Sverige, Danmark och Storbritannien har sänkt sina företagsskatter. ?

YLE - 03 jun 15 kl. 17:19

Forskare: Alla vinner på sänkt bilskatt

Regeringens förslag om att sänka bilskatten med 200 miljoner euro kan ge en injektionsspruta till bilförsäljningen och samtidigt medföra andra skatter till statens kassa. Erfarenheter från tidigare skattesänkningar visar att såväl konsumenter, som industrin och staten har gynnats av skattesänkningar. Bilskatten som betalas på nya bilar reformerades 2008 med avsikt att både förnya Finlands ålderstigna bilpark men också minska på utsläppen i trafiken.

BT - 03 okt 13 kl. 20:29

Misstänkt prisbluff på mediciner

Företag som tillverkar generiska läkemedel misstänks samarbeta för att hålla uppe priserna, enligt en rapport. Men Konkurrensverkets undersökningar har inte kunnat styrka misstankarna. I flera år har Sverige satsat på att sänka läkemedelskostnaderna genom att förmå apoteken att byta till billigare kopior av läkemedel, så kallad generika.

SmålandsPosten - 12 aug 14 kl. 06:18

Sänkt restaurangmoms gav 77 nya jobb i Kronoberg

Folkpartiets pressekreterare Nina Larsson har besökt Alvesta för att argumentera för en fortsatt sänkt restaurangmoms. Momssänkningen har gett 77 nya jobb på två och ett halvt år i Krono­berg. Under besöket åt hon lunch på Rådmannen i Alvesta, som har anställt två tjänster till följd av den sänkta momsen.

Fler nyheter från SR

SR - 6 timmar sedan

Häpen lycka över Telemann på VadstenaAkademien

RECENSION. Den mångtusenåriga och alltid lockande berättelsen om Orfeus och Eurydike finns överallt i konsten och i helgen var det dags för en Nordenpremiär på en opera om den här myten. Det är ett verk av Telemann från 1726 som upptäcktes för bara några decennier sedan..

SR - 13 timmar sedan

Fyra kvinnor försvunna från afghansk orkester

Fyra kvinnor, två vuxna och två tonåringar, saknas från den kvinnliga afghanska orkestern Zohra. De fyra personerna försvann under helgen, efter ett uppträdande på en festival i den slovakiska staden Trencín, nära tjeckiska gränsen..

SR - 14 timmar sedan

Disney släpper samisk version av Frozen

Ledarna för Samiskt parlamentariskt råd och Samerådet uttrycker att de är oerhört stolta och glada att de samiska barnen kommer att kunna se filmen på sitt modersmål..

SR - 15 timmar sedan

ASAP Rocky blir kvar i häktet

Efter fredagseftermiddagens häktesförhandlingar i Stockholms tingsrätt förlängs häktningen av den amerikanske rapparen ASAP Rocky..

SR - 16 timmar sedan

Straffrättsforskaren: "Händelseförloppet är nog inte klarlagt än"

Åklagare vill omhäkta den amerikanske rapparen ASAP Rocky som suttit häktad i Sverige sedan början av juli. Häktesförhandlingarna äger rum just nu..

SR - 16 timmar sedan

Kulturkrönikan: Det som finns på internet går aldrig att radera

Mordet på den 17-åriga amerikanska flicka som mördades i veckan har väckt starka känslor efter att bilder på hennes döda kropp börjat cirkulera på internet. Kulturredaktions Cecilia Ekman reflekterar över det fruktansvärda mordet som nu finns till beskådning för allmänheten..

SR - 16 timmar sedan

Toppdiplomat till Sverige för att träffa ASAP Rocky

En amerikansk toppdiplomat besöker Sverige med anledning av häktade artisten ASAP Rocky..

SR - 20 timmar sedan

Åklagare vill omhäkta Asap Rocky

Den amerikanske artisten Asap Rocky kan bli kvar i häktet ytterligare en knapp vecka..

SR - 20 timmar sedan

Netflix aktier rasar på börsen

Igår störtdök strömningstjänsten Netflix aktier på den amerikanska börsen, med hela 11 procent. Orsaken är att man tappar användare hemma i USA..

SR - 22 timmar sedan

Teknikjournalisten: "Sociala medier har ett ansvar"

I veckan mördades den 17-åriga amerikanska instagrammaren Bianca Devins. Den misstänkta gärningsmannen publicerade bilder på hennes döda kropp på sociala medier och bilderna fick snabbt spridning. Instagram har sedan dess kritiserats för att ha varit för långsamma med att ta bort bilderna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.