DI > Ekonomi

Friday, 19 July, 00:00

DI - 11 jul 19 kl. 16:39

Räntor & valutor: Stärkt krona efter KPI-data för juniKronan stärktes gradvis under dagen, som inleddes med ett inflationsutfall som var väl i linje med förväntningarna. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
KPI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntor, valutor, Stärkt, kronaefter , KPI-dataför , juni
DI - 21 apr 16 kl. 10:02

Räntor/valutor: Stärkt krona efter Riksbankens besked

Kronan stärks medan svenska räntor ligger stilla efter beskedet att Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad men utökar köpen av statsobligationer med 45 miljarder kronor..

BT - 11 jul 12 kl. 16:58

Stigande räntor och stärkt krona

Det var en lugn dag på ränte- och valutamarknaden med något stigande räntor och stärkt krona. Den tioåriga statsobligationsräntan ligger nu på 1,31 procent (1,33) och den tvååriga räntan på 0,83 procent (0,82). En euro kostar nu 8:54 (8:55) och en dollar 6:96 (6:98).

DI - 18 feb 16 kl. 16:34

Räntor och valutor: Stärkt krona efter SCB-besked

Kronan stärktes tydligt och svenska korträntor steg på onsdagen efter SCB-besked om att konsumentpriserna steg i januari mer än såväl marknaden som Riksbanken väntat sig. Samtidigt sjönk övriga Europaräntor och euron försvagades mot dollarn..

DI - 10 feb 15 kl. 11:25

Räntor & valutor: Stark norsk krona efter inflationslyft

Europaräntorna visar en liten dragning uppåt på onsdag förmiddag och Europabörserna sjunker överlag svagt. Dollarn har stärkts något mot euron. Oron kring Grekland ser ut att dämpats något inför det extrainsatta eurogruppsmötet på onsdagen.

DI - 01 okt 15 kl. 16:41

Räntor och valutor: Lägre räntor och stärkt krona

Europaräntorna sjönk, medan euron var stabil på torsdagen, med fokus riktat mot inköpschefsindex för industrin från en rad länder. Marginellt bättre utfall än väntat i Kinas industri-PMI bidrog till ökad riskaptit inledningsvis, men på eftermiddagen minskade denna aptit då Wall Street inledde nedåt..

PrivataAffärer - 10 sep 18 kl. 13:13

Fortsatt låga räntor och extremt svag krona stöttar börsen

Valresultatet blir inte klart förrän de sista rösterna räknats på onsdag – och även efter det kan osäkerheten kring regeringsbildningen fortsätta med Sverigedemokraterna som vågmästare. Detta innebär en stor osäkerhet på finansmarknaderna, vilket kommer leda till att den extremt svaga kronan inte kommer att kunna stärkas mer än marginellt den närmaste tiden. Nyhetsbyrån Direkt citerar Nordeas chefsanalytiker Andreas Wallström som menar att det kan dröja veckor, kanske månader innan en ny regering kan bildas.

DI - 06 maj 19 kl. 16:33

Räntor & valutor: Stärkt dollar och sjunkande räntor

Risksentimentet inför veckan fick sig en rejäl törn av Donald Trumps twittrande om nya Kina-tullar på söndagskvällen, vilket gav börsfall på måndagen medan ränte- och valutamarknaden påverkades lite mindre..

SvD - 10 aug 12 kl. 16:21

Fallande räntor och stärkt krona

Kronan stärktes mot både dollarn och euron på fredagen..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Stigande räntor och stärkt krona

Kronan stärktes i dag mot både euron och dollarn. Marknadsräntorna steg efter att det hotande budgetstupet i USA tillfälligt avvärjts, sedan beslutet om kraftiga nedskärningar i budgeten skjutits upp i två månader. Räntan på den svenska tvååriga statsobligationen gick upp till 0,89 procent (0,84) och den tioåriga räntan steg till 1,63 procent (1,53).

Kristianstadsbladet - 02 jan 13 kl. 16:21

Stigande räntor och stärkt krona


Kronan stärktes i dag mot både euron och dollarn. Marknadsräntorna steg efter att det hotande budgetstupet i USA tillfälligt avvärjts, sedan beslutet om kraftiga nedskärningar i budgeten skjutits upp i två månader.Räntan på den svenska tvååriga statsobligationen gick upp till 0,89 procent (0,84) och den tioåriga räntan steg till 1,63 procent (1,53).

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Boeing tar kostnad på 4,9 miljarder dollar för Max 737

Boeing kommer att redovisa en kostnad på 4,9 miljarder dollar i kommande veckas kvartalsrapport, till följd av den olycksdrabbade modellen 737 Max 8..

DI - 1 timme sedan

Millicom redovisar högre omsättning, lägre rörelseresultat

Mobil- och bredbandsoperatören Millicom redovisar ett rörelseresultat på 110 miljoner dollar i andra kvartalet, att jämföra med 168 miljoner dollar i jämförelsekvartalet..

DI - 1 timme sedan

Microsoft rapporterar bättre än förväntat

Microsoft rapporterar ett justerat resultat per aktie på 1,37 dollar, att jämföra med prognosen på 1,22 dollar..

DI - 2 timmar sedan

Amerikanska storbanker pressas av Feds kovändning

De amerikanska storbankernas viktigaste inkomstkälla pressas av Federal Reserves tvärvändning i räntepolitiken. Goldman Sachs gynnas dock när Fed skickar duvaktiga signaler..

DI - 2 timmar sedan

BMW får ny koncernchef

BMW har utsett produktionschefen Oliver Zipse till ny vd..

DI - 2 timmar sedan

Blandat på Wall Street – Netflix rasar och Philip Morris rusar

De amerikanska börserna gick mot ett blandat facit när det närmade sig stängningsdags i New York. Strömningsjätten Netflix lyckade inte vända sitt ras under handelsdagen..

DI - 2 timmar sedan

Trump: USA har skjutit ner iransk drönare

Donald Trump tillkännagav på torsdagskvällen att amerikanska styrkor skjutit ner vad som uppges vara en iransk drönare i Hormutzsundet, rapporterar internationella medier..

DI - 2 timmar sedan

25-åring får böta en miljon kronor för utbrott på flygplan

En 25-årig kvinna har fått en räkning på över 986.000 kronor för att hon tvingade ett plan från London till Turkiet att vända halvvägs. Anledningen: Hon försökte slita upp dörren..

DI - 3 timmar sedan

Netflix måste kunna höja priserna – och fortsätta växa

Netflix missade sin prenumerantprognos och aktien åkte på storstryk. Strömningsbolaget överraskades uppenbarligen av kundernas priskänslighet.  Snart ökar dessutom konkurrensen samtidigt som det fria kassaflödet fortsätter att vara uselt..

DI - 3 timmar sedan

Feds NY-chef: ”Räntan bör sänkas vid första varningstecken”

Federal Reserves effektivaste strategi är att agera snabbt och sänka styrräntan vid första varningssignal. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.