Skånskan > Nyheter

Monday, 22 July, 10:16

Skånskan - 11 jul 19 kl. 16:32

Falska barnbarn gav sig på 90-åriga offerSKÅNE Två män åtalas för ett stort antal bedrägerier där de systematiskt valt ut offer som varit i 90-årsåldern.
Männen har lurat sina äldre offer genom att utge sig för att vara barnbarn som behövt låna pengar.Ett av offren i det omfattande åtalet är en 96-årig kvinna från Höör.
Henne ska en av de åtalade, en 32-årig Landskronabo, ha försökt lura på en stor summa.
Genom att utge sig för att vara kvinnans barnbarn, som var i behov av att låna pengar, försökte han lura den 96-åriga kvinnan att överlämna 100 000 kronor, enligt åtalet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SKÅNE Två, Höör, Landskronabo, Landskrona, Skåne, Vellinge, Malmö, Höganäs, Helsingborg, Lunds, Ystads

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Falska, barnbarn, gavsig på , 90-åriga, offer
Expressen - 06 aug 12 kl. 23:29

Falska "barnbarn" åtalas

Två män åtalas misstänkta för att ha lurat av äldre tusentals kronor. Männen ska ha utgett sig för att vara åldringarnas barnbarn. - Han lät som mitt barnbarn och jag hade ingen anledning att misstänka något, säger 85-åriga Britta..

Skånskan - 25 mar 19 kl. 14:46

Polisen varnar för fler falska barnbarn

Under de senaste dagarna har flera bedrägerier riktade mot äldre rapporterats från Eslöv och Hörby. På måndagen slog bedragarna till mot Höör. Inom loppet av en timme anmälde tre personer att de blivit utsatta för bedrägeriförsök.

YLE - 04 jan 13 kl. 15:52

Pojkar gav falska dödsbud per telefon

Tre minderåriga pojkar misstänks för att ha ringt samtal om falska dödsbud. Pojkarna är mellan 15 och 17 år gamla. En av pojkarna är gripen medan polisen undersöker händelsen.

News55 - 24 okt 17 kl. 12:21

77-åriga Solveigs läkemedel förväxlades – fick hundmedicin

I slutet av augusti fick 77-åriga Solveig i Enskede gård utanför Stockholm i vanlig ordning besök av vårdbolaget PR-vård som hjälper henne att ta sina mediciner. Dosetten låg i köket, tydligt uppmärkt. I köket fanns också hunden Rasmus dosett med hjärtmedicin.

YLE - 04 jan 13 kl. 16:44

Minderåriga bakom falska dödsbud

Tre minderåriga pojkar misstänks för att ha ringt samtal om falska dödsbud. Pojkarna är mellan 15 och 17 år gamla. En av pojkarna är gripen medan polisen undersöker händelsen.

BT - 18 jul 14 kl. 16:03

Torbjörns barnbarn vädjar om hjälp

Det har varit en mardrömsvecka för Emma Payani och hennes familj. Nu kraftsamlar Missing People för en sista sökinsats efter 82-årige Torbjörn i terrängen runt Kypegården. – Vi är otroligt tacksamma för all hjälp och allt stöd, nu vädjar vi att alla ska orka gå en vända till med oss, säger Emma Payani, barnbarn till försvunne Torbjörn Jonsson.

News55 - 11 okt 16 kl. 13:03

Amelia Adamo: ”Äldrefrågan berör även de anhöriga”

– Vi hade ett antal år som var förskräckliga, och jag är inte ensam om den situationen. Många anhöriga vet vad jag talar om. Mamma ansågs för frisk för vård- och omsorgsboende men för sjuk för att bo ensam hemma.

SmålandsPosten - 29 jan 14 kl. 09:12

Kvinnan återkom med falska sedlar

Kvinnan som anhölls för att ha försökt växla in falska 100-dollarsedlar på Forex i Växjö lyckades några dagar tidigare med samma brott. Det visar polisens utredning och nu har hon begärts häktad. – Det handlar om ett försök till bedrägeri och ett fullbordat bedrägeri, konstaterar kriminalinspektör Börje Svensson vid Kronobergspolisen.

DalaDemokraten - 18 aug 14 kl. 18:22

Slog barnbarn i huvudet med metallfat

Vid nyårshelgen och någon dag in i januari 2014 hade den 65-åriga kvinnan besök i sin bostad i Falun av sina minderåriga barnbarn, en pojke och en flicka..

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 15 kl. 07:04

Äldre har fler anhöriga i dag

Uppfattningen att äldre under 1880-talet hade fler barn och barnbarn omkring sig som skötte om dem än vad äldre har i dag ifrågasätts av Gerdt Sundström, professor emeritus vid Hälsohögskolan i Jönköping.Han har forskat om kvinnor under tiden 1750—1890, skriver tidningen Släkthistoria. Resultaten visar att 20 procent av kvinnorna under perioden var barnlösa, att jämföra med 12 procent i dag.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

De sätter sången i Allsången

Senaste albumet fick en Grammisnominering för bästa folkmusikalbum förra året och imorgon uppträder de för första gången i Allsång på Skansen.
Det går bra nu för Malmöbaserade Åkervinda.I morgon kväll kliver den Malmöbaserade a capella-kvartetten Åkervinda upp på Skansens scen för att sjunga svensk folkmusik inför tusentals människor på plats och en och en halv miljon tittare framför tv-apparaterna.

Skånskan - 2 timmar sedan

Brand vid radhus i Husie

Malmö Under natten till måndagen utbröt en brand i ett förråd vid en radhuslänga på Husie Kyrkoväg.Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka branden. Inga personer ska ha skadats.

Skånskan - 2 timmar sedan

Dödligt hot – avsnitt 26

– ”Johan Kristian Homan”, sa jag till Cléo. ”Distriktsmästare i för snabba slutsatser.” Men som vanligt låtsades hon inte om vad jag sa, hoppade upp på fönsterbrädan och tog kontroll över sitt revir, gårdens fågelfauna.

Skånskan - 2 timmar sedan

Bland trimmade traktorer

Ekeröd På en åker i längs E22 i höjd med Ekerödsrasten är det i dagarna liv och rörelse.
Till helgen arrangeras Ekeröd Power Festival och SM i traktorpulling.Förberedelserna inför SM-deltävlingen i traktorpulling i Ekeröd drog igång under söndagen.

Skånskan - 2 timmar sedan

20-åring skjuten på Möllan

Malmö Flera personer ringde polisen under natten till måndagen efter att ha hört en man skrika att han var skjuten.Det var strax efter klockan ett som polispatruller skickades till Möllevångsgatan/Fredsgatan efter att uppringare kontaktat polisen. Mannen som är i 20-årsåldern har skottskador i benen och förts till sjukhus av en privatperson.

Skånskan - 4 timmar sedan

Spöket på Canterville blir nya operan

Höör Kusligheter blandas med humoristiska inslag när Tord Nihlén gör opera i två akter av Oscar Wildes Spöket på Canterville.
Detta tillsammans med bland annat kompositören Thomas Blum.Det kryllar av barn, ungdomar och vuxna i lokalerna till Höörs musikskola.

Skånskan - 5 timmar sedan

Brukare får se nya ansikten varje vecka

Eslöv I fyra år har Eslövsparet haft hemvård, och enligt mannens beräkningar har det kommit 289 personer, i snitt en ny i veckan.
De undrar varför det är så stor personalomsättning.I centrala Eslöv bor ett äldre par där kvinnan är i 85-årsåldern och mannen nästan 90.

Skånskan - 5 timmar sedan

Unga företagare vågar utmana

Svalöv I ett samarbeta mellan tre kommuner får unga entreprenörer i Svalöv en möjlighet att utvecklas. Projektet med sommarentreprenörer går under namnet ”Ung drive”.Det är under en femdagarskurs som 30 högstadieelever från skolor i Svalövs, Eslöv och Staffanstorps kommun utbildats för i att driva ett eget företag.

Skånskan - 11 timmar sedan

Bilolycka i Kävlinge

Kävlinge Det var under söndagskvällen vid klockan 22.20 som larmet inkom. Enligt Räddningstjänsten Syd är det en singelolycka med personbil.

Skånskan - 19 timmar sedan

Flera bilar i kollision på Jägersrovägen

Malmö Vid klockan halv två på söndag eftermiddag får SOS Alarm in ett larm om en trafikolycka på Jägersrovägen, Hindby, i Malmö. Räddningstjänst och en polispatrull kallas till olycksplatsen. Polisen skriver på sin hemsida att 4-5 personbilar är inblandade i trafikolyckan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.