YA > Lokalt

Thursday, 18 July, 05:02

YA - 10 jul 19 kl. 20:59

Polykemi rustar för framtidenPolykemi har tagit fram en ny produktionslinje för specialiserade produkter. – Det är en vidareutveckling av produktionen som görs idag, säger vd Ola Hugoson. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ola Hugoson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polykemi, rustarför , framtiden
YA - 14 okt 13 kl. 12:05

Polykemi har rest sig

För drygt ett år sedan tvingades Polykemi säga upp 20 anställda. Nu har drygt hälften av dem återvänt till företaget.?Efter nyår har vi haft en stadig förbättring, säger Ola Hugoson, vd på Polykemi.

YA - 11 feb 14 kl. 06:30

Polykemi satsar 60 miljoner kronor

Polykemi investerar drygt 60 miljoner kronor i sina anläggningar i Ystad och kinesiska Kunshan.
– Investeringarna ska förbättra produktionsmöjligheten och göra det möjligt att ta ytterligare marknadsandelar, säger företagets kommunikationsansvariga Pax Sjöholm.De senaste åren har investeringsviljan i Ystadbaserade Polykemi varit relativt låg.

YA - 03 feb 14 kl. 06:30

Ny framgång för Polykemi

Foto: Mark Hanlon
Polykemi har utvecklat ett helt nytt material som Ystadsföretaget hoppas mycket på. En av de första kunderna är tillverkaren av den numera klassiska schweiziska armékniven.
Plastmaterialet som heter Polyfill touch började utvecklas för fyra år sedan.

Nyan - 15 feb 18 kl. 15:45

Digital skola rustar barn inför framtiden

Hur vi rustar våra barn för de utmaningar som den digitaliserade världen kommer att bjuda på i framtiden. Det är digital mognad, enligt Jerker Porat, läroinspiratör för Microsoft. Vi blir mer och mer beroende av den digitala världen.

GöteborgsPosten - 25 aug 14 kl. 05:00

Så rustar vi Sverige för framtiden

Genom Sverigebygget som innebär nära 500 miljarder kronor i investeringar i bostäder, infrastruktur och kollektivtrafik rustar vi Sverige för framtiden. Tillsammans med bland annat fler reformer på bolånemarknaden och sunda finanser ger vi förutsättningar för att nå målet om över fem miljoner i arbete år 2020, skriver moderaterna Peter Norman och Anna Kinberg Batra..

YA - 07 sep 16 kl. 03:00

Polykemi mot nya rekord

Efter ett litet mellanår under 2015 har alla fyra grenar av Polykemi fått ny luft under vingarna och expanderar runt om i hela världen..

YA - 14 apr 18 kl. 00:01

Ny generation redo ta över familjeföretaget – Polykemi fyller 50

Polykemi fyller 50 år och kan blicka tillbaka på de två bästa åren i företagets historia. Samtidigt börjar förberedelserna för nästa generationsskifte i familjeföretaget – när grundaren Hugo Jönssons barnbarn ska ta över. .

Kristianstadsbladet - 07 jun 11 kl. 17:24

Näringslivet rustar inför scoutläger

Foto: Sandra Henningsson
Räknar med att besökarna ska skjuta fart på ekonomin.
Hotell, restauranger, butiker och andra näringsidkare rustar nu för att göra affärer under World Scout Jamboree i sommar. Lägret har 38000 deltagare och uppemot lika många besökare.

Kristianstadsbladet - 08 jun 11 kl. 06:30

Näringslivet rustar inför scoutlägret

Foto: Sandra Henningsson
Näringslivet i Kristianstad förbereder sig nu för att använda sommarens scoutläger i Rinkaby som draglok. Företagare räknar med att besökarna ska skjuta fart på ekonomin.
Hotell, restauranger, butiker och andra näringsidkare rustar nu för att göra affärer under World Scout Jamboree i sommar.

Sydsvenskan - 22 okt 11 kl. 01:30

Miljarder på spel när hamnarna rustar

Foto: Jenny Leyman
De skånska hamnarna satsar miljarder på att växa samtidigt som konkurrensen mellan dem är hård. För att finansiera expansionen vill hamncheferna förvandla gamla kajer till bostadsområden.
Fördjupning Skånska hamnar Miljarder på spel när hamnarna rustar Det är en ny typ av chefer som styr över gamla anläggningar med ­traditioner, ekonomer och civil­ingenjörer istället för sjökaptener.

Fler nyheter från YA

YA - 10 timmar sedan

Kärleken till Ystad fick Soufi att öppna butik på gågatan

På gågatan finns sedan den 27 juni en nyöppnad livsmedelsbutik, men än så länge kommer de flesta för att köpa mjukglass och snus. – På helgerna har vi öppet fram till halv tre på natten, så folket har någonstans att gå efter diskoteket, säger Mahmoud Soufi..

YA - 11 timmar sedan

Kylig sommar upprör - ”Ovanligt kalla nätter i juli” säger SMHI

Efter några ovanligt kalla juli-dygn väntar ett visst väderomslag. Sommartemperaturerna kommer att återvända i veckan..

YA - 13 timmar sedan

Premiär för nya gröna mötesplatsen i Nybrostrand

Nu är arbetet med den nya mötesplatsen i princip färdigt. Området runt Hildas livs & grill i Nybrostrand har rustats upp och i skuggan av pergolan blir det snart både frukostmöte och allsångskväll..

YA - Igår: 00:01

Peter Lindgren: Sju av de odrägligaste sommartyperna jag känner till

Det tycks mig som att en del jobbiga människor jobbar heltid med att vara jobbiga, medan andra lever upp under semestertider. Att de har en förmåga att peaka som odrägliga personer just när man vill slippa dem som mest. Den här texten handlar om dessa människor.

YA - Igår: 18:00

Rekord för färjetrafiken till Bornholm – igen: ”Fruktansvärt bra. All time high”

Trenden för Bornholmstrafiken fortsätter – folk vallfärdar till den danska ön i sydöst. När halvårssiffrorna summeras kan vd:n i Ystad Hamn Logistik AB, Björn Boström, dra på smilbanden. – Så här många passagerare har vi aldrig haft, säger han..

YA - Igår: 15:09

Sommarkonsert i Mariakyrkan

Frida Green är en av dem som uppträder med sommarkyrkan på torsdag..

YA - I förrgår: 21:00

Färre barn föddes på Ystads BB

641 barn föddes på Ystads BB under första halvåret i år. Det är en minskning jämfört med i fjor. – Anledningen är att vi haft ett förlossningsrum stängt i flera månader på grund av byte av en hiss, säger enhetschefen Bodil Herrlin Hedin..

YA - Igår: 13:00

Polisens uppmaning: Märk era barn

Polisen uppmanar alla föräldrar som besöker marknaderna i sydost att märka sina barn. Ett telefonnummer på armen skulle göra att bortkomna barn lättare skulle komma till rätta..

YA - Igår: 06:00

Bostadsinbrotten fortsätter att minska i Ystad och Simrishamn

14 inbrott i lägenheter och villor. Det blir slutsumman när Brottsförebyggande rådet summerar årets första sex månader i Ystad. Obehaglig statistik för dem som drabbats, men de är trots allt färre än de senaste fem åren..

YA - Igår: 06:00

Det utvidgade strandskyddet blir kvar

Länsstyrelsens beslut om utvidgat strandskydd står fast. Regeringen avslår kommunens överklagan. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.