Nyteknik > Teknik

Sunday, 21 July, 21:07

Nyteknik - 11 jul 19 kl. 16:31

Nya regler: Airbnb måste visa totalpris för boendeUthyrningsplattformen Airbnb har inför sommarens högsäsong gått med på EU:s krav om tydligare prisinformation..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Airbnb, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya regler, Airbnbmåste , visa, totalprisför , boende
DN - 01 apr 11 kl. 13:25

Nya EU-regler kan visa sig ödesdigra för e-handeln

Nu föreslås nya EU-regler som kan förenkla för kunden men kan bli ett stort gissel för e-handelsföretagen. Förslaget kan kosta nätföretagen miljardsummor..

Sydsvenskan - 11 jul 19 kl. 14:30

Nya regler ger tydligare prisbild på Airbnb

Uthyrningsplattformen Airbnb har inför sommarens högsäsong gått med på EU:s krav om tydligare prisinformation. Enligt de nya reglerna måste Airbnb visa totalpriset för boendet redan på första sidan. På detta sätt slipper kunder överraskas av extrakostna.

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 19 kl. 14:30

Nya regler ger tydligare prisbild på Airbnb

Uthyrningsplattformen Airbnb har inför sommarens högsäsong gått med på EU:s krav om tydligare prisinformation. Enligt de nya reglerna måste Airbnb visa totalpriset för boendet redan på första sidan. På detta sätt slipper kunder överraskas av extrakostna.

YLE - 05 jul 17 kl. 05:05

"Airbnb är ett välkommet tillskott i kassan"

Uthyrningstjänsten Airbnb fortsätter att öka i popularitet. Vasabon John Seiplax och hans familj hyr ut en bostad i sitt hus för 48 euro per natt. Nu under sommarsäsongen konkurrerar allt fler privatpersoner med hotell om att erbjuda turister logi, vilket inte ses med blida ögon av hotellbranschen.

YLE - 13 aug 16 kl. 08:37

Airbnb oroar – "det blir så mycket spring i trappan"

Onlinetjänsten Airbnb, för att hyra ut eller boka bostäder, har väckt protester på många håll och i vissa länder har man förbjudit privatpersoner att hyra ut sin bostad via tjänsten. Men i Finland är det närmast invånarna i bostadsbolag som är oroliga för att de inte vet vilka som bor hos grannen. - Klagomålen till disponenterna handlar närmast om att grannar klagar att trafiken i trappan har ökat, det är hela tiden nya människor som rör sig och man vet inte vilka de är, berättar juristen Marina Furuhjelm vid advokatbyrån Kuhanen/ Asikainen/ Kanerva, KAK.

Dagens PS - 18 jun 19 kl. 15:05

Airbnb tar över Norge – Sverige kan gå samma väg

Appen Airbnb, där användare kan boka boende i andra hand, har tagit den norska markanden med storm – och kanske är Sverige på väg åt samma håll. Det skriver Veckans Affärer. Airbnb är i praktiken på väg att på flera platser i Norge helt ta över hotellmarknaden, uppger branschorganisationen NHO Reiseliv, enligt Dagens Næringsliv.

SR - 16 jan 17 kl. 16:48

Airbnb vill fortsätta växa - trots nya regler

Företaget Airbnb, där privatpersoner kan hyra ut sina bostäder, har vuxit explosionsartat de senaste åren. Men nu har flera städer, till exempel har London och Amsterdam, infört olika typer av regler riktade mot Airbnb..

PrivataAffärer - 18 jun 19 kl. 12:54

Airbnb på väg ta över i Norgen

”Airbnb går mot att ta över övernattningsmarknaden på flera ställen i landet”, säger organisationens vd Kristin Krohn Devold. Medan Norges hotell i fjol ökade antalet övernattningar med blygsamma 2 procent växte Airbnb med 45 procent, enligt en rapport från analysföretaget Capia. Det innebar att nästan 4,5 miljoner övernattningar bokades i privata rum, lägenheter, hus och stugor via plattformen.

Dagensanalys.se - 07 sep 17 kl. 13:09

Ny svensk marknadsplats vill bli Airbnb för kurser

Marknadsplatser som likt Airbnb samlar ett stort utbud inom en kategori av varor eller tjänster är ett område i stark tillväxt och Skillstarter.se, en ny svensk start-up, har målsättningen att bli en nordisk marknadsplats för kurser och utbildningar. Vi har träffat Claes Kjelldorff, som till vardags jobbar inom Bonnier-koncernen som VD för Odla.

Nyteknik - 28 okt 15 kl. 15:12

EU vill samordna regler för Uber och Airbnb

Mer inre marknad ska ge mer tillväxt, fler jobb och fler företag hoppas EU-kommissionen. I en ny strategi för området söks gemensamma regler för nya tjänster som Uber och Airbnb..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - I förrgår: 17:10

Här är sakerna du inte visste att "bildelare" gör

Sovplats, matsal och förråd - en färsk rapport visar att fordon hos bildelningstjänster inte alltid används till vad man kan tro..

Nyteknik - I förrgår: 10:47

Nytt stridsflyg – Sverige och Storbritannien tecknar avtal

Sverige och Storbritannien har undertecknat ett avtal om samarbete kring framtida stridsflygsförmåga..

Nyteknik - I förrgår: 14:48

Nej till skadestånd för Estoniadrabbade

En fransk domstol säger nej till skadeståndskraven på de företag som byggde och inspekterade olycksfärjan M/S Estonia, uppger AFP..

Nyteknik - I förrgår: 14:04

Ny Teknik 1969: ”Det första steget kan bara tas en gång”

Ny Tekniks grundare Gunnar Hambraeus var med och ledde SVT:s direktsändning om månlandningen i juli 1969. Den här texten skrev han kort efteråt..

Nyteknik - I förrgår: 13:30

Expert: "För dyrt för Sverige att utveckla stridsflyg på egen hand"

Att ta fram nya stridsflygsystem är mycket kostamt för ett litet land. Genom att samarbeta med Storbritannien är Sverige garanterade en del av kakan – utan att behöva bidra med enorma summor pengar..

Nyteknik - I förrgår: 11:38

Stor ökning av laddbara bilar förutspås

En flod av elektrifierande fordon är förestående. Enligt Transport & Environment kommer biltillverkarna år 2021 erbjuda hela 214 modeller – mer än en tredubbling mot dagens utbud i Europa..

Nyteknik - I förrgår: 10:33

Apollo 11:s resa till månen

För 50 år sedan landade människor för första gången på månen. Många avvägningar låg bakom det spektakulära projektet..

Nyteknik - I förrgår: 10:18

25 år efter katastrofen – nu faller Estoniadom

I dag avgörs om de företag som byggde och inspekterade passagerarfärjan kommer att hållas ansvariga för katastrofen, och om anhöriga till dödsoffren får kompensation..

Nyteknik - I förrgår: 10:00

Saab ökar vinsten – ser ljust på framtiden

Efterfrågan på marknaden är fortsatt hög, konstaterar Saabs vd Håkan Buskhe..

Nyteknik - I förrgår: 09:45

Hjärnan signalerar obehag – så äcklas vi av robotarna

Många av oss äcklas av robotar som försöker efterlikna människor. Nu har forskare lokaliserat var olusten sitter i hjärnan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.