DN > Utrikes

Friday, 19 July, 22:43

DN - 11 jul 19 kl. 16:30

Irynas advokat har skickat in nådeansökan till regeringenEn nådeansökan för Iryna som förlorade sitt ben i attacken på Drottninggatan har skickats in till justitiedepartementet.  ”Följdverkningarna av en utvisning för Iryna är alltför långtgående negativa för att kunna anses vara värdiga ett demokratiskt samhälle”, står det i ansökan. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Iryna, Drottninggatan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Irynas, advokathar , skickatin , nådeansökantill , regeringen
Expressen - 11 jul 19 kl. 18:47

Nådeansökan för terroroffer inlämnad

Iryna förlorade sitt ben i terrorattacken på Drottninggatan. Sen fick hon och hennes dotter ett utvisningsbesked. Nu har hennes advokat skickat in en nådeansökan till regeringen..

DN - Igår: 10:34

Irynas nådeansökan prövas inte av regeringen

Regeringen har inga möjligheter att ta upp frågan om Irynas ansökan om nåd. Det säger justitieminister Morgan Johansson (S)..

Skånskan - 16 jul 16 kl. 14:00

Våldtäktsman ber regeringen om nåd

Höör En 73-årig Höörsbo som i fjol dömdes för våldtäkt, har nu lämnat in en nådeansökan.
Han vill slippa sitt straff, eller få det förmildrat, och hänvisar till sin höga ålder och dåliga hälsa.Det var under sensommaren 2014 våldtäkten ägde rum.

Kristianstadsbladet - 19 dec 13 kl. 13:56

Putin kritiserar Pussy Riot

Såväl de 30 Greenpeaceaktivister, som sitter fast i Ryssland efter en aktion på en rysk oljerigg i Arktis, som de två Pussy Riot-medlemmarna Maria Aljochina och Nadezjda Tolokonnikova, omfattas av amnestin som godkändes i går. Det bekräftar president Vladimir Putin.
Men han passade samtidigt på att tala om Puss Riot-medlemmarna i så nedlåtande termer som möjligt.

BT - 19 dec 13 kl. 13:58

Putin kritiserar Pussy Riot

Såväl de 30 Greenpeaceaktivister, som sitter fast i Ryssland efter en aktion på en rysk oljerigg i Arktis, som de två Pussy Riot-medlemmarna Maria Aljochina och Nadezjda Tolokonnikova, omfattas av amnestin som godkändes i går. Det bekräftar president Vladimir Putin. Men han passade samtidigt på att tala om Puss Riot-medlemmarna i så nedlåtande termer som möjligt.

Newsmill - 05 jul 12 kl. 16:49

Därför bör jag benådas för Pirate Bay-brotten

http://www.newsmill.se/trackback/45854Nätaktivist: Det finns stänk av rättshaveri i den nådeansökan som jag skickat in (nedan).

Kristianstadsbladet - 19 dec 13 kl. 14:43

Chodorkovskij uppges be om nåd


Putins officielle talesman uppger att oljemagnaten Michail Chodorkovskij personligen undertecknat en nådeansökan och att denna skickats till Putin. Det uppgavs ha skett "nyligen". Men Chodorkovskijs advokat och andra talespersoner för honom uppger att de inte känner till någon sådan begäran.

BT - 19 dec 13 kl. 14:45

Chodorkovskij uppges be om nåd

Putins officielle talesman uppger att oljemagnaten Michail Chodorkovskij personligen undertecknat en nådeansökan och att denna skickats till Putin. Det uppgavs ha skett "nyligen". Men Chodorkovskijs advokat och andra talespersoner för honom uppger att de inte känner till någon sådan begäran.

UNT - 19 dec 13 kl. 14:43

Chodorkovskij uppges be om nåd

Oljemagnaten - och Putinkritikern - Michail Chodorkovskij har personligen undertecknat en nådeansökan som skickats till den ryske presidenten, enligt en talesman. Oljemagnatens advokat säger sig inte känna till saken.(TT).

NT - 19 dec 13 kl. 14:43

Chodorkovskij uppges be om nåd

Putins officielle talesman uppger att oljemagnaten Michail Chodorkovskij personligen undertecknat en nådeansökan och att denna skickats till Putin. Det uppgavs ha skett "nyligen". Men Chodorkovskijs advokat och andra talespersoner för honom uppger att de inte känner till någon sådan begäran..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Jätteupphämtning av McIlroy på andra rundan

Hemmafavoriten Rory McIlroy inledde British Open katastrofalt. Med en kvadruppelbogey på första hålet avslutade han den inledande speldagen med en score på smått bedrövliga åtta över par..

DN - 1 timme sedan

Iran: USA kan ha skjutit ned sin egen drönare

Iran förnekar USA:s president Donald Trumps påstående att amerikansk militär skjutit ned en iransk drönare i Hormuzsundet. En video påstås bevisa att händelsen inte inträffat..

DN - 1 timme sedan

Flera personer misshandlade man i 70-årsåldern

Flera personer har gått till attack mot en bil i Gränby i Uppsala. I bilen satt tre personer. En av dem, en man född 1946, hamnade utanför bilen och utsattes för misshandel av flera män..

DN - 2 timmar sedan

Trump om ASAP Rocky: Många ber mig att hjälpa till

Nu uttalar sig president Donald Trump för första gången om ASAP Rocky-fallet. – Sverige är ett fantastiskt land, och de är vänner till mig. Vi ska prata med dem, sa Trump på en presskonferens i Vita huset..

DN - 2 timmar sedan

Mordmisstänkt man släppt

En man i 30-årsåldern som anhölls misstänkt för ett mord i Västerås har försattas på fri fot..

DN - 2 timmar sedan

EU stoppar flygplanstyp efter Umeåkraschen

Den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten Easa stoppar flygplansmodellen Gipps Aero GA8 Airvan, som var inblandad i flygkraschen i Umeå, från att flyga inom EU. Det rapporterar SVT Nyheter Västerbotten..

DN - 2 timmar sedan

Iranska revolutionsgardet uppger att de konfiskerat en brittisk oljetanker

Det iranska revolutionsgardet uppger att en brittisk tanker konfiskerats av Iran, skriver nyhetsbyrån AFP. Tidigare meddelade det brittiska försvaret att de undersökte rapporter om att en brittisk tanker rörde sig mot iranskt territorium, rapporterar Reuters..

DN - 3 timmar sedan

Polisen åkte på inbrottslarm – hittade två skadade

Boende i området larmade polisen om ett misstänkt inbrott i Hökarängen i södra Stockholm. När polisen kom till platsen hittades två skadade män i lägenheten. – Det är ytterst oklara omständigheter, säger Eva Nilsson, polisens presstalesperson..

DN - 3 timmar sedan

Rånare attackerade med batong och golfklubba

Två män i 20-årsåldern anfölls av tre yngre killar i Borås på fredagskvällen. De blev slagna i huvudet med tillhyggen och rånade på sina mobiltelefoner..

DN - 3 timmar sedan

Halv miljard till förlossningsvård - men bara sju nya barnmorskor

Region Stockholm har fått mer än en halv miljard kronor i statsbidrag till förlossningsvård sedan 2017. Men barnmorskorna på Stockholms förlossningsenheter har bara blivit sju fler.  – Satsningen har inte riktigt gett så många barnmorskor som man hade hoppats på, säger Elda Sparrelid, chefsläkare i region Stockholm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.