DI > Ekonomi

Friday, 19 July, 05:36

DI - 11 jul 19 kl. 16:25

Den allra bästa skattereformen är platt skattLEDARE. Platt skatt. Termen förknippas med länder i Östeuropa som efter murens fall införde en proportionell skatt, alltså samma procentsats oavsett inkomst. Platt skatt andas nyliberalism och brukar avfärdas som ett ogenomförbart projekt. Eller ”surrealistiskt” för att använda Anders Borgs ord när han var finansminister..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ledare, Östeuropa, Anders Borgs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den allra bästa skattereformenär , platt, skatt
Alliansfritt Sverige - 10 jan 13 kl. 14:45

C vill ha platt skatt, plattare skatt och progressiv skatt ? samtidigt

OTYDLIGHETEN. De senaste dagarnas bondeuppror inom Centern mot det nya förslaget  till idéprogram har skapat en kris inom partiet. Men det verkar som ett av de mest kontroversiella förslagen, det om plattare skatt, kanske redan är partiets hållning.

Newsmill - 20 feb 12 kl. 13:32

Rättvist skattesystem heter platt skatt

http://www.newsmill.se/trackback/43253Liberal debattör: Ett skattesystem med platt skatt betalar var och en samma procentuella skatt.

Cornucopia - 10 nov 13 kl. 09:47

Skattereform: 144 000:- i grundavdrag, 35% i platt skatt, all moms 25%

Det fackliga idéinstitutet Katalysen sätter ner foten och visar vad de står för. Man vill höja världens högsta skattetryck från 44% till 51%, men samtidigt genomföra en del intressanta reformer. (Schibsted/SvD)

Naturligtvis leder bara höjt skattetryck till minskad effektivitet, eftersom när man hanteras andra pengar så uppstår alltid intern korruption.

DI - 29 sep 17 kl. 12:36

Centerpartiet nobbar platt skatt: "Ett rött skynke"

Centerpartiets stämma beslutade att partiet ska driva frågan om en ny bred skattereform. Men Centerstudenternas och Cufs krav på platt skatt fick nobben. ”Om vi använder oss av begreppet platt skatt då är det inget annat vi får prata.

BT - 26 okt 11 kl. 02:10

Perry vill ha platt skatt i USA

Republikanske presidentaspiranten Rick Perry lanserar förslaget om platt skatt på 20 procent som ett av huvudnumren i sin ekonomiska plattform, som presenterades på tisdagen. Idén kan vara ett svar på konkurrenten Herman Cains budskap att sänka inkomstskatt, bolagsskatt och moms till 9 procent.
Perrys ekonomiska plan för USA kommer enligt honom själv att bidra till att skapa fler jobb medan kritiker hävdar att den skulle slå hårt mot fattiga.

NSD - 26 okt 11 kl. 02:09

Perry vill ha platt skatt i USA

Republikanske presidentaspiranten Rick Perry lanserar förslaget om platt skatt på 20 procent som ett av huvudnumren i sin ekonomiska plattform, som presenterades på tisdagen. Idén kan vara ett svar på konkurrenten Herman Cains budskap att sänka inkomstskatt, bolagsskatt och moms till 9 procent..

DN - 28 jan 12 kl. 00:50

?Nytt skattesystem heter platt skatt?

LO-ekonomerna skriver på DN Debatt 25/1 att Sverige behöver en bred parlamentarisk skatteöversyn. Tankesmedjan Liberalerna förordar att ett nytt skattesystem med så kallad platt skatt införs, skriver Jan Rejdnell i en replik..

DN - 15 jun 16 kl. 15:35

”Platt skatt ökar klyftan mellan pensionärer och löntagare”

REPLIK. Avskaffa den statliga inkomstskatten och inför en platt skatt föreslår Timbro på DN Debatt (14/6). Det främsta motivet är att skatteintäkterna då skulle öka med 10 miljarder per år.

DI - 15 jan 18 kl. 15:54

Berlusconi vill införa platt skatt

En platt skatt för alla och 2 miljoner nya jobb är två av de främsta vallöftena från Silvio Berlusconi och hans Forza Italia inför parlamentsvalet den 4 mars. Det visar ett utkast till valmanifest som Bloomberg News tagit del av..

Newsmill - 12 jan 13 kl. 10:55

Platt skatt har stora positiva effekter på ekonomin

http://www.newsmill.se/trackback/48612Platt skatt är ett recept för tillväxt och växande arbetsmarknad och den är endast orättvis på symbolplanet.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Räkskal öppnar för miljövänlig begravning

Processen blev dyrare och längre än de hade räknat med. Men nu har de två svenska företagen tillsammans tagit fram ett nytt material som gör det möjligt att välja en mer miljövänlig kista till begravningen. ”Mottagandet i vår bransch har varit oerhört positivt”..

DI - 30 minuter sedan

Detta händer fredagen 19 juli

RAPPORTER.

DI - 6 timmar sedan

Boeing tar kostnad på 4,9 miljarder dollar för Max 737

Boeing kommer att redovisa en kostnad på 4,9 miljarder dollar i kommande veckas kvartalsrapport, till följd av den olycksdrabbade modellen 737 Max 8..

DI - 7 timmar sedan

Millicom redovisar högre omsättning, lägre rörelseresultat

Mobil- och bredbandsoperatören Millicom redovisar ett rörelseresultat på 110 miljoner dollar i andra kvartalet, att jämföra med 168 miljoner dollar i jämförelsekvartalet..

DI - 7 timmar sedan

Microsoft rapporterar bättre än förväntat

Microsoft rapporterar ett justerat resultat per aktie på 1,37 dollar, att jämföra med prognosen på 1,22 dollar..

DI - 7 timmar sedan

Amerikanska storbanker pressas av Feds kovändning

De amerikanska storbankernas viktigaste inkomstkälla pressas av Federal Reserves tvärvändning i räntepolitiken. Goldman Sachs gynnas dock när Fed skickar duvaktiga signaler..

DI - 7 timmar sedan

BMW får ny koncernchef

BMW har utsett produktionschefen Oliver Zipse till ny vd..

DI - 7 timmar sedan

Blandat på Wall Street – Netflix rasar och Philip Morris rusar

De amerikanska börserna gick mot ett blandat facit när det närmade sig stängningsdags i New York. Strömningsjätten Netflix lyckade inte vända sitt ras under handelsdagen..

DI - 8 timmar sedan

Trump: USA har skjutit ner iransk drönare

Donald Trump tillkännagav på torsdagskvällen att amerikanska styrkor skjutit ner vad som uppges vara en iransk drönare i Hormutzsundet, rapporterar internationella medier..

DI - 8 timmar sedan

25-åring får böta en miljon kronor för utbrott på flygplan

En 25-årig kvinna har fått en räkning på över 986.000 kronor för att hon tvingade ett plan från London till Turkiet att vända halvvägs. Anledningen: Hon försökte slita upp dörren..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.