Barometern > Nyheter

Tuesday, 16 July, 21:15

Barometern - 11 jul 19 kl. 16:12

Ny ägare tar över Mönsterås MetallDet är nu klart med ny ägare för de tidigare konkursdrabbade Mönsterås Metall. Under torsdagseftermiddagen meddelades att familjen Bo och Rickard Wiger tar över driften..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Mönsterås Metall, Bo, Rickard Wiger

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny ägare, taröver , Mönsterås, Metall
Barometern - 13 feb 18 kl. 14:51

Börsnoterade Traction blir storägare i Mönsterås Metall efter företagsaffär

En ny sammanslagen koncern med börsnoterade Traction som storägare ska stärka och utveckla Mönsterås Metall..

Barometern - 18 jun 19 kl. 13:44

Stort intresse för att ta över konkursdrabbade Mönsterås Metall

Intresset för konkursdrabbade Mönsterås Metall har varit stort. Konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson för nu samtal med en knapp handfull intressenter, samtidigt som beslut tagits om att driva hela anläggningen i oförminskad skala fram till den 31 oktober. Han hoppas kunna presentera en ny ägare före semestern..

Realtid - 13 feb 18 kl. 16:14

Traction storägare i ny gjuterikoncern

Investmentbolaget Traction blir ny storägare i Mönsterås Metall. Det bolaget förvärvar samtidigt Ankarsrum Die Casting och bildar därigenom en ny gjuterikoncern..

Skånskan - 24 mar 18 kl. 14:00

Fiberpionjär tar plats i SD

höör Han gick med i Moderaterna för att kunna förändra – men lämnade partiet när han ansåg att han inte fick rätt inflytande. Nu finns istället Anders Nilsson från Rolsberga med på Sverigedemokraternas lista inför höstens val.
– Det är framförallt det senaste decenniets flyktingpolitik som fått mig att byta parti, säger han.

Barometern - 12 jul 19 kl. 14:03

Lättade efter glädjebeskedet

Igår kom beskedet om vilka de nya ägarna är som tar över Mönsterås Metall. Det är lättade anställda som får behålla sina jobb och nu kan gå på semester utan oro. .

YLE - 23 okt 16 kl. 06:15

Vi måste klä oss bättre - en liten resa till modeindustrins framtid

Vi måste klä oss bättre - en liten resa till modeindustrins framtid Vi har för mycket kläder och vi köper hela tiden mera. Vi slänger bort det mesta vi köper och kläderna kostar för litet. Det här är ohållbart och gynnar mest de stora klädjättarnas ägare, och det största priset betalas av människorna och miljön i låglöneländer.

YLE - 07 maj 17 kl. 20:00

Ska återvinning fungera måste vi sortera - Sabina kan allt om avfall

Sabina Lindström är miljöutbildare på Rosk’n Rolls avfallstjänster i Nyland. Hon är expert på att sortera avfall och lära ut sortering till andra. Lindström är noga med att leva som hon lär.

YLE - 15 jul 14 kl. 09:41

Efterlysningen 15.7

Släpvagn, leksaksbilar och någon som kan ta bort ett strömlås från Chevrolet Nova. Det här och mycket mera efterlyses i dagens program. Efterlyser en text.

YLE - 31 jul 15 kl. 14:09

Håll Skärgården Ren samlar skrot

Skrotinsamlingen ordnas under helgen. Servicebåten Roope-Botnia kör runt i skärgården. Stormossen och Håll Skärgården Rens båt Roope Botnia tar emot metall-, el- och elektronikskrot i skärgården.

YLE - 07 dec 15 kl. 11:45

Ketek försvinner men kompetensen finns kvar

Efter bolagsstämman förra torsdagen står det klart att teknologicentret Ketek stänger. Samarbetsförhandlingar inleds inom kort och samtliga 20 anställda berörs. Men Jarl Sundqvist, direktör på Österbottens handelskammare, ser ändå inte särskilt mörkt på framtiden.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Människa och natur i poetiskt möte

Huvudet, ansiktet, människan som del av naturen, eller underordnad naturen. I Christina Olivecronas lågintensiva måleri spelar naturen huvudrollen..

Barometern - 2 timmar sedan

Småland: Död kropp hittad i skogsparti

Kvarlevorna av en död person har upptäckts i ett skogsparti i Alvesta..

Barometern - 2 timmar sedan

I Hannas hem får alla hundar plats

I den lilla byn Krokstorp finns numera en förskola för hundar. Allt tack vare 22-åriga Hanna Thölke. – Det bästa med mitt jobb är att jag är min egen chef..

Barometern - 2 timmar sedan

Nya föreställningar av populär teatervandring i bruksmiljö

För tredje året i rad anordnas teatervandring i Hammarsmejdan i Orrefors. I augusti sätter Månskensteatern upp fyra föreställningar..

Barometern - 2 timmar sedan

Spottarnir tolkade Cornelis – på isländsk vis

Välrenommerade Spottarnir gästade under tisdagskvällen Våneviks festplats. Inbjudna av Håkan Juholt var deras uppgift att tolka Cornelis Vreeswijk och Bellman – men även bygga broar mot Sverige..

Barometern - 2 timmar sedan

Nya planer med sitt café

De hämtar här-producerade grönsaker till sitt café i den egna trädgården och samtidigt renoveras huset återigen för att erbjuda fler sittplatser inomhus..

Barometern - 3 timmar sedan

Porträtt - Anne Solveig

Anne Solveig verkar och brinner för kvinnlig gemenskap. .

Barometern - 3 timmar sedan

Europaturné och avtal med BMG för Filip Lönnqvist

Det Kalmarbaserade bandet Rave The Reqviem ger sig snart ut på en Europaturné som förband till det amerikanska bandet Combichrist. Frontpersonen Filip Lönnqvist har dessutom signats av storbolaget BMG. Men trots framgångarna blev Lönnqvist nyligen blyg som en liten pojke inför sina barnsdomsidoler, berättar han..

Barometern - 3 timmar sedan

Här är Färjestadens gosedjurshjälte

I måndags fick Räddningstjänsten Öland in en kasse med gosedjur från nioåriga Wictoria Sjöstrand. Gosedjuren ska hjälpa till att trösta olycksdrabbade barn. .

Barometern - 4 timmar sedan

Campinghobbyn blev en blomstrande karriär

Ove Karlsson och hans fru bestämde sig för att ta sitt husvagnsintresse till nästa nivå. Nu driver de Dalskärs camping som har blivit ett mycket populärt resmål i Bergkvara..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.