SR > Nyheter

Friday, 19 July, 12:55

SR - 11 jul 19 kl. 16:10

Eskilstuna tillåts kräva tillstånd för tiggeriFrån och med 1 augusti kommer det krävas tillstånd för att få tigga i Eskilstunas kommun. Det står klart efter att Länsstyrelsen i Sörmland valt att inte överklaga förvaltningsrättens beslut från i juni..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Eskilstunas, Länsstyrelsen, Sörmland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eskilstuna, tillåts, kräva, tillståndför , tiggeri
Expressen - 30 jan 18 kl. 16:56

I Eskilstuna måste tiggarna ha tillstånd från polisen

De som tigger i Eskilstuna måste ha tillstånd av polisen, beslutar kommunstyrelsen.– Vi gör det här utifrån ett humanistiskt perspektiv, säger ordförande Jimmy Jansson (S) till Dagens Samhälle..

IDG - 08 apr 16 kl. 09:35

EU-advokat: "Fritt fram att länka till bilder publicerade utan tillstånd"


Att länka till bilder som publicerats utan rättighetsinnehavarens tillstånd är helt lagligt. Det menar en av EU-domstolens rådgivande generaladvokater..

SvD - 02 mar 17 kl. 20:00

Skattemiljoner rullar ut till fuskbolag – trots indragna tillstånd

Vanvård, ekonomisk brottslighet och skattefusk räcker inte för att stänga ned oseriösa assistansbolag. Försäkringskassan har betalat ut cirka 84 miljoner till tre fuskbolag trots att samtliga fått indraget tillstånd. En funktionshindrad kvinna, som anlitat ett av bolagen, hittades ensam och smutsig på en madrass..

Aftonbladet - 10 apr 14 kl. 17:39

C bjuder upp till dans - vill slopa tillståndet

Här drar Eskil Erlandsson en vals – trots inget tillstånd.

Supermiljöbloggen - 01 aug 15 kl. 08:53

Jämtländska vattendrag återställs till ett mer naturligt tillstånd

För att kunna stärka ekosystemen i sjöarna Näkten, Revsundssjön och Locknesjön genomförs nu projektet Triple Lakes, där områdena återställs till hur de såg ut innan människans ingrepp på 1800-talet. Stenbumlingar och andra naturliga hinder placeras i vattnet för att kunna öka den biologiska mångfalden vad gäller framförallt fisk och insekter.  De tre sjöarna Locknesjön, Näkten och Revsundssjön har nu hamnat i fokus för vattenvårdsprojektet Triple Lakes, som Havs- och Vattenmyndigheten genomför tillsammans med Skogsstyrelsen, Länsstyrelsen och de tre kommunerna Bräcke, Östersund och Berg.

YLE - 25 jul 18 kl. 13:28

Kommentar: Varför publicerar Svenska Yle en artikel där en Yle-journalist försöker ta sig in till företag utan tillstånd?

Yle Uutiset har med hjälp av dold kamera visat på allvarliga brister i säkerheten hos flera för samhället viktiga företag och myndigheter. Yles journalist lyckades i tio fall av elva ta sig in till företagen och myndigheterna utan att ifrågasättas då han var utrustad med reflexväst och bar på en stege..

Sydsvenskan - 19 maj 15 kl. 04:00

Krånglig hantering av tillstånd för container

Du behöver ställa upp en container utanför ditt hus med anledning av en fasadrenovering. Du är så dum att du vill att det skall gå rätt till så du ser till att du har tillstånd till det. Polisen informerar dig om att de skall ge tillstånd till det innan de skickar ärendet vidare till kommunen som fattar det slutliga beslutet, men innan polisen kan hantera ärendet skall 700 kronor inbetalas.

Barometern - 10 apr 14 kl. 06:34

Laserpekare numera olagliga utan tillstånd

Har du en laserpekare hemma som du saknar tillstånd för? Då kan det vara läge att bege sig till Storskogens återvinningscentral och lämna den i behållaren för elavfall. Från och med den 1 januari i år är det nämligen förbjudet att ha, använda, sälja eller importera starka laserpekare utan tillstånd från Strålsäkerhetsmyndigheten.

HBL - 18 jul 14 kl. 18:10

HS: Flygtullen stoppade vapenlast på väg till Ukraina

Tullen på Helsingfors-Vanda flygplats har stoppat en flygcontainer med materiel för missilers styrsystem på väg till Ukraina, rapporterar Helsingin Sanomat.Tullens brottsbekämpningschef Hannu Sinkkonen berättar att lasten avslöjades i samband med normal tullövervakning i slutet av juni. Sinkkonen säger till FNB att han inte tar ställning till vad för slags system tullen beslagtagit.

Nyan - 03 okt 16 kl. 09:46

Servering sålde vin utan tillstånd

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM) delar ut en anmärkning efter att alkoholförsäljning förekommit i en matservering där den nya innehavaren saknat serveringstillstånd. Anmärkningen ges till den förre innehavaren.
ÅMHM gjorde en oanmäld inspektion när rörelsen bytte innehavare i somras och konstaterade att alkoholdrycker fanns till försäljning.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

SSAB kör ner på antalet visstidsanställda

Stålkoncernen SSAB gjorde en vinst det andra kvartalet som var betydligt lägre än motsvarande period i fjol. Det beror mycket på kraftigt stigande priser på insatsvaran järnmalm och på avmattningen i bilindustrin. Bolaget flaggar nu för att man kommer skära ner på antalet visstidsanställa i Sverige.

SR - 1 timme sedan

Beslag av smugglade cigaretter ökar

Tullverket beslag av illegala cigaretter ökar. Bara under det första halvåret i år beslagtogs 26 miljoner cigaretter i Sverige, vilket är flera än under hela 2018..

SR - 2 timmar sedan

Zelenskij leder stort i Ukraina

Inför valet på söndag får president Zelenskijs parti nästan 50 procent i opinionsmätningarna..

SR - 2 timmar sedan

Stort intresse för att bygga hotellägenheter

Hotellägenheter kan bli betydligt vanligare framöver. Marknaden växer kraftigt, och byggbolagen blir allt mer intresserade..

SR - 2 timmar sedan

Koalitionen favorit i japanskt val

Nu på söndag går Japan till val - hälften av platserna i parlamentets överhus står på spel..

SR - 2 timmar sedan

Stockholm: Larm om person med pistol vid t-bana

Polisen har fått in larm om att en person setts med pistol vid tunnelbanestationen Skanstull i centrala Stockholm, skriver Aftonbladet..

SR - 2 timmar sedan

Sverige och Storbritannien samarbetar om nytt stridsflyg

Ett avtal om försvarssamarbete mellan Sverige och Storbritannien är undertecknat..

SR - 3 timmar sedan

Inställda tåg påverkar morgontrafiken

En nedriven kontaktledning på södra stambanan mellan Höör och Hässleholm beräknas orsaka förseningar i morgontrafiken..

SR - 4 timmar sedan

Åklagare vill omhäkta Asap Rocky

Åklagaren vill förlänga häktningstiden för hiphopartisten Asap Rocky..

SR - 4 timmar sedan

Oenighet i Italiens regering

Ledarna för dom två partierna i Italiens regeringskoalition - Lega och Femstjärne-rörelsen - varnar för att regeringen kommer att kollapsa efter oenighet angående valet av EU-kommissionens ordförande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.