Sydöstran > Nyheter

Thursday, 18 July, 09:21

Sydöstran - 11 jul 19 kl. 15:49

Äldre utan tv en vecka på boende: ”Förkastligt”Under en vecka har äldre på ett boende i Sölvesborg varit utan tv i allrummet. – Tv:n har en jättestor betydelse för brukarna, säger en anhörig. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Sölvesborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldreutan tv en , vecka, boende, Förkastligt
Skånskan - 15 aug 18 kl. 09:00

Ny aktivitetspark får kritik av boende

Lövestad Den multibana och skejtdel som kommunen planerar att bygga på Lövestad marknadsplats får nu kritik av boende. De tycker att en annan placering är mer lämplig.Marknadsplatsen planeras att få ett parkstråk med flera aktivitetsområden.

Expressen - 31 okt 17 kl. 06:09

Olga, 20, var telefonförsäljare – hetsades till att lura äldre

Olga Öhrn, 20, började arbeta på ett telemarketingföretag sensommaren 2013.Via telefon sålde hon lotter åt Kombispel – som ägs av Socialdemokraterna och finansierar partiet med miljontals kronor varje år.– Så småningom fick man ont i magen.

YLE - 07 nov 17 kl. 04:59

Tolppanen vill lyfta diskussion om vårdspar – "de äldre ska ha hjälp genast"

Vasapolitikern och riksdagsledamoten Maria Tolppanen, SDP, tycker att bara en nattskötare vid en del av servicehusen för äldre i Vasa är förkastligt. Frågan måste upp i fullmäktige, anser hon efter ett besök vid ett av servicehusen..

Sydsvenskan - 12 nov 17 kl. 09:00

Myndiga står utan boende i Vellinge

Röda Korset: "Förkastligt att en stark kommun behandlar ungdomar på det sättet"..

Alliansfritt Sverige - 26 aug 12 kl. 12:30

"Bu eller blä?" vecka 34

NOTIS. I "bu eller blä" sammanfattar vi på Alliansfritt veckan som gått genom att lista de sämsta sakerna Alliansen gjort under den gångna veckan. Under "bu" hamnar topp tre allmänt dåliga saker och under "blä" topp tre moraliskt förkastliga handlingarna.

SVT Debatt - 27 maj 13 kl. 15:15

Polisen måste ta förtroendefrågan på allvar

FÖRORTSKRAVALLERNA Att använda våld för att uttrycka frustration över samhället är förkastligt, och polisens insatser för att stoppa våldet är ovärderliga. Därför är förtroendefrågan för polisen något att ta på största allvar. Att många miljonprogramsbor känner ett bristande förtroende för polismakten måste leda till ett aktivt arbete mot diskriminering – och arbetet med att stärka polisens förtroende bör nu göras till en prioriterad fråga, skriver Maria Ferm (MP), riksdagsledamot och rättspolitisk talesperson.

Kristianstadsbladet - 25 aug 14 kl. 06:52

Sätt punkt för leken med skattepengar

Foto: Meek, Tore
Att sätta punkt för ett system där riskkapitalister har kunnat leka affärer med skola, vård och omsorg är ingenting man gör över en natt. Det skriver Mikael Persson (V) och Linda Nilsson (V).
”Vad kostar det egentligen att avskaffa de privata vinsterna i välfärden?

Alliansfritt Sverige - 13 maj 14 kl. 15:22

Trots allvarliga missförhållanden är äldrevården bättre efter privatisering enligt M:s Henrik Ripa

SVT:s Västnytt avslöjade nyligen att hemtjänstföretaget Care Together, före detta Jakobsdal, misskötts sitt uppdrag grovt. Istället för att besöka de äldre som har rätt till vård och omsorg har företaget lämnat dem ensamma. Det resulterade i äldre inte fick mat och insulin.

YLE - 12 nov 15 kl. 13:55

Vem betalar när skolans pekplatta går sönder?

Ska föräldrarna betala när skolans pekplatta går sönder? – Javisst, säger Raseborg och Grankulla, om eleven slarvat.
– Nej, skriv inte ens på avtalet, säger förbundet Hem och skola.

Politologerna - 10 feb 19 kl. 08:00

När falska uppfattningar och konfabulerade argument formar våra politiska åsikter

Det här är ett gästinlägg av THOMAS STRANDBERG,
doktorand i kognitionsvetenskap vid Lunds universitet. Ett av fjolårets nyord var beslutsblindhet (Nyordslistan 2018; se länk nedan). Det beskriver en spännande dissociation mellan exempelvis våra åsikter och argumenten som vi upplever ligga till grund för dem.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 1 timme sedan

Hyllad krog stänger ner sin restaurangdel

Tredje veckan i augusti – sedan stänger kritikerrosade restaurangen Vinberg Vinkiosk på Borgmästaregatan sin restaurang i Karlskrona ”på obestämd tid”, meddelar ägarna..

Sydöstran - 2 timmar sedan

”Jag litar på att konkursförvaltaren”

I går, tisdag, klargjordes det att Johannishus Ryttarförening går i konkurs. Vi sökte upp ordförande Petra Antonsson för att få höra hennes tankar om saken. –Det är jättetråkigt, men vi kan inte bedriva en verksamhet som inte går runt, Petra Antonsson..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Kvinnojouren: ”Jag känner stor oro”

Elisabeth Åström som är samordnare på kvinnojouren Embla är oroad över hur det blir med verksamheten nästa år. – Vi har haft ett krismöte. Det kanske blir så att vi måste avveckla vårt boende nästa år, säger hon.

Sydöstran - 3 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Sydöstran - 3 timmar sedan

Läsarbilden: Middagsdags ute i hagen

Sydöstran - 3 timmar sedan

Eleverna som inte vill lämna skolan

– Jag har lärt mig mycket här, framförallt språkmässigt. Det säger Rozan Abara från Syrien som är en av de nyanlända som just nu är på sommarkurs på Jämshögs folkhögskola.

Sydöstran - 3 timmar sedan

Nationaldagsfirande i Hoglands park – för en ny skola i Colombias regnskog

Yamile Lindgrens och Bodil Wrahmes insamling av pengar till ett skolbygge i en indianby i Colombia fortsätter. På lördag ska landets nationaldag firas i Hoglands park, med olika aktiviteter för både barn och vuxna..

Sydöstran - 9 timmar sedan

Tre fantastiska artister kickar igång årets festival!

Första dagen på Östersjöfestivalen bjöd på en fantastisk inledningskonsert!.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.