SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 19 July, 08:12

SmålandsPosten - 11 jul 19 kl. 15:44

Drakarna i Drevs kyrka - att hantverk från svunnen tidI Drevs gamla kyrka vakar inte bara Gud utan också draken. Och takkonstruktionen imponerar ännu efter 850 år. Följ med Samuel Palmblad från Kulturparken Småland på när han besöker ännu en av sina pärlor. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Drevs, Gud, Samuel Palmblad, Kulturparken Småland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Drakarnai , Drevs, kyrkaatt , hantverkfrån , svunnen, tid
Skånskan - 12 dec 15 kl. 21:15

Julmarknader lockade med mat och hantverk

MALMÖ Med mindre än två veckor kvar till jul var det på lördagen fullt med besökare på marknaderna vid Östergatan.
På Drottningtorget hölls som vanligt Bondens egen julmarknad med varor från lokala bönder och producenter.På Sankt Gertrud pågick samtidigt julmarknad med inriktning på hantverk, konst och design.

Magazin24 - 26 aug 11 kl. 16:03

Drakarna till Västmanland

Under hösten kommer tävlingen Drakarna i Västmanland att gå av stapeln runt om i länet. Den 25:e oktober kommer drakarna till Företagsbyrån i Köping. - Man kan säga att vi efterapar Draknästet i SVT, förklarar Erik Jonuks från företaget Coompanion som anordnar tävlingen.

DrivaEget - 31 mar 15 kl. 14:18

Mia lyckades charma drakarna – och fick snurr på firman

 Inspiration  I gårdagens avsnitt av Draknästet lyckades höggravida Mia Gustavsson som driver företaget Espelunden charma drakarna rejält med sin produkt. Här berättar hon hur hon lyckades. – Försäljningen går över förväntan, säger hon.

Dagen - 02 feb 11 kl. 14:49

1500-årig kyrka funnen i Israel

Israeliska arkeologer har upptäckt en 1500-årig kyrka utanför Jerusalem. Tack vare tjuvar.

Fyndet innehåller bland annat ett ovanligt välbevarat mosaikgolv med bilder av lejon, rävar, fiskar och påfåglar.

SvD - 27 nov 16 kl. 08:15

Unika bilder visar hur Sveriges märkligaste kyrka tar form

S:t Petri kyrka i Klippan byggdes med radikala idéer och traditionellt hantverk. I dag firar kyrkan 50 år, samtidigt som det internationella intresset för arkitekten Sigurd Lewerentz växer. SvD kan visa unika bilder av hur hans berömda kyrka tog form..

Magazin24 - 27 nov 12 kl. 10:18

Tom till final i Drakarna i Västmanland

På måndagen avgjordes Köpings deltävling i Drakarna i Västmanland, där två personer gick vidare till final. En av de två finalisterna från den deltävlingen är Tom Ljungqvist och hans företag InBed Sweden. Under hösten har alla västmanlänningar över 18 år kunnat anmäla en affärsidé till tävlingen Drakarna i Västmanland, där vinnaren får 70 000 kronor till sin affärsidé.

Västerbottens Folkblad - 14 feb 14 kl. 22:23

Unga entreprenörer prisade av ”drakarna”

Framtidens företagare presenterade sina företagsidéer för Draknästet. En panel av entreprenörer som kunde ge goda tips och råd. Tre elever från Minervagymnasium vann första pris av ”drakarna”.

Dagen - 15 apr 11 kl. 13:05

Vit man brände ner svart kyrka i protest mot Obama

En vit amerikansk man har dömts för att ha bränt ner en kyrka med övervägande svarta medlemmar. Han satte eld på kyrkan i protest mot att Barack Obama valdes till landets första svarta president.

Branden utbröt den 5 november 2008, bara några timmar efter att resultatet i presidentvalet hade tillkännagetts.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Hantverk av skilda slag

Mycket kvinnligt både i form av konsthantverkare och hantverk hittar man i sockenstugan vid Högeruds kyrka denna vecka, när åtta kvinnor med anknytning till trakten ställer ut tillsammans..

Magazin24 - 06 dec 11 kl. 21:12

Patrik Appelqvist vann Drakarna i Västmanland

Under tisdagskvällen avgjordes Drakarna i Västmanland. En tävling där syftet är att inspirera och stötta entreprenörer med goda affärsidéer. Vinnaren blev Patrik Appelqvist från Köping.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Miljontals smuggelcigaretter väller in

Hittills i år har Tullverket beslagtagit fler smuggelcigaretter än under hela förra året. Orsaken är några riktigt stora tillslag i Stockholms län under året..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Pressade banker – dags att omförhandla bolån

Den hårdnande konkurrensen om bolånen pressar storbankerna som under rapportsläppen vittnat om krympande marginaler och fallande vinster. Vinnare är bankkunderna – som nu uppmanas att utnyttja en allt bättre förhandlingsposition..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Konstnär sommarpratar om samer

Britta Marakatt-Labba är en uppmärksammad konstnär vars verk alltid anspelar på samisk kultur. Hennes sommarprat kommer att handla dels om hennes karriär, men också om samer..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Magnus Widholm: Ett sommarjobb med viss bouquet

Sommaren 1989 hade jag nyss tagit studenten från naturvetenskaplig linje, med miljövårdsteknisk inriktning. I utbildningen ingick ett studiebesök på reningsverket i Smyge. Medan mina klasskamrater gick där och höll för näsan frågade jag om det möjligtvis gick att få sommarjobb på stället.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Strömavbrott i Växjö - igen

Vid 6.10-tiden under fredagsmorgonen försvann strömmen för över 800 hushåll i Växjö. Personer som berörs bor i Öjaby, Bergsnäs och Räppe..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Affärsliv: Ingen fortsättning för Blomman

Blomsterbutiken Blomman i Lessebo gick i konkurs i slutet av juni. Och enligt konkursförvaltaren har tillgångarna sålts ut på auktion. Det blir därmed inget nyöppnande i någon annans regi.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Plattorna i centrum ska hjälpa synskadade – leder dem rakt in i en vägg

För två år sedan lades taktila plattor i centrala Älmhult för att hjälpa synskadade ta sig runt. Nu har det visat sig att några av plattorna leder de som använder dem rakt in i en vägg..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ebbe ensam i Sverige med syndromet

Familjen Norlander-Gärdehall kämpar mot oro och ovisshet. Fyraåriga Ebbe är ensam i Sverige med kromosomavvikelsen och forskning saknas. – Vi vet inget om hur länge vi får ha kvar honom eller vilka risker som finns, säger mamma Anna Gärdehall..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Öppna förskolan – en väg in i samhället för utrikes födda kvinnor

Allt fler kommuner erbjuder öppen förskola med riktade integrationsinsatser, ofta språkstöd men också samhällsinformation. Öppna förskolan kan vara ett viktigt steg på vägen in det svenska samhället skriver Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.