DN > Utrikes

Friday, 19 July, 00:28

DN - 11 jul 19 kl. 16:00

Regissören bakom ”Midsommar”: ”Skräcken är min självterapi”Ari Asters alternativa svenska midsommarfirande väcker skräckblandad förtjusning i biosalongerna. Nicholas Wennö har pratat med den amerikanska kultregissören bakom ”Midsommar” använder rysargenren som skratterapi. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Midsommar, Asters, Wennö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regissören, bakom, Midsommar, Skräckenär min , självterapi
YLE - 14 nov 14 kl. 17:50

"Pedofilen är den största skräcken"

I samarbete med rikssvenska Institutet och Markus Öhrn har Nya Rampen nu kommit till den avslutande delen i sin trilogi om kärnfamiljen. Bis Zum Tod heter pjäsen, som betecknas som en satanisk black metal-opera om en familjs undergång. De två tidigare föreställningarna, Conte d´Amour och We love Africa, Africa loves us, har kretsat kring just familj och kärlek, men framförallt kring patriarkaliska maktstrukturer, våld, porr och incest.

DN - 17 jul 17 kl. 12:22

Jacob Lundström: Den moderna zombiefilmens fader påminner om att skräcken inte går att bota

Regissören George A. Romero har gått bort, 77 år gammal. Han blev mest känd för ”Night of the living dead” från 1968..

Aftonbladet - 14 nov 14 kl. 12:53

Skräcken flyttar in i lyxvillan

Österrikiska regissörer fortsätter isa blod i filmvärlden.

Kristianstadsbladet - 02 okt 13 kl. 11:05

Plats på scen för skräck och blod

Efter samtliga regissören Rikard Lekanders uppsättningar har ensemblen varit blodig vid publiktacket. Skräckmusikalen "Necronomicon" är inget undantag.Ändå ser han den som en dejtvänlig mysrysare.

Trelleborgs Allehanda - 02 okt 13 kl. 11:05

Plats på scen för skräck och blod

Efter samtliga regissören Rikard Lekanders uppsättningar har ensemblen varit blodig vid publiktacket. Skräckmusikalen "Necronomicon" är inget undantag.Ändå ser han den som en dejtvänlig mysrysare.

Sydsvenskan - 27 mar 15 kl. 04:00

Skräckfyllt sorgedrama

En alltför stor hajp gör ofta att förväntningarna kommer på skam. Den australiska skräckfilmen "The Babadook" har lyfts fram av femstjärniga recensioner och "Exorcisten"-regissören William Friedkins utsaga "den otäckaste film jag någonsin sett". Så är "The Babadook" läskig?

Helsingborgs Dagblad - 27 mar 15 kl. 04:00

Skräckfyllt sorgedrama

En alltför stor hajp gör ofta att förväntningarna kommer på skam. Den australiska skräckfilmen "The Babadook" har lyfts fram av femstjärniga recensioner och "Exorcisten"-regissören William Friedkins utsaga "den otäckaste film jag någonsin sett". Så är "The Babadook" läskig?

Sydsvenskan - 22 nov 13 kl. 06:30

Skräck som skär i sinnet

Kålhuvuden, rädisor och vattenmeloner kan faktiskt vara oumbärliga ingredienser när man ska skrämma vettet ur folk. Den brittiske ljudteknikern Gilderoy (Toby Jones) använder hela grönsaksdisken när han arbetar med en skräckfilm i en italiensk filmstudio på sjuttiotalet. Han massakrerar matvarorna med knivar för att skapa ljuden då häxor torteras och mördas.

Kristianstadsbladet - 07 feb 19 kl. 16:00

I huvudet på en regissör

Teaterregissören Bengt Larsson Heppling är i sommar aktuell med den nya pjäsen på Spelplats Vinbäcken i Viby. Men hur ser en arbetsdag ut för en regissör innan skådespelarna är på plats? Vad inspirerar, vilka tankar dyker upp, vilka problem måste lösas akut?

Helsingborgs Dagblad - 01 mar 13 kl. 11:09

Edward af Sillén trivs bakom scen

Scenskräcken fick honom att välja bort rampljuset och arbeta bakom kulisserna i stället. För det mesta jobbar Melodifestivalens manusförfattare och regissör Edward af Sillén i det dolda, men då och då riktas blickarna även mot honom..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Oroligt vid etniska protester i Etiopien

Oroligheter har brutit ut i Etiopien, där demonstranter ur folkgruppen sidama kräver autonomi för den region de lever i. Från staden Hawassa kommer rapporter om stenkastning mot säkerhetsstyrkor och om brinnande däck på gatorna..

DN - 2 timmar sedan

DN erfar: Åklagaren väntas begära mer tid för utredningen av ASAP Rocky

Åklagare Daniel Suneson väntas lämna in en begäran om åtalsförlängning till tingsrätten gällande utredningen om ASAP Rocky under fredagen, erfar Dagens Nyheter. Anledningen är att utredningen ännu inte är klar..

DN - 2 timmar sedan

Woods fiasko – kan missa kvalgränsen

De som ifrågasatte Tiger Woods uppladdning inför British Open fick rätt. Den amerikanske golflegendaren var helt ur slag under den inledande rundan på Royal Portrush och riskerar att missa kvalgränsen i årets sista herrmajor, som leds av landsmannen JB Holmes..

DN - 5 timmar sedan

Regeringen vill ha hårdare straff för våld mot kvinnor

Regeringen vill se strängare straff för upprepat våld mot kvinnor.  Dessutom utreds nu om det ska bli enklare att övervaka personer som fått kontaktförbud med elektronisk fotboja. – Mäns våld mot kvinnor är ett allvarligt samhällsproblem, säger justitieminister Morgan Johansson (S)..

DN - 6 timmar sedan

Faran inte över – screening fortsätter efter VRE-utbrottet på Danderyds sjukhus

Bristande hygienrutiner var orsaken till att VRE-smitta spreds från en infekterad patient till tolv andra patienter på Danderyds sjukhus. Patienterna har skrivits ut, men faran är inte över. – De närmaste veckornas provtagning blir avgörande för om utbrottet helt klingat av, säger Per Follin, smittskyddsläkare i Region Stockholm..

DN - 7 timmar sedan

Man döms för överfallsvåldtäkt mot barn

En 22-årig man döms för att ha våldtagit en 13-årig flicka i Huddinge söder om Stockholm i april..

DN - 8 timmar sedan

Riksdagsledamoten Hanif Balis (M) bil vandaliserad

Någon har skurit sönder däcken på Hanif Balis (M) bil. Riksdagsledamoten har polisanmält händelsen och kommer att ta konakt med riksdagens säkerhetsavdelning. – Det hade kunnat sluta illa, säger Hanif Bali (M)..

DN - 9 timmar sedan

15 migranter döda i busskrasch i Turkiet

Femton migranter har omkommit och över 20 har skadats i en bussolycka i sydöstra Turkiet, enligt en lokal guvernör..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.