DI > Ekonomi

Saturday, 20 July, 20:38

DI - 11 jul 19 kl. 15:55

Storblankare ökar sin korta position i Alfa LavalKapitalförvaltaren Millennium Capital har återigen ökat sin korta position i Alfa Laval över flaggningsgränsen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Alfa Laval, Millennium Capital

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storblankare, ökarsin , korta, positioni , Alfa, Laval
DI - I förrgår: 16:15

Storblankare ökar sin korta position i SKF efter rapport

Den amerikanska hedgefonden Citadel ökade på onsdagen sin korta position i kullagertillverkaren SKF i spåren av bolagets senaste kvartalsrapport. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings. .

DI - 23 nov 16 kl. 17:13

Storblankare ökar i H&M

Storblankaren AQR ökar trycket på H&M och ökar sin korta position. Men hittills har det varit en dålig affär för en av världens stora kapitalförvaltare..

DI - 06 nov 18 kl. 16:33

Ny storblankare i Dustin

Irländska Quartys har klivit in som en ny storblankare i it-bolaget Dustin med en position motsvarande drygt 0,5 procent av kapitalet. Samtidigt har DNB Asset Management utökat sin tidigare korta position i bolaget..

DI - 31 jan 19 kl. 16:55

Storblankare i H&M ökade sin position under gårdagen

H&M-aktien, som med en knapp timme kvar på handelsdagen på torsdagen är upp 2,7 procent, har bara en storblankare kvar i det officiella registret. Denna ökade dock på sin korta position under gårdagen..

DI - 25 mar 19 kl. 15:55

Efter kurskollapsen – ny storblankare i alzheimersbolaget Bioarctic

En ny storblankare har dykt upp i Bioarctic efter förra veckans studiefiasko från bolagets alzheimerspartner som redan kostat det Stockholmsnoterade bolaget en tredjedel av börsvärdet. Dessutom har en tidigare blankare utökat sin korta position..

DI - 09 okt 18 kl. 16:01

Storblankare täcker i SAS

Linden Advisors har täckt sin blankning i flygbolaget SAS. Dessutom har hedgefonden Bodenholm för femte handelsdagen i rad fortsatt täcka delar av sin korta position i norska XXL. Det framgår av färsk statistik från Finansinspektionen..

DI - 10 maj 11 kl. 11:40

Förvaltare tar position för Nokiakonkurs

Nokia är på väg att bli ett lika stort fiasko som Motorola och riskerar konkurs. Det anser hedgefondsförvaltaren Inge Heydorn. Hans fond Thyra har Nokia som sin största korta position..

DI - 24 maj 19 kl. 16:35

Nya storblankare kliver in i H&M och SKF

Third Point har klivit in som ny storblankare i modejätten H&M med en kort position motsvarande 0,5 procent av kapitalet. Även SKF har fått en ny storblankare samtidigt som flera aktörer utökar sina korta positioner i kullagertillverkaren..

PrivataAffärer - 26 sep 18 kl. 15:00

Storblankare vill starta Cannabis-fond

Tanken är att kunna ta både korta och långa positioner i en fond värderad till ”hundratals miljoner dollar”, rapporterar Bloomberg News. Andrew Left har redan blankningspositioner i cannabisbolagen Tilray och Cronos, efter att tidigare under hösten ha gjort sig en hacka på att köpa Tilray. ”Ja, vi är korta och kommer att behålla en hanterbar position tills marknaden blir rationell”, twittrade Citron den 19 september om positionen i Tilray efter att aktien mer än fördubblats i värde på drygt en vecka.

DI - 16 maj 19 kl. 16:16

Fingerprint-blankare täckte position efter kursrusning

En av fyra storblankare i Fingerprint Cards täckte i sin position i går. Men tre storblankare stod emot pressen från gårdagens kursuppgång, visar data från ägardatatjänsten Holdings..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Fed-chef går emot marknaden – vill inte sänka räntan

Den amerikanska centralbanken väntas sänka styrräntan i slutet av juli. Men beslutsfattarna är inte överens. Bostons Fed-chef Eric Rosengren vill avvakta..

DI - 45 minuter sedan

Barnen ratar rymdjobb – vill hellre bli youtuber

I helgen är det 50 år sedan månlandningen. Men dagens barn drömmer inte om att bli astronauter i första hand. Fler vill hellre bli youtubers, enligt en undersökning som Lego gjort..

DI - 1 timme sedan

Han besvarade Neil Armstrongs anrop från månen 1969

Lördagen 20 juli är det 50 år sedan den första månlandningen. En prestation som har blivit en symbol för mänsklighetens styrka, framgång och nyskapande.  Men varför har ingen återvänt sedan 1972?

DI - 2 timmar sedan

Kafékedjan växer med vinstlöfte – utmanar jättarna

Gasellföretaget Mocca Deli i Eskilstuna siktar på att växa till 20–25 restauranger i Sverige. Det ska ske genom att två tre nya franchisetagare per år garanteras en nettovinstmarginal på 15 procent..

DI - 3 timmar sedan

Protester mot våld och för Kina i Hongkong

Tusentals demonstranter samlades på lördagen i Hongkong till stöd för polisen och den kommunistiska fastlandsregeringen. Det var övervägande äldre deltagare som, tillsammans med familjer, viftade med kinesiska flaggor och höll upp röda paraplyer och banderoller..

DI - 4 timmar sedan

Magplask för sommarland – en fjärdedel av besökarna borta

Den blöta inledningen på juli blev ett magplask för landets nöjesparker och vattenland. Värst går det för Skara sommarland som tappat en fjärdedel av sina besökare jämfört med i fjol..

DI - 4 timmar sedan

Volvo Cars återkallar en halv miljon bilar

Volvo återkallar drygt en halv miljon bilar globalt, varav 86.000 i Sverige. Orsaken är en felaktig motorkomponent som i värsta fall kan leda till att bilen börjar brinna..

DI - 4 timmar sedan

Oljefält i Libyen stängt efter incident

Produktionen vid Libyens största oljefält, al-Sharara, är sedan i fredags stoppad efter att en ventil av någon anledning oväntat stängts..

DI - 5 timmar sedan

Tågproblemen fortsätter hela helgen

Ersättningsbuss, eller en omväg med lokaltåget. Tågtrasslet till och från Skåne fortsätter hela helgen, och tusentals resenärer berörs varje dag..

DI - 8 timmar sedan

Trenden med “helivandring” delar fjällvärlden

ADOLFSTRÖM. Fjällvandring är en allt populärare semestertrend i Sverige och i dess spår har fenomenet ”helivandring” - att kombinera helikoptertur och vandring - vuxit.  Samtidigt delar helikopterturismen de svenska fjällen när affärsmöjligheter ställs mot tystnad och ostörd natur.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.