UNT > Utrikes

Saturday, 20 July, 10:14

UNT - 11 jul 19 kl. 15:42

Tät kamp om rampljus i EU-kommissionenEn oviss röststrid väntar innan Ursula von der Leyen kan kalla sig för ordförande i EU-kommissionen..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
EU, Ursula, Leyen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tät, kampom , rampljusi , EU-kommissionen
GöteborgsPosten - 11 jul 19 kl. 15:43

Tät kamp om rampljus i EU-kommissionen

En oviss röststrid väntar innan Ursula von der Leyen kan kalla sig för ordförande i EU-kommissionen..

BT - 15 mar 13 kl. 10:26

Hård kamp om kvinnorättsdeklaration

I en kamp mot klockan försöker FN driva igenom en deklaration om kvinnors rättigheter. Flera länder säger nej och Muslimska brödraskapet varnar för att kvinnors sexuella frihet kan "förstöra samhället". Medlemmarna i FN-kommissionen för kvinnors rättigheter kämpade på fredagen för att nå en överenskommelse för att deklarationen ska bli verklighet.

BT - 22 okt 14 kl. 12:33

Parlamentet godkänner nya EU-kommissionen

EU-parlamentet godkänner den nya EU-kommissionen efter omröstning i Strasbourg. EU:s tillträdande kommissionsbas Jean-Claude Juncker får som väntat godkänt för sin laguppställning av EU-parlamentet i Strasbourg. Den nya kommissionen röstades igenom med 423 röster för och 209 emot.

BT - 22 okt 14 kl. 12:33

Parlamentet godkänner nya EU-kommissionen

EU-parlamentet godkänner den nya EU-kommissionen efter omröstning i Strasbourg. EU:s tillträdande kommissionsbas Jean-Claude Juncker får som väntat godkänt för sin laguppställning av EU-parlamentet i Strasbourg. Den nya kommissionen röstades igenom med 423 röster för och 209 emot.

YLE - 17 jul 13 kl. 20:06

EU till kamp mot bedrägerier

EU-kommissionen föreslår att unionen grundar en egen åklagarmyndighet. Kommissionen vill göra det lättare att ställa dem som missbrukar EU-medel inför rätta. Uppskattningsvis 500 miljoner euro i EU-medel försvinner årligen till följd av bedrägerier.

BT - 18 nov 14 kl. 15:33

EU-kamp mot plast kan fällas - av EU

Plastpåsarna i EU kan minska rejält efter en uppgörelse mellan medlemsstaterna och EU-parlamentet. Avtalet riskerar ändå att torpederas, när den nya ledningen i Bryssel vill hålla EU-skeptikerna vid gott mod.Förhoppningen är att antalet tunna plastpåsar i EU ska minskas med 80 procent inom fem år, genom att länderna åläggs att exempelvis ta betalt för fler påstyper än i dag.

Kristianstadsbladet - 16 jan 14 kl. 10:15

EU-parlament i kamp mot GMO-gröda


Nej tack till genmodifierade grödor, väntas EU-parlamentet i Strasbourg i dag säga när ledamöterna ska rösta om en icke bindande resolution som uppmanar EU-kommissionen att inte godkänna en omdiskuterad majssort.Tillverkarna av den USA-framtagna Pioneer-1507 fick i höstas rätt av EU-domstolen om att det dröjt alldeles för lång tid för att få ett tillstånd. Kommissionen har därför bett medlemsstaterna om ett snabbt besked - något som dock ännu inte har kommit.

BT - 16 jan 14 kl. 10:16

EU-parlament i kamp mot GMO-gröda

Nej tack till genmodifierade grödor, väntas EU-parlamentet i Strasbourg i dag säga när ledamöterna ska rösta om en icke bindande resolution som uppmanar EU-kommissionen att inte godkänna en omdiskuterad majssort. Tillverkarna av den USA-framtagna Pioneer-1507 fick i höstas rätt av EU-domstolen om att det dröjt alldeles för lång tid för att få ett tillstånd. Kommissionen har därför bett medlemsstaterna om ett snabbt besked - något som dock ännu inte har kommit.

Nyan - 26 mar 15 kl. 20:13

Kommissionen vill tillåta tv överallt

Att företag hindrar tv-tittare från att ta del av tv-program i andra länder är ett hinder för den inre marknaden. Det konstaterar EU-kommissionen enligt webbtidningen European Voice. En av dem som vill ha bort den så kallade ”geo-block”, den geografiska begränsningen, är EU-kommissions viceordförande Andrus Ansip från Estland, som har ansvar för EU:s digitala marknad.

DI - 27 okt 15 kl. 07:52

Hård kamp om nya avgasregler i EU

En intensiv kamp pågår mellan EU-kommissionen och unionens medlemsländer om hur utsläpp från i synnerhet dieselfordon ska hanteras i framtiden..

Fler nyheter från UNT

UNT - 30 minuter sedan

Brittiska regeringen: Undvik Hormuzsundet

Det brittiskflaggade svenskägda tankfartyget Stena Impero, som konfiskerades av Iran i fredags, hade enligt hamnchefen i Hormozganprovinsen krockat med en fiskebåt..

UNT - 30 minuter sedan

Vatikanen öppnar benhus i jakt på prinsessor

Sökandet efter svar om ett försvinnande i Vatikanen på 1980-talet ledde härom veckan till en kuslig upptäckt: Två prinsessor som begravdes bakom Peterskyrkan på 1800-talet hade försvunnit spårlöst..

UNT - 2 timmar sedan

"El Chapo" till högsäkerhetsfängelse i öknen

Den mexikanske drogkartelledaren Joaquín "El Chapo" Guzmán har flyttats till det federala högsäkerhetsfängelset ADX Florence i den amerikanska delstaten Colorado..

UNT - 2 timmar sedan

Hunt om Iran: Kan få allvarliga konsekvenser

Det brittiskflaggade svenskägda tankfartyget Stena Impero, som konfiskerades av Iran på fredagen, ska enligt den iranska nyhetsbyrån Fars ha varit inblandad i en olycka med en iransk fiskebåt..

UNT - 4 timmar sedan

USA skickar styrkor till Saudiarabien

USA kommer att skicka militära resurser till Saudiarabien, uppger försvarshögkvarteret Pentagon..

UNT - 5 timmar sedan

Ifrågasatt nej till ebolavaccin för miljoner

Vaccin var det som skulle hindra ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa att explodera som det i Västafrika där över 11 000 dog..

UNT - 5 timmar sedan

Tio döda i gasexplosion i Kina

Minst tio personer omkom i samband med en explosion i ett gaskraftverk i staden Sanmenxia i centrala Kina på fredagen..

UNT - 6 timmar sedan

Oljetanker uppges ha följt regler

Det brittiskflaggade svenskägda tankfartyget Stena Impero, som konfiskerades av Iran på fredagen, följde internationella navigeringsregler, uppger rederiet..

UNT - 6 timmar sedan

Bolsonaro: Ingen går hungrig i Brasilien

Brasiliens högerkonservative president Jair Bolsonaro säger att inga brasilianer går hungriga..

UNT - 6 timmar sedan

Bolsonaro: Ingen svält i Brasilien

Brasiliens president Jair Bolsonaro säger att inga brasilianer går hungriga..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.