Nyan > Svenskfinland

Thursday, 18 July, 23:42

Nyan - 11 jul 19 kl. 15:39

Kalas vid kanalen igenKanalkalas blir det vid Lemströms kanal på söndag, 14 juli. Under kalaset hålls marknad med försäljning av bland annat lokalt mathantverk, hantverk och växter. På plats är även fotografen Niclas Nordlund, författaren Jeanette Toivonen samt Ida Leesdotter som visar upp sin dragsterbil och det bjuds på musikunderhållning av trubadur. Under dagen delas även priset Årets lemlänning ut och det serveras både mat och fika. Specifikt för barnen finns det aktiviteter som ponnyridning, fotbollsteknikbana, tipsrunda, hållbarhetsbingo och Lemlands frivilliga brandkår är vid kanalen med sina brandbilar.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Lemströms, Niclas Nordlund, Jeanette Toivonen, Ida Leesdotter, Årets, Lemlands, IFK MariehamnÅland United, TEXT, Björkroos, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kalasvid , kanalen, igen
Corren - 7 timmar sedan

Förslaget: Godstrafik på kanalen

Förr transporterades gods på Göta Kanal och om Transportstyrelsen får som de vill kan det bli så igen..

BT - 02 jan 15 kl. 11:00

Dyra kalas stänger barn ute

Dyra kalas på lekland blir allt vanligare. Bekvämt för många, men en stress för familjer som inte har råd. - Man blir synliggjord om man bara kan servera korv i trädgården, säger Stina Fernqvist vid Uppsala universitet.

BT - 02 jan 15 kl. 11:15

Dyra kalas stänger barn ute

Dyra kalas på lekland blir allt vanligare. Bekvämt för många, men en stress för familjer som inte har råd. – Man blir synliggjord om man bara kan servera korv i trädgården, säger Stina Fernqvist vid Uppsala universitet.

BT - 02 jan 15 kl. 11:15

Dyra kalas stänger fattiga barn ute

Dyra kalas på lekland blir allt vanligare. Bekvämt för många, men en stress för familjer som inte har råd. – Man blir synliggjord om man bara kan servera korv i trädgården, säger Stina Fernqvist vid Uppsala universitet.

Skånskan - 05 mar 16 kl. 10:00

Vårkänslor med småkryp och kalas

Ung kultur När ”vabruari” äntligen är över kommer jag dragande med något annat otrevligt som brukar dyka upp i möss- och skoltider. Förlåt för det. Kanske bör jag liksom bokens författare inleda med en varning: När du läser detta kommer det att klia i ditt huvud och på kroppen!

Nyan - 23 feb 18 kl. 20:03

Freddy Kalas spelar på Rockoff

Freddy Kalas är åter bokad till Rockoff och kommer att spela på lördagen den 28 juli, vilket innebär att han kommer att vara en av finalkvällens artister. ”Freddy Kalas hälsar att det ska bli fantastiskt att komma tillbaka till Rockoff i sommar och han längtar efter att få möta den åländska publiken igen”, skriver Rockoff på sin officiella Facebook-sida. Sedan tidigare är artisterna Anastacia, Kapten Röd, Chris Kläfford och Tungevaag & Raaban klara för festivalen som i år går av stapeln 20-28 juli.

Uppsalanyheter.se - 06 jan 16 kl. 06:40

Kalas hos Maja Gräddnos för sjätte året i rad

För sjätte året i rad - Kalas hos Maja Gräddnos - Ja, man får nypa sig i armen, menar Kulturhjältarnas Jimmy Bergwall när vi ringer upp honom för ett kort snack om Kalas hos Maja, som äger rum på UKK 9:e januari...För sjätte året i rad - Kalas hos Maja Gräddnos -Ja, man får nypa sig i armen, menar Kulturhjältarnas Jimmy Bergwall när vi ringer upp honom för ett kort snack om Kalas hos Maja, som äger rum på UKK 9:e januari, två föreställningar samma dag. - Våren 2009 ringde vi Anna-Karin "ako" Oldeberg och frågade om hon inte kunde skriva ihop något kul kring Pelle och hans vänner.

Kristianstadsbladet - 27 jun 13 kl. 16:07

Kanalen rensades och gjordes sommarfin

Foto: Tommy Svensson
Kanalen fick på torsdagen en ansiktslyftning när sommarens första klippning och rensning gjordes. En och annan cykel och kundvagn plockades dessutom upp.
?

Skånskan - 09 jun 16 kl. 22:27

Skurup kvar i topp ef­ter nytt mål­kalas

FOTBOLL Sku­rups AIF bjöd på ett re­jält mål­kalas när de på torsdagskvällen be­fäste se­rie­led­ningen i dam­fot­bollens di­vi­sion 2. På hem­ma­plan be­segrades Lunds Bois med 8-0.– En komfortabel och planenlig seger.

Skånskan - 27 apr 17 kl. 14:00

Gör sig redo för vårens kalas

SVALÖV Alla som älskar kalas kan pusta ut. Fjolårets succé kommer tillbaka i år igen. I slutet av maj sjuder byns centrum av aktiviteter när det på nytt är dags för Svalövskalaset.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Sopkorg brann i Mariehamn

På torsdag kväll fick Alarmcentralen in ett larm om en sopkorg som brann vid Rökerirondellen i Mariehamn. Räddningsverket åkte till platsen för att släcka den mindre branden och kunde åka vidare. Brandmästare Krister Koskinen gissar att någon kastat en fimp i sopkorgen men meddelar att man inte vet vad som startat branden.

Nyan - 4 timmar sedan

Ulf Elfving blev mätt och glad

– Man blir mätt på Åland. Och glad! .

Nyan - 5 timmar sedan

Dömd för stöld av gräsklippare

I augusti i fjol stal en nu 36-årig man en robotgräsklippare och en laddningsstation från ett bostadsbolag i Jomala. I går dömdes han för stöld till 50 dagsböter, sammanlagt 300 euro. Utrustningen, som hade ett värde på 1 695 euro har återlämnats.

Nyan - 6 timmar sedan

Sommarutställning på Föglö

Maria Ehres ställer under sommaren ut målningar samt dikter i visthuset i Föglö Hummersö, brevid Matsmårs. Maria Ehres och hennes bror Andreas Ehres håller tillsammans liv i moderns barndomshem genom att varje sommar ha en utställning i visthuset med nytt tema. Tidigare år har det varit om generationerna och kvinnorna i huset Mattsas i Hummersö.

Nyan - 8 timmar sedan

Hovrätten förkastade dom om olaga hot

En man som av tingsrätten dömts för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, våldsamt motstånd mot tjänsteman samt olaga hot har fått sitt straff lindrat i hovrätten. .

Nyan - 10 timmar sedan

Motiverar unga genom fotboll

FOTBOLL. Med hjälp av videoklipp och sociala medier är Scott Beeks i full färd med att motivera och inspirera åländska fotbollsungdomar. .

Nyan - 11 timmar sedan

Intensifierad narkotikaövervakning under Rockoff

Under Rockoff kommer polisen att ha ökad gatuövervakning riktat mot narkotikabruk. Arbetet, som leds av polisen, görs i samarbete med tullen och gränsbevakningen. ”Myndigheterna arbetar både uniformerat och civilt.

Nyan - 12 timmar sedan

Kontrastrikt i Jomala kyrka

Nu till helgen ger Anders Gabriel Sundström en pianorecital i Jomala kyrka. .

Nyan - 13 timmar sedan

Nattligt sjöfylleri i Västra hamnen

En man framförde en fritidsbåt av RIB-typ utrustad med en 50 hästkrafters motor i området i närheten av Västra hamnen i Mariehamn i våras, trots att han förtärt alkohol i sådan mängd att alkoholhalten i hans utandningsluft efter färden varit minst 1,15 promille. .

Nyan - 14 timmar sedan

Starkt resultat för Ålandsbanken

”Resultatmässigt ett av våra bästa kvartal någonsin”. Så beskriver Ålandsbankens vd och koncernchef Peter Wiklöf bankens halvårsrapport för perioden januari – juni 2019. Jämfört med motsvarande period i fjol ökade bankens rörelseresultat med 7 procent till 14,5 miljoner euro.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.