Skånskan > Opinion

Wednesday, 17 July, 04:27

Skånskan - 11 jul 19 kl. 15:35

Kommunal utmaning när medborgare blir allt äldreSvalöv Sveriges befolkning blir allt äldre, samma sak gäller invånarna i Svalövs kommun.
Den demografiska utmaningen innebär en risk att kostnaderna ökar. Politiker och tjänstemän arbetar med att komma fram till lösningar på ett nationellt huvudbry.Det hela är egentligen ganska enkelt att förstå och förutspå.
När befolkningskurvan ser ut som den gör och prognoserna pekar på att landets invånare blir allt äldre, så behövs det mer resurser i form av exempelvis boendeplatser och vårdpersonal.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sveriges, Svalövs, Angelie Fröjd, Lantlyckan, Fröjd, Skåne, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunal, utmaningnär , medborgareblir allt , äldre
Barometern - 06 okt 15 kl. 06:42

Flyktingkrisen är en stor kommunal utmaning

Torsås kommun står inför en enorm utmaning när det gäller att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Det står klart efter måndagens information i kommunfullmäktige..

Kristianstadsbladet - 02 aug 14 kl. 08:00

"Ekonomin är en stor utmaning"

Foto: Tommy Svensson
Att se till att de nyanlända barnen kommer in i samhället. Enligt Pierre Månsson (FP) är det på lång sikt den viktigaste frågan för Kristianstads välmående.
Sedan tre år tillbaka är han kommunstyrelsens ordförande, en plats han vill behålla.

Barometern - 26 sep 13 kl. 07:23

Alla äldre måste få möjligheten att välja ? och välja bort!

Låt de privata äldrevårdsföretagen få vara med och utveckla framtiden äldrevård. Ska Sverige nå målet att ha världens bästa äldrevård kommer privat och offentliga aktörer att behövas för att ge de äldre och deras anhöriga en valmöjlighet. Det är en dyster bild av svensk äldreomsorg som visas upp.

BT - 19 sep 13 kl. 12:30

Äldre bör få välja ? och välja bort

SVT:s program ?Sveriges bästa äldreboende? har miljonpublik och ligger på topplistan över de mest sedda programmen i Sverige.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Digital post oroar äldre i Åboland - "många riskerar att hamna utanför"

Om drygt ett år ska staten gå över till digital postgång. Det här oroar pensionärsföreningarna i Åboland, inte minst på grund av dåliga nätförbindelser i skärgården. I framtiden är det tänkt att all statlig post ska komma till en digital postlåda istället för att dimpa ner i den traditionella brevlådan.

YLE - 22 maj 13 kl. 10:41

Fler äldre utmaning för räddningsverket

Västra Nylands räddningsverk ser många utmaningar för sin verksamhet i Västnyland, säger brandchef Stig Granström vid Västra Nylands räddningsverk. Spela upp klipp på ArenanVästra Nylands räddningsverk är just nu ute och träffar folk för att pratar om servicenivån och hur den förändras. När räddningsverket ser över serviceplanen för regionen är utmaningarna många enligt brandchef Stig Granström vid Västra Nylands räddningsverk.

YLE - 22 maj 13 kl. 11:36

Äldre invånare en utmaning för räddningsverket

Västra Nylands räddningsverk ser många utmaningar för sin verksamhet i Västnyland, säger brandchef Stig Granström vid Västra Nylands räddningsverk. Spela upp klipp på ArenanVästra Nylands räddningsverk är just nu ute och träffar folk för att pratar om servicenivån och hur den förändras. När räddningsverket ser över serviceplanen för regionen är utmaningarna många enligt brandchef Stig Granström vid Västra Nylands räddningsverk.

SmålandsPosten - 11 jul 14 kl. 06:17

Rödgröna öppnar för kommunal borgen

Oppositionen har konsekvent sagt nej till att ombilda kommunägda hyresrätter till privatägda bostadsrätter.
Nu överväger de rödgröna att till och med ge ett kommunalt stöd för just ombildningar. Ombildningarna som varit uppe för beslut i de kommunala bostadsbolagen har stundtals varit flitigt debatterade och kritiserade av den rödgröna oppositionen i Växjö.

YLE - 11 dec 16 kl. 19:50

Barbro Löfgren inspirerar äldre att röra på sig

Barbro Löfgren ville göra något meningsfullt tillsammans med andra seniorer. Hon utbildade sig till 65+ coach och grundade en motionsgrupp i Nordsjö i Helsingfors. Gruppen är nu inne på sitt fjärde år.

News55 - 06 jul 17 kl. 16:43

Jakob Forssmed (KD): “Vi måste behandla våra äldre med värdighet”

Kristdemokraten och en av de sittande politikerna i Pensionsgruppen, Jakob Forssmed, värnar om de äldre, och framför allt de som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. Under utfrågningen i Heta stolen, ett stående inslag på Äldreforum, lyfte Forssmed fler viktiga samhällsfrågor som berör Sveriges seniorer.       LÄS MER: Solveig Zander (C): “Äldrefrågorna får inte bara handla om pengar” “Enorm brist på äldre i beslutsfattande positioner” Bland annat resonerade han över konsekvenserna av bristen på äldre i beslutsfattande positioner.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 9 timmar sedan

Skola brinner

Malmö Under tisdagskvällen inkom ett larm om brand på en skola i Malmö. Det är Gullviksskolan som brinner.Räddningstjänsten är på platsen och jobbar just nu med släckningsarbete.

Skånskan - 9 timmar sedan

Bilar i krock med husvagn

Hörby På tisdagskvällen strax efter klockan 19 inkom ett larm om trafikolycka i Hörby. Det är två personbilar som ska ha krockat med med en husvagn.Orsaken är oklar.

Skånskan - 10 timmar sedan

Boplats Syd förmedlar i Sjöbo tätort

Sjöbo Boplats Syd, Skånes största bostadsförmedling, förmedlar nu bostäder i Sjöbo. Avtal har skrivits med fastighetsägaren Skånska Viljan 11 som har byggt lägenheter på Silogatan i Sjöbo.Bolaget har byggt 24 hyreslägenheter i två plan på tomten närmast det före detta järnvägshotellet.

Skånskan - 10 timmar sedan

Tredje gången gillt i UEM

BORDTENNIS 2017 förlorade han UEM-finalen som sistaårskadett mot ryssen Vladimir Sidorenko. 2018 förlorade han UEM-finalen som förstaårsjunior mot greken Ionnis Sgoropoulus. 2019 blev det tredje gången gillt.

Skånskan - 11 timmar sedan

Flera bilar i trafikolycka

MALMÖ Vid klockan 17 på tisdagen inkom ett larm om trafikolycka på Eriksfältsgatan, Malmö. Räddningstjänsten är på väg till platsen.Orsaken är oklart.

Skånskan - 11 timmar sedan

Hade inte en aning om pengatvätten

Malmö Det var ”Emma från SEB” och ”Malin från Nordea” som ringde. De berättade att det fanns problem med transaktioner på kontot och att det därför var nödvändigt att knappa in siffror på bankdosan för att stoppa dem.
Istället tullades kontona på stora summor som hamnade på den nu åtalade 25-åringens konto, för vidare överföringar.

Skånskan - 11 timmar sedan

Plågade sambo – fick långt straff

Malmö Han slog, bet, knivskar,sparkade, förnedrade och dödshotade sin sambo medan de gemensamma barnen kunde se det.
Nu döms den 35-årige mannen till två år och sex månaders fängelse av Malmö tingsrätt.Det kunde vara allt från svartsjuka till att mannen tyckte att han inte fick dricka sitt kaffe ifred.

Skånskan - 11 timmar sedan

Bilar förstörda i anlagda bränder

lund Fyra bilar brann på två olika platser natten till tisdagen.
Polisen har i nuläget ingen misstänkt för bränderna.Klockan 01.

Skånskan - 12 timmar sedan

Åka till Månen för en dag

lund Apollo 11:s 50-års jubileum firas med en ny visning på Vattenhallens planetarium kallad ”Månar och mindre himlakroppar”.Den 16 juli år 1969 sköts Apollo 11 upp i rymden och fyra dagar senare landade rymdfärjan på Månen. Neil Armstrong och Edwin Aldrin blev de första människorna att sätta fötterna på Månen.

Skånskan - 12 timmar sedan

Glädje och envishet ger snart färdighet

lund Lov i Lunds aktivitet att lära sig grunderna i nycirkus lockade många till gröningen vid Hubertusgården på tisdagen. Barn och ungdomar fick jonglera och balansera, och de som ville fick en vacker cirkusmålning i ansiktet.Tjejerna Ebba Eriksson och Frida Gredegård, båda elva år, klarade efter lite övning att balansera en tallrik på en pinne.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.