Skånskan > Opinion

Saturday, 20 July, 13:28

Skånskan - 11 jul 19 kl. 15:35

Hven i centrum för avancerad smuggelhärvaLandskrona/Hven Fem män sitter anhållna för en spektakulär smuggling av ett större parti narkotika från Danmark till Sverige.
Överföringen mellan kurirerna skede på Hven från vilka gärningsmännen tog sig med en snabbgående så kallad RIB-båt.Uppläget i den smuggelhärva som nystats upp i Öresund, är av den mer spektakulära arten.
På många sett är den redogörelse som polisen, kustbevakningen och Tullverket nu gått ut med offentligt, som hämtad ur en film eller kriminalroman. Det hela rör sig om fem män i åldrarna 22-29 år, som tillsammans smugglat närmare 40 kilo narkotika i form av amfetamin, ecstasy och kokain från Danmark till Sverige.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hven Fem, Danmark, Sverige, Hven, RIB, Öresund, Tullverket, Landskrona, Lunds, Kustbevakningen, Lars Bäckström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hveni , centrumför , avancerad, smuggelhärva
Dagens PS - 04 maj 17 kl. 09:58

Medieuppgift: Svensk oljebaron i smuggelhärva

Torbjörn Törnqvist är oljebaron och Sveriges honorärkonsul i Genevé. (Foto: TT) Ekot i Sveriges Radio avslöjar i dag, torsdag, att Torbjörn Törnqvist, som står bakom det svenskägda Gunvor International – ett av världens största oljehandelsbolag – sålt smuggelolja från Vitryssland vidare. Torbjörn Törnqvist är Sveriges honorärkonsul på det svenska konsulatet i Genevé i Schweiz, det vill säga chef över det svenska honorärkonsulatet.

UNT - 17 nov 12 kl. 01:30

50 000 liter öl i smuggelhärva

Mer än 15 personer misstänks vara inblandade i den smuggelhärva som avslöjades i Västernorrland i oktober. 50 000 liter öl, 5 000 liter vin och lika mycket sprit har förts in i landet, skriver Sundsvalls Tidning.(TT).

BT - 17 nov 12 kl. 01:33

50 000 liter öl i smuggelhärva

Mer än 15 personer misstänks vara inblandade i den stora smuggelhärva som avslöjades i Västernorrland i oktober. Under tre år har de fört in 50 000 liter öl, 5 000 liter vin och lika mycket sprit i landet, enligt tullen.
- Det har varit smuggling dels med hjälp av internethandel, men flera av de huvudmisstänkta har också gjort inköpsresor med egna fordon till Tyskland, säger Andres Bergvik, projektledare vid tullen till Sundsvalls Tidning.

Kristianstadsbladet - 15 maj 13 kl. 12:21

Sex får fängelses i smuggelhärva


Sex av de tio åtalade döms till fängelse i en smuggelhärva där tiotusentals liter alkohol köpts in i Tyskland. Den fördes till Västernorrland och Jämtland där öl, vin och sprit sålts vidare i en omfattande handel. Verksamheten pågick under våren och sommaren förra året innan den avslöjades av polisen.

Skånskan - 25 feb 14 kl. 06:00

Hamnanställd fast i smuggelhärva

Tre personer sitter gripna i samband med en misstänkt smuggelhärva i Malmö hamn..

Skånskan - 25 feb 14 kl. 06:00

Hamnanställda fast i smuggelhärva


Tre personer sitter gripna i samband med en misstänkt smuggelhärva i Malmö hamn..

Kristianstadsbladet - 25 feb 14 kl. 09:14

Hamnpersonal misstänks i smuggelhärva

Tre anställda i Malmö hamn har gripits misstänkta för inblandning i en smuggelhärva.
Det skriver Skånskan.se.

BT - 25 feb 14 kl. 14:38

Hamnanställda greps i smuggelhärva

Tullkriminalen i Malmö är i färd med att nysta upp en smuggelhärva bland Malmö hamns medarbetare. Tre anställda i hamnbolaget Copenhagen Malmö Port (CMP) har suttit anhållna och en av dem, en man i 50-årsåldern, har begärts häktad misstänkt för grov smuggling alternativt grov olovlig förflyttning av punktskattepliktiga varor.Hans två kolleger släpptes på tisdagen men är fortfarande misstänkta.

SvD - 25 feb 14 kl. 14:37

Hamnanställda greps i smuggelhärva

Tullkriminalen i Malmö är i färd med att nysta upp en smuggelhärva bland Malmö hamns medarbetare..

UNT - 10 mar 15 kl. 12:54

Dom för smuggelhärva står fast

Hovrätten fastställer fängelsedomen för en man som deltog i en smuggelhärva där över 2 000 liter sprit hittades i en glassbil och ett garage..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Personbil voltade på väg 17

Eslöv Vid middagstid på lördagen inkom larm om en voltad personbil på väg 17 i höjd med Gullarp.
I bilen fanns två personer, som var ute när räddningstjänsten kom till platsen.
De undersöktes av ambulanspersonal, men ska inte vara allvarligt skadade.

Skånskan - 1 timme sedan

Kronér låter nostalgin flöda över

Efter ett långt uppehåll är Lasse Kronér snart tillbaka med det helt nya sommarprogrammet ”Kronérs sommargäster”. Programmet, med premiär den 3 augusti, kommer fokusera på musik och nostalgiska återblickar i stora artisters liv.Precis som han ska göra nu efter inspelningarna av det nya programmet, brukar Lasse Kronér åka iväg och sätta sig på olika ställen i världen för att skriva på idéer.

Skånskan - 3 timmar sedan

Delar av stan stängs av under Prideparaden

Malmö Bil- och kollektivtrafik mellan Stortorget och Folkets park påverkas av lördagens Prideparad. Pridetåget förvänas locka 15 000 besökare till Malmös gator under lördagen. Till följd av folkmassorna spärras delar av mellan på eftermiddagen mellan klockan 13 och 15.

Skånskan - 4 timmar sedan

Från Grekland till Höör – de gör kulinarisk succé

Höör Michalis grekiska mat har sedan de öppnade för cirka två månader sedan varit snackisen på stan (eller rättare sagt på Facebook).
Skånskan besökte den så kallade tzatsikikungen för att höra om hemligheten till succén.Hur hamnar en armékock från Grekland och en ögonkliniksreceptionist från Stockholm i lilla Höör?

Skånskan - 4 timmar sedan

Mindre 20-talshus på 50 kvadratmeter sålt i Lövestad

Lövestad Morten Stefan Berg, 48, och Nina Gren, 47, från Malmö, har köpt huset på adressen Sjuhusvägen 29 i Lövestad av säljaren Marcus Larsson och Turid Ekberg. Köpesumman blev 695 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juni 2019. Huset byggdes 1929 och har en boyta på 50 kvadratmeter.

Skånskan - 15 timmar sedan

Stort EIK-jubel på stranden

HANDBOLL Eslövs IK kunde på torsdagskvällen jubla över en triumf i Åhus Beachhandboll Festivals F02-klass.
I finalen besegrades Alingsås HK med 11-7.Det var jämnt i ungefär fem minuter, innan Eslövs försvars- och målvaktsspel fick träff och skånskorna kunde glida ifrån.

Skånskan - 16 timmar sedan

Mc-olycka i centrala Malmlö

MALMÖ Det var under fredagskvällen runt klockan 20.40 som ett larm om trafikolycka inkom. Olyckan ska inträffat i centrum i anslutning till Nobel- och Sallerupsvägen.

Skånskan - 17 timmar sedan

Man dog efter fördröjd vård

ystad Lasarettet i Ystad får kritik från IVO efter att en man med hjärtsvikt inte fått vård i tid och sedan avlidit.Det var i maj förra året som en 67-årig man efter en hjärtmätning och efterföljande ambulansfärd kom till akutmottagningen på lasarettet.
Där blev han dock nedprioriterad av en sjuksköterska som inte gjorde en rutinmässig mätning av hjärtat.

Skånskan - 17 timmar sedan

Frånvarande 16-åring kom oförväntat till rättegång

Poj­ken blev dömd till åtta må­naders sluten ung­doms­vård men flydde då från för­valt­nings­rättens lo­kaler, rap­por­terar SVT Skåne. Un­der fre­dagen ska poj­ken helt oförväntat dykt upp i hovrätten inför sina ­för­hand­lingar. Enligt pojkens advokat ville han inte bli placerad på LVU- hem då han anser att han är oskyldig.

Skånskan - 18 timmar sedan

Bil voltade

Eslöv Strax efter klockan 18 inkom larm om trafikolycka i Eslöv. En personbil ska ha voltat.Bilen landade på taket.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.