Expressen > Nyheter

Tuesday, 16 July, 08:00

Expressen - 11 jul 19 kl. 15:31

Rysk ubåt läcker radioaktivt material i Norska havetDen sovjetiska atomubåten Komsomolets förliste i Norska havet efter en brand år 1989.Nu har norska forskare upptäckt att vraket läcker radioaktivt cesium.Som högst uppmättes nivåer av radioaktivt material som var 800 000 gånger det normala..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Norska, Komsomolets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rysk, ubåt, läcker, radioaktivt, materiali , Norska, havet
DN - 10 maj 16 kl. 10:49

Rysk Obama-glass väcker ilska i USA


En rysk chokladglass med namnet ”Lille Obama” väcker ilska i USA. Amerikanska regeringskällor kallar glasspinnen, vars förpackning pryds av en afrikansk pojke, för en del i ett ”störande mönster”..

DN - 10 maj 16 kl. 10:49

Rysk Obama-glass väcker ilska i USA


En rysk chokladglass med namnet ”Lille Obama” väcker ilska i USA. Amerikanska regeringskällor kallar glasspinnen, vars förpackning pryds av en mörkhyad pojke, för en del i ett ”störande mönster”..

DN - 24 jun 15 kl. 07:09

Sambo – rysk kampsport som väcker känslor


Kampsporten sambo utvecklades i sovjetiska armén och väcker känslor i hela världen – men inte på grund av matcherna..

SR - 02 okt 16 kl. 15:11

Ovanlig rysk barnsäng väcker uppmärksamhet

En barnsäng i form av luftvärnssystemet "BUK", det avancerade vapen som användes för att skjuta ner det malaysiska passagerarplanet Flight MH17 över östra Ukraina, väcker uppmärksamhet i Ryssland..

Cornucopia - 27 okt 16 kl. 21:42

Ny rysk kärnvapenrobot är ren psyops - ändrar ingenting

Som ett led i psykologisk krigföring och för att skrämma fram eftergifter och acceptans för Kremls invasioner och annekteringar av grannland har den ryska regimen i dagarna låtit offentliggöra en hypotetisk ny interkontinental kärnvapenrobot (ICBM). Diverse mediakällor i väst hänger på med den ena överdrivna skräckartikeln efter den andra. Nej, en "Satan-2" kan inte utplåna vare sig Texas eller Frankrike.

Cornucopia - 10 maj 15 kl. 13:31

Intressant exempel på rysk psyopsoperatör

Trots gårdagens inlägg om Ryssland dök det inte upp en enda psyopkommentar under Ockupationsdagen igår (antagligen söp man för mycket och hade faktiskt fått ledigt). Men idag förmiddag kom vad som kan misstänkas är en betald psyopsoperatör in och kommenterade, vilket är en intressant studie i hur den ryska psyopen fungerar.

Det var förstås ingen slump att jag skrev ett anti-Putininlägg igår - det var ett medvetet test för att se om psyopsaktiviteten skulle vara lägre på denna ryska nationalistiska helgdag.

Cornucopia - 05 sep 13 kl. 08:33

Rysk gasexport toppade 1999

Europas energiframtid stavas just nu fossilgas, men inte ens Norges och Ryssland gasexport kan möta EU:s behov framöver. Men prognoserna om rysk exportkapacitet har i själva verket varit överdrivet positiva och inte ens Dr Björn Söderbergs mer negativa prognoser har uppfyllts. Rysk gasexport toppade redan 1999, även om den nästan nådde samma nivå 2005.

Skånskan - 08 jan 17 kl. 21:07

Inga bevis för rysk inblandning

ERWP.fif(0)I veckan som gick presenterade de amerikanska underrättelsetjänsterna sin rapport om rysk inblandning i presidentvalet, inför en utfrågning i ett senatsutskott. Förväntningarna var stora på att få se bevisen som skulle styrka att det verkligen förekommit en rysk inblandning för att få de amerikanska väljarna att föredra Donald Trump som president framför Hillary Clinton.

Cornucopia - 05 apr 18 kl. 13:49

Är SVT:s Michael Lindgren illegalist eller rysk inflytelseagent?

Denna artikel är satir, så man får skriva vad som helst så länge någon skrattar och i sann Public Service-anda skrattar jag åt mina egna skämt, alltså satir: Hö-hö.

Är SVT:s satirproducent Michael Lindgren en rysk illegalist eller rysk inflytelseagent? Mycket talar för detta, då hans uppdrag uppenbarligen är att minska förtroendet för Public Service inför ett ryskt angrepp på Sverige.

Opinionen.se - 29 jul 13 kl. 13:21

Ryskt kärnbränsle väcker oro

Medan EU försöker minska beroendet av rysk energi ska Vattenfall för första gången köpa ryskt kärnbränsle, skriver Svenska Dagbladet. Men affären får kritik. Det handlar om provleveranser av ett nytt kärnbränsle från det statligt kontrollerade företaget Rosatom som ska testas i Ringhals.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Så hyllar Kvällspostens läsare Jesper Rönndahl

Intelligent. Roande. Oroande.

Expressen - 4 minuter sedan

Klart: Jesper Rönndahl är Årets skåning 2019

Nu är kampen om titeln ”Årets Skåning” avslutad och vinnaren är Jesper Rönndahl.Komikern, programledaren och tvåfaldige På Spåret-vinnaren har fått sin humor godkänd av självaste Säpo – och nu hyllas han av skåningarna.– Det här är inget jag vågat drömma om, eller jo det har jag kanske.

Expressen - 15 minuter sedan

Kokosmjöl med metallspån dras tillbaka

Risenta kokosmjöl återkallas eftersom det har hittats metallspån i mjölet..

Expressen - 30 minuter sedan

Förslaget: Göteborg ska bli mer insektsvänligt

Naturskyddsföreningen i Göteborg kämpar med att göra staden mer vildvuxen.Det är att föredra framför den ordnade grönskan om man ska rädda en allt svagare bipopulation, menar man.– Det är viktigt att skapa boende till de pollinerande insekterna och då behöver vi fler ängar, säger Jan Gustafsson, vice ordförande på naturskyddsföreningen i Göteborg, till GöteborgDirekt..

Expressen - 30 minuter sedan

Sista orden inifrån planet före olyckan

Åtta fallskärmshoppare och en pilot tog sig upp i luften för att hoppa fallskärm på söndagen. – Klart att fälla! Det blev de sista orden någon skulle höra från planet.

Expressen - 30 minuter sedan

Nya bilbränder i Lund – hundpatruller söker gärningsman

Lund har på nytt drabbats av anlagda bilbränder.Under natten har det brunnit på två olika ställen och totalt fem bilar har skadats. Vid båda bränderna har polisens hundpatruller sökt efter misstänkta gärningsmän.

Expressen - 1 timme sedan

Polisens avlyssning av industrimiljardären utreds - av polis

Först utredde polisen miljardären Karl Hedin, 69, för att ha tjuvskjutit en varg.Nu utredes om polisen eller annan inblandad gjort sig skyldig till tjänstefel i jakthärvan.Polisens egen hemliga avlyssningar av Karl Hedins kan avgöra om någon myndighetsperson har begått brott.

Expressen - 1 timme sedan

MORGONENS NYHETER: Trump i stort rasistbråk • Två unga män skjutna • Explosion i flerfamiljshus

Donald Trump har gått hårt emot fyra demokratiska kvinnor och har av många anklagats för rasism. Bråket eskalerar med Trumps ord: ”Om du inte är nöjd i USA kan du lämna”.■■■Två män hittades under natten skottskadade i Göteborg – båda är förda till sjukhus.

Expressen - 1 timme sedan

Brand i lägenhetshus – risk för spridning

Det brinner i ett lägenhetshus på Södermalm i Stockholm.Branden startade i ett hissmaskinsrum och har spridit sig till byggnadens tag.– Vi är på plats där med fyra stationer, med nästan trettio man, säger Ulf Tholén vid Storstockholm brandförsvar..

Expressen - 1 timme sedan

Global uppvärmning hotar sköldpaddorna

Den globala uppvärmningen hotar beståndet av oäkta karettsköldpaddor som föds vid afrikanska Kap Verde.Enligt en ny studie kommer de högre temperaturerna leda till att alla sköldpaddor som föds blir honor, skriver The Independent. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.