Skånskan > Opinion

Thursday, 18 July, 16:06

Skånskan - 11 jul 19 kl. 15:30

Hotar dra in tillståndet för Hörby YrkesgymnasiumHörby Skolinspektionen hotar dra in Hörby Yrkesgymnasiums tillstånd att bedriva skolverksamhet. Myndigheten slår ner på ett stort antal brister på skolan, bland annat när det gäller ekonomin, betygssättningen och arbetet mot kränkande behandling.
Det ekonomiska läget bedöms som allvarligt och skolan föreläggs att snarast vidta kraftfulla åtgärder.Hörby Yrkesgymnasium AB driver en fristående gymnasieskola i Hörby med ett 50-tal elever.
Skolan startade 2011 och har två nationella yrkesprogram – fordons- och transportprogrammet samt bygg- och anläggningsprogrammet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Hörby Yrkesgymnasium, Skolinspektionen, Hörby Yrkesgymnasiums, Yrkesgymnasium AB, Hörby, Filaregatan, Yrkesgymnasium, Eleverna, Det, Alla, Brister, Inget

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotar, drain , tillståndetför , Hörby, Yrkesgymnasium
Skånskan - 15 nov 18 kl. 05:00

17 överklagar tillstånd

ESLÖV/HÖRBY 17 överklaganden hade på tisdagen lämnats in mot de undersökningstillstånd som Bergstaten lämnat till engelsk-australiensiska företaget Scandivanadium som vill se om det går att bryta vanadin, bly, zink, koppar, guld och silver i två områden i Eslövs och Hörby kommuner. Bergmästare Åsa Persson säger att tillstånden – trots namnet – inte ger tillstånd att undersöka annans mark.Bolaget är främst på jakt efter vanadin, som kan användas för att lagra energi från sol och vindkraft i batterier.

Skånskan - 27 jun 19 kl. 15:30

Friskolekoncern får tillstånd

orup Friskolekoncernen Naturmontessori i Väst AB får tillstånd till bedriva en privat förskola för maximalt 55 barn i en del av Orupssjukhuset som under lång tid stått tom. Det har barn- och utbildningsnämnden beslutat.– Det här är vi positiva till och det var ett enkelt beslut.

Skånskan - 05 apr 17 kl. 05:00

”Blev chockad och förvånad”

HÖRBY Radikaliseringen av ungdomarna på HVB-hemmet på Vinkelgatan kan vara det första fallet i sitt slag i landet.
– Detta är en helt ny situation. Vi har inga sådana exempel sedan tidigare.

Skånskan - 11 jul 19 kl. 15:30

”Det är ingen fara – vi har det under kontroll”

HÖRBY Peter Svärd, ägare och vd för Hörby Yrkesgymnasium AB, lovar att de brister som Skolinspektionen har hittat ska åtgärdas.
– Vi ser positivt på framtiden, säger han.Enligt Peter Svärd beror underskottet i ekonomin på faktureringar som har släpat efter mellan moderbolaget Hörby Yrkesgymnasium och dotterbolaget Hörby Trafikskola.

Skånskan - 24 aug 18 kl. 07:03

Kameraövervakning vid Stortorget

Hörby Polisen kommer att sätta upp tillfälliga kameror vid Stortorget i Hörby efter flera allvarliga händelser den senaste tiden. Tillståndet gäller 90 dagar från och med när kamerorna sätts i gång.  Enligt polisens hemsida kommer det inom kort att sättas upp två kameror på Storgatan i närheten av Stortorget.

Skånskan - 24 aug 18 kl. 10:43

Nu ska kameror övervaka torget

Hörby Nu står det klart att två övervakningskameror ska bevaka centrum i byn.
– Kameror kan vara ett komplement till det arbete som redan pågår, säger kommunpolis Malin Sjöbolm.Via trygghetsmätningar och dialoger har polisen fått information om platserna kring Gamla torg och Storgatan i centrum.

Trelleborgs Allehanda - 17 okt 13 kl. 06:30

Slakteri planerar utöka verksamheten

Arkivfoto: Tomas Nyberg
I dag har KLS Ugglarps tillstånd att slakta cirka 5 000 grisar om året i slakteriet i Ugglarp. Men nu vill de utöka verksamheten och planerar för att inom fem år kunna ta emot och slakta upp emot 8 800 grisar om året.
Satsningen kommer att ge fler arbetstillfällen till anläggningen i Ugglarp.

Skånskan - 23 jan 19 kl. 05:00

”Katastrof att ta bort dammen”

OSBYHOLM Diskussionerna om kvarndammen i Osbyholm fortsätter. Kvarnens ägare, Nils-Olof Pålsson, vädjar till kommunen att stoppa rivningsplanerna.
– Tar de bort dammen är det ju en katastrof.

Sydsvenskan - 01 feb 15 kl. 04:00

Så in i Norden dystert i Göteborg

I den svart komiska actionfilmen "Kraftidioten" spelar Stellan Skarsgård en snäll snöröjare som förvandlas till ett hämnarmonster när hans son mördas. Filmen är något så relativt sällsynt som en närmast unisont kritikerhyllad genrehistoria.Du kommer aldrig att få se den på en biograf nära dig.

Skånskan - 11 jan 16 kl. 21:19

Skurup nollade alla motståndarlagen

FUTSAL Skurups AIF:s fotbollsdamer fick det mesta att stämma i den gångna helgens futsalcuper i Sjöbo och Köpingebro.Så här gick det i Blentarpscupens damklass:
Final: Skurups AIF 2-Husie IF 2-0.
Tredjeprismatch: Hammenhögs IF-Södra Sandby IF 2-1.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Smugglade kokain i blöjor

Malmö Två män skulle ta bussen in i Sverige men stoppades i tullen. På sig visade det sig att de hade blöjor fulla med kokain.Två 18-åriga män stoppades på en buss som var på väg från Köpenhamn mot Oslo i början på april i år.

Skånskan - 30 minuter sedan

Studenter siktar mot toppen

lund I den första omgången av Formula Student, nådde studenterna på Lunds tekniska högskola, LTH, topplaceringar. Med sin egenkonstruerade racerbil kom de kom på plats två av 49 deltagande lag.
Nu stundar den största tävlingen, som äger rum på den klassiska banan Hockenheim ring i Tyskland.

Skånskan - 1 timme sedan

Film visas om Ester Blenda

ESLÖV Bian i Eslöv ska under två torsdagar ha biovisningar om den banbrytande journalisten, äventyraren och författaren Ester Blenda Nordström.
– Denna pionjär var Sveriges första wallraffande journalist som trots sina många bravader praktiskt taget glömdes bort, skriver Bian i sin presentation inför filmvisningen.
Torsdagarna den 1 augusti och 12 september kl 19.

Skånskan - 1 timme sedan

Ebo bygger i Löberöd

LÖBERÖD Det blev Eslövs Bostads AB som tilldelades markanvisningen för kommunens tomt mitt i byn, mellan Järnvägsgatan och Rolsbergavägen.
– Det innebär att vi kommer att kunna bygga ett tvåvåningshus med totalt 12 lägenheter på ett-tre rum och kök, skriver Ebo på sin hemsida.
Byggstart planeras till våren 2020 och inflyttning till vintern 2020-2021.

Skånskan - 1 timme sedan

EIK fick ge sig i finalen

BEACHHANDBOLL Eslövs IK gick till final i Åhus Beachhandboll Festivals 06-flickklass, men fick där sig besegrat av Alingsås och därmed nöja sig med andraplatsen.Det var i princip inför en fullsatt läktare, där publiken gav sina favoriter ett magiskt stöd, som finalen avgjordes. De små marginalerna var inte på rätt sida för tjejerna i EIK:s lag 3.

Skånskan - 1 timme sedan

Bra start i U21-VM

HANDBOLL
34-28 i premiären mot Sydkorea och 44-16 mot Australien i den andra matchen. Gruppspelet i U21-VM i handboll i Spanien har börjat bra för det av Ystads IF-tränaren Jerry Hallbäck-ledda ungdomslandslaget.
Mot Korea gjorde Karl Wallinus, Lugi, sex mål.

Skånskan - 1 timme sedan

Joel till fartkatedralen i Assen

RACING TT Circuit Assen, The Cathedral of Speed, är en av världens absolut mest berömda motorcykelbanor. I helgen byts dock två hjul mot fyra på den klassiska holländska anläggningen när DTM-cirkusen för första gången kommer på besök. Tomelillapågen Joel Eriksson är fast besluten att bygga vidare på den form som så här långt under säsongen belönat honom med två stycken pallplatser.

Skånskan - 2 timmar sedan

Körde rattfull på kvällen

Skurup I tisdags kväll vid 21-tiden stoppades en bilist i centrala Skurup av en polispatrull. Det visade sig att föraren hade körförbud på bilen och han blev också misstänkt för drograttfylleri. Polisen gjorde en husrannsakan i bilen utan att hitta narkotika.

Skånskan - 2 timmar sedan

143 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt

Eslöv Jannie och Per Anders Mikael Månsson, båda 51 år, är nya ägare till fastigheten på adressen Olvongatan 3 i Eslöv. Det 143 kvadratmeter stora huset är byggt 2015. Säljare är Niklas Sandgren och Emma Graneskog.

Skånskan - 3 timmar sedan

Öppet fönster och bilradion på

Kävlinge En Kävlingebo upptäckte på onsdagsmorgonen att hans fönster till lägenheten tod vidöppet.
Bilen stod kvar på garageuppfarten, men radion var på och förarsätet var justerat till en position den inte brukade vara på.
Bilägaren misstänker att någon tagit sig in i bostaden och tagit nycklarna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.