DN > Inrikes

Wednesday, 17 July, 11:13

DN - 11 jul 19 kl. 15:25

Ny studie: Stockholms klimat kommer likna Budapests om 30 årÅr 2050 kommer klimatet i Stockholm påminna om dagens Budapest. Det visar en ny studie från forskningsgruppen Crowther Lab, verksam vid universitetet ETH Zurich. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Budapests, Stockholm, Budapest, Crowther Lab, ETH Zurich

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny studie, Stockholms, klimatkommer , likna, Budapestsom 30 , år
Expressen - 23 aug 16 kl. 10:56

Studie: Varmare klimat ger fler infektioner

När klimatet blir varmare blir vissa giftiga och sjukdomsalstrande bakterier vanligare. En ny studie visar att bakterier tillhörande släktet Vibrio ökat på senare år. Vibrio, som förekommer i haven, kan ge svår magsjuka och infekterade sår..

SVT - 24 feb 15 kl. 20:19

Studie: Stockholms luft bland de värsta år 2030

Stockholm riskerar att bli en av västra Europas mest luftförorenade städer omkring år 2030. Det visar en internationell miljöstudie..

Supermiljöbloggen - 07 jun 15 kl. 20:04

Golfströmmen kan ge ett kallare klimat i Europa

Det varmare klimat som forskarna förutspår globalt kan ge motsatt effekt i Europa och istället leda till en avkylning. Den cirkulation som förser norra Europa med värme och bidrar till vårt milda klimat kan komma att förändras med globalt ökade medeltemperaturer, menar forskare i en ny studie. Forskare har jämfört dagens läge med klimatutvecklingen under perioden Eem för 120 tusen år sedan.

Regeringen - 15 dec 16 kl. 13:13

Lansering av SIPRI-rapport om klimat och säkerhet

Den 15 december inleder Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, ett seminarium där en nyskriven rapport om kopplingarna mellan klimat och säkerhet presenteras. Stockholms internationella fredsforskningsinstitut (SIPRI) har på uppdrag av Utrikesdepartementet utarbetat en studie om dessa frågor, "Climate-related security risks – towards an integrated approach"..

Supermiljöbloggen - 02 jan 14 kl. 12:12

4 graders global uppvärmning sannolikt enligt ny studie

Vi är på väg mot minst 3 graders temperaturökning men förmodligen mer än så, det hävdar en ny studie i den vetenskapliga tidskriften Nature. Trots att klimatet har studerats intensivt de senaste decennierna har det funnits stora osäkerheter kring hur våra växthusgasutsläpp kommer påverka klimatet. Forskarna brukar prata om klimatkänslighet, vilket är ett mått på hur mycket jordens klimat kommer förändras om vi fördubblar mängden växthusgaser i atmosfären jämfört med innan vi började släppa ut.

Regeringen - 28 dec 17 kl. 14:36

Ändring av uppdrag att ta fram en regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det regionala tillväxtarbetet

Länsstyrelsen i Stockholms län fick den 22 december 2016 i uppdrag att ta fram och genomföra en regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det regionala tillväxtarbetet för perioden 2017-2020. Länsstyrelsen i Stockholms län redovisade planen till Tillväxtverket i oktober 2017..

Supermiljöbloggen - 03 okt 14 kl. 10:30

Åsa Romson (MP) ny klimat- och miljöminister

När tillträdande statsminister Stefan Löfven idag presenterade ministrarna i sin regering, stod det klart att Åsa Romson (MP) utses till klimat- och miljöminister. Romson är sedan 2011 språkrör för Miljöpartiet, ett arbete som hon delar med Gustav Fridolin. Hon har suttit i Riksdagen sedan 2010 och kommer innan dess från Stockholmspolitiken.

DalaDemokraten - 25 maj 15 kl. 13:46

Bygg en bro mellan en feministisk klimat- och miljöpolitik och kylskåpskall fil

Det är dags för en socialdemokratisk feministisk berättelse om en bro mellan klimat- och miljöpolitik och våra pensionerade mödrars behov av kylskåpskall fil och ett hem. Ett tydligt alternativ till en andefattig borgerlig berättelse där en slöfotad klimat- och miljöpolitik inte är förankrad i en solidarisk värdegrund och därför saknar ett verkligt värde. Stockholms Stadsmission larmade i en rapport 2014, om en ny trend.

SR - 08 okt 15 kl. 06:00

Varmare klimat hjälper sandödlans ungar att överleva

Varmare klimat skulle kunna bli en positiv förändring för sandödlor, som finns här i Sverige. Det innebär att de då kan lägga sina ägg tidigare på året. Det visar en ny studie från forskare vid Göteborgs universitet..

Supermiljöbloggen - 08 apr 16 kl. 16:47

Minska matsvinnet centralt för klimat och matsäkerhet

År 2050 kan behovet av mat i världen ha ökat med det dubbla. Samtligt går en tredjedel av all mat som produceras till spillo. Så kan det inte fortsätta, menar en ny studie från Potsdam Institute for Climate Impact Research.

Fler nyheter från DN

DN - 4 minuter sedan

Banker sänker Stockholmsbörsen

Swedbank och Handelsbanken faller ordentligt på Stockholmsbörsen. Även Ericssons kvartalsrapport var svagare än väntat medan SKF fick tummen upp..

DN - 4 minuter sedan

Författaren Andrea Camilleri är död

Den italienske författaren Andrea Camilleri, kanske mest känd som författaren bakom böckerna om kommissarie Montalbano, har gått bort..

DN - 1 timme sedan

Mohamed Yussuf: Oerhört gripande när Madeleines mamma gråter ut hennes koreanska namn

Lyssnarnas sommarvärd Madeleine In Wha Björks berättar om sin livsresa och sökandet efter sina biologiska rötter. .

DN - 1 timme sedan

Göteborgs nyförvärv missar omstarten

Det var tänkt att Göteborgs stjärnvärvning Emma Berglund skulle debutera för klubben på söndag när damallsvenskan i fotboll startar igen efter VM. Men debuten får vänta eftersom den tidigare PSG-spelaren skadats på träning, rapporterar Göteborgs-Posten..

DN - 2 timmar sedan

Trumps uttalanden fördöms – detta har hänt

En serie twittermeddelanden och uttalanden från Donald Trump har orsakat en infekterad politisk debatt om hans eventuellt rasistiska världsuppfattning. Dag tre slutade med att representanthuset röstade för ett fördömande av presidentens kommentarer. DN går igenom händelserna dag för dag..

DN - 4 timmar sedan

Aase Berg: Om människan ska släppa makten över djuren krävs en filosofisk revolution

Om människan ska släppa sin makt över djuren krävs en existentiell och filosofisk revolution. Aase Berg har läst en djupt fascinerande studie om djur som slavar, sällskapshjon - och jämlikar. .

DN - 4 timmar sedan

Jacob Zuma bevisar styrkan i det sydafrikanska systemet

Ett och ett halvt år efter sin sorti från den politiska scenen är Sydafrikas förre president Jacob Zuma tillbaka i rampljuset. Under en hel vecka i juli har han nationens fulla uppmärksamhet, men under betydligt mer plågsamma former än då han var landets ledare. Att Zuma så kort efter sitt uttåg trängs av rättvisan på två fronter är ett av de starkaste bevisen på att Sydafrika, trots sina stora utmaningar, är en väl fungerande rättsstat..

DN - 11 timmar sedan

Annegret Kramp-Karrenbauer uppges ta över von der Leyens post

Annegret Kramp-Karrenbauer, Angela Merkels efterträdare på partiledarposten i tyska CDU, kommer att ta över som försvarsminister efter Ursula von der Leyen, enligt källuppgifter till Reuters..

DN - 13 timmar sedan

Västerås fixade poäng i 90:e minuten

I den 90:e minuten såg Karvan Safari till att ordna en poäng till Västerås mot Jönköpings Södra i superettan i fotboll..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.