YLE > Finland

Thursday, 18 July, 05:03

YLE - 11 jul 19 kl. 15:11

Raseborgs stad lovar: Nya daghemmet Karusellen i Karis får inte problem med inneluftenRaseborgs stad valde att själv övervaka bygget av det nya daghemmet i Karis. Det var ett bra val, säger Anna Friberg som höll i trådarna för projektet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karusellen, Karis, Anna Friberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raseborgsstad , lovarNya , daghemmet, Karuselleni , Karisfår , inte problem med inneluften
YLE - 10 jun 19 kl. 11:06

Pargas stad kan göra en helomvändning gällande daghemmet Karusellen - Naguförälder missnöjd och besviken

Naguföräldrar hade på ett föräldramöte blivit lovade att daghemmet Karusellens verksamhet skulle flyttas till baracker medan fastigheten renoveras. Men nu kan staden göra en helomvändning..

YLE - 12 nov 15 kl. 07:34

Två alternativ för nya daghemmet i Karis

Karis nya daghem byggs antingen vid Osmundsbölevägen i Lärkkulla eller på tomten där nöjesparken Lystiland tidigare fanns. Staden har tittat närmare på fem alternativa platser i Karis men bara de här två alternativen fyller alla krav. Bildningssektorn föredrar Lystilandtomten i närheten av Landsbroparken eftersom läget är bättre.

YLE - 29 nov 16 kl. 13:23

Samarbete och politiska beslut fixar Raseborgs ekonomi

Tjänstemän och politiker i Raseborg har gjort ett strongt arbete med nästa års budget, säger stadsdirektör Tom Simola. Det är genom samarbete och politiska beslut som staden nu har en bra ekonomisk grund att stå på. Raseborgs budget för 2017 har nu kommit så långt att den är godkänd i stadsstyrelsen.

YLE - 12 maj 16 kl. 06:08

"Flytta daghemmet till Västerby skola"

Använd Västerby skola i Rasebor som lägergård under somrarna, flytta daghemmet i Trollböle till Västerby skola, flytta årskurserna 5 - 6 till Österby skola och flytta lekparken i höghusområdet till skolgården. Det här föreslår Västerbyföräldrar i sin kamp att bevara Västerby skola. Skolan är en av de skolor som Raseborgs stad planerar stänga.

YLE - 10 feb 19 kl. 13:58

Nya daghemmet i Karis får ingen förskola - Raseborgs stad får kritik för dålig dialog med föräldrarna igen

Karisföräldern Sara Wilson är upprörd. Hon har fått veta att stadens nya daghem i Karis inte kommer ha någon förskolegrupp. Den ansvariga chefen vid Raseborgs stad konstaterar att en förskola inte finns i planerna för det nya daghemmet..

YLE - 31 mar 16 kl. 05:53

Raseborgs stadsdirektör inte beredd köpslå om Svartå

Svartå är en naturlig del av Raseborg, säger Raseborgs stadsdirektör Tom Simola. Han välkomnar ändå den diskussion som nu pågår om vilken stad Svartå ska höra till, men något köpslående tänker han inte bege sig in på. - Nästan det enda man kan lova, tyvärr, inom den offentliga sektorn är att ekonomin kommer att förbli mycket stram.

YLE - 18 apr 18 kl. 13:39

Nya daghemmet i Karis ska heta Karusellen

Det nya daghemmet väntas stå klart våren 2019. Prislappen blir närmare tre miljoner euro..

YLE - 07 mar 16 kl. 15:08

Raseborgs sjukhus ska bli mindre men starkare

Stora förändringar är att vänta på Raseborgs sjukhus då sparkraven är hårda från alla håll. Samtidigt är staden Raseborg och sjukhuset tvungna att hitta nya och billigare lösningar tillsammans. Raseborgs stads sparkrav på Raseborgs sjukhus är tre miljoner euro per år och det anser Gabriela Erroll som är Västra Nylands sjukvårdsområdes t.

YLE - 26 maj 16 kl. 16:49

Staden lovar modernare vård i Karis - anhöriga ifrågasätter priserna

Ett fyrtiotal äldre har nu flyttat från långvårdsavdelningar på Mjölbolsta till det nybyggda servicehuset i Karis. Förändringen har inte varit lätt. Anhöriga klagar på dyrare vård och dålig information.

YLE - 08 maj 19 kl. 11:02

Raseborg försvarar beslutet att stänga daghemmet i Västerby: "Vårdnadshavarna behövde inte höras"

Många Västerbyföräldrar är missnöjda över Raseborgs stads beslut att stänga daghemmet i Västerby och flytta avdelningen till Österby daghem i stället..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Finsk organisation samarbetar med Facebook för att förebygga självmord - viktigast är ändå att medmänniskorna reagerar

I USA skannar artificiell intelligens materialet på Facebook för att kunna reagera på om någon mår dåligt. I Finland är det här förbjudet och för att förebygga självskadebeteende måste en fysisk människa reagera..

YLE - 8 timmar sedan

Särkänniemis försvunna anakonda är hittad - trillade ner från taket

Den förrymda anakondaungen som gäckat nöjesparken Särkänniemis personal i två veckor har återfunnits, uppger man i ett pressmeddelande..

YLE - 8 timmar sedan

Den försvunna anakondan är hittad - trillade ner från taket

Den förrymda anakondaungen som gäckat nöjesparken Särkänniemis personal i två veckor har återfunnits, uppger man i ett pressmeddelande..

YLE - 9 timmar sedan

SPT: Moomin Characters sätter igång kampanj för att rädda Östersjön - målet är att samla in en miljon euro

Moomin Characters kör år 2020 i gång en kampanj för att stoppa övergödningen i Östersjön tillsammans med John Nurminens stiftelse, skriver SPT. Målet är att samla in minst en miljon euro till arbetet som stiftelsen gör för att rädda Östersjön..

YLE - 10 timmar sedan

Räknemodell ska hjälpa jordbrukare att mäta gårdarnas klimatavtryck: “Här finns mycket positivt att hämta för jordbruket”

Med hjälp av en ny räknemodell som innovationstjänsten Biocode utvecklar ska jordbrukare snart kunna mäta hur mycket utsläpp deras produktion orsakar – men också hur mycket koldioxid gårdarna binder. Med den här informationen kan jordbrukarna i bästa fall göra såväl klimatet som sin egen plånbok en tjänst..

YLE - 12 timmar sedan

Han går från Spanien till Finland och tillbaka - med 1 000 sandkapslar som rest till rymden

Fyra år har jag vandrat för att dricka en kopp kaffe i Ingå, skrattar Jean-François Aillet. Men han vandrar också för ett monument med 7 000 kapslar sand från alla hörn i världen, ett bibliotek för kommande generationer..

YLE - 13 timmar sedan

Irak förtydligar uppgifter om utvisade finska barn - finska utrikesministeriet misstänker att det handlar om ett fall av barnkidnappning

Utrikesministeriet förtydligar tisdagens uppgifter om att barn skulle ha utvisats till Finland från Irak. I ett pressmeddelande på tisdag uppgav det irakiska utrikesministeriet att man bland annat utvisat barn av finsk härkomst..

YLE - 14 timmar sedan

Ärkebiskop Tapio Luoma: Finländarna i lägret al-Hol borde föras hem

Ärkebiskop Tapio Luoma tycker att man borde agera utifrån vad som är barnens bästa. "Barnen har inte kunnat påverka sina föräldrars val"..

YLE - 14 timmar sedan

Toroidion vill öka produktionen och behöver mer pengar - elbilsföretaget i Pojo ger ut nya aktier

Företaget Toroidion i Pojo behöver mera kapital och ger därför ut nya aktier..

YLE - 17 timmar sedan

Ett ryskt flygplan misstänks ha kränkt Finlands luftrum - försvarsminister Kaikkonen: "Vi reagerar politiskt ifall det finns behov"

Ett ryskt flygplan misstänks ha kränkt Finlands luftrum vid finska viken utanför Borgå under morgonen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.