YLE > Finland

Wednesday, 17 July, 17:06

YLE - 11 jul 19 kl. 15:14

Åbo universitet får diplomingenjörsutbilningar i maskinteknik och materialteknik - vid Åbo Akademi gläds man över beslutetUndervisnings- och kulturministeriet beslutade på torsdagen att lägga till maskinteknik och materialteknik till Åbo universitets utbildningsansvar. Vid Åbo Akademi är man glad över att få hjälp med att fylla behovet av ingenjörer..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åbo Akademi, Åbo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åbo, universitetfår , diplomingenjörsutbilningari , maskinteknikoch , materialteknikvid , Åbo Akademi gläds man över beslutet
YLE - 13 jul 19 kl. 06:56

Hårt arbete och samarbete gav resultat – "om två, tre år kan Åbo utexaminera sina första diplomingenjörer i maskinteknik”

Beslutet att Åbo universitet får utbilda diplomingenjörer i maskin- och materialteknik var efterlängtat. Företag i teknikbranschen har orderböcker som sträcker sig flera år framåt och utbildningen ger trygghet..

YLE - 31 maj 17 kl. 05:00

Högutbildade lockas till högklassiga jobb i Åboregionen

Teknologie studerande från Tammerfors, Uleåborg, Vasa och Villmanstrand ska lockas att göra sina diplomarbeten i Åboregionen, för att snabbt råda bot på den stora bristen på diplomingenjörer. Många av dem kanske också blir anställda och stannar kvar i sydvästra Finland. Det är ett av förslagen som en arbetsgrupp nu tittar på hur man i snabb takt kunde driva vidare diplomingenjörsutbildningen i Åboregionen.

VA - 07 mar 11 kl. 20:09

Bredbandsbossen

7 mars Egentligen tjuvstartade hon jobbet som chef över det gigantiska affärsområdet bredbandstjänster på Teliasonera, Sveriges mäktigaste kvinna år 2011.
Eller rättare sagt, Malin Frenning utsågs till vice chef med uppdrag att ta över några kvartal innan företrädaren, Anders Gylder, gick i pension vid årsskiftet.
Av flera skäl.

YLE - 21 apr 17 kl. 06:12

ÅA:s rektor: Förslaget på nationellt samarbete är en besvikelse

En lösning på den hotande arbetskraftsbristen i Egentliga Finland är ett utökat nationellt samarbete mellan landets tekniska högskolor. Det framgår i den rapport som överlämnades till regeringen på torsdagen. - För universiteten i Åbo är det här förslaget en besvikelse, säger Åbo Akademis rektor Mikko Hupa.

Nyteknik - 08 mar 11 kl. 11:13

Orädd ingenjör mäktigaste kvinnan

Malin Frenning, civilingenjör i maskinteknik från Luleå tekniska universitet, toppar årets lista över svenska näringslivets mäktigaste kvinnor..

Nya Wermlands Tidningen - 14 feb 14 kl. 06:00

Projekt med industriföretag i Karlskoga

Lars Pejryd, professor i maskinteknik vid Örebro universitet föreläste i går kväll på Campus Alfred Nobel i Karlskoga. – Från universitetet är vi med jobbar med att utveckla röntgentomografen som gör att vi kan se hur material ser ut invändigt, säger Lars Pejryd. Vi har slagit oss i hop med några företag och projektet finansieras av länsstyrelsen..

Skånskan - 23 maj 18 kl. 14:00

Fogarolli väljer Ystad

ystad/Sjöbo Fogarolli har flyttat kontoret till Ystad men en del av verksamheten finns kvar i Klamby i Sjöbo kommun.
– Ystad kommer att bli navet i företaget, säger grundarna Sebastian Ryberg och Cristina Fogarolli.Så fixar du bättre kaffeSebastian Rydberg ger följande handfasta tips om hur man fixar bättre kaffe, när man brygger den med filter.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Irak förtydligar uppgifter om utvisade finska barn - finska utrikesministeriet misstänker att det handlar om ett fall av barnkidnappning

Utrikesministeriet förtydligar tisdagens uppgifter om att barn skulle ha utvisats till Finland från Irak. I ett pressmeddelande på tisdag uppgav det irakiska utrikesministeriet att man bland annat utvisat barn av finsk härkomst..

YLE - 2 timmar sedan

Ärkebiskop Tapio Luoma: Finländarna i lägret al-Hol borde föras hem

Ärkebiskop Tapio Luoma tycker att man borde agera utifrån vad som är barnens bästa. "Barnen har inte kunnat påverka sina föräldrars val"..

YLE - 2 timmar sedan

Toroidion vill öka produktionen och behöver mer pengar - elbilsföretaget i Pojo ger ut nya aktier

Företaget Toroidion i Pojo behöver mera kapital och ger därför ut nya aktier..

YLE - 5 timmar sedan

Ett ryskt flygplan misstänks ha kränkt Finlands luftrum - försvarsminister Kaikkonen: "Vi reagerar politiskt ifall det finns behov"

Ett ryskt flygplan misstänks ha kränkt Finlands luftrum vid finska viken utanför Borgå under morgonen..

YLE - 4 timmar sedan

"Det finns en tid före och efter Talvivaara" - miljön och vinsterna är i fokus när gruvlagen ska göras om

Malmletningen blir en allt hetare fråga när efterfrågan på råvaror till batterier och ackumulatorer ökar. Vem ska få ta del av vinsterna, och hur ska kommunernas röst höras, ifall malmbrytning blir aktuellt? Frågorna hopar sig inför en reform av gruvlagen, som finns med i regeringsprogrammet och ett färskt medborgarinitiativ med över 50 000 underskrifter..

YLE - 4 timmar sedan

Hemvården i Borgå står inför nya förändringar – staden ska samarbeta med närvårdarstuderande från Prakticum

Hemvården i Borgå står inför stora förändringar. Under hösten ska man ta i bruk ett nytt optimeringssystem och inleda ett samarbete med Prakticum så att närvårdarstuderande får komma ut i arbetslivet..

YLE - 4 timmar sedan

Ny ÅA-forskning pekar på stora skillnader när det gäller vilka som röstade i årets val - Sannfinländarna kan växa ytterligare

Åbo Akademi har samlat in data om finländarnas politiska åsikter och röstning vid riksdags- och EU-valet i våras. Statsvetare hoppas också på att införa vallokalsundersökningar i kommande val..

YLE - 5 timmar sedan

Ett ryskt flygplan misstänks ha kränkt Finlands luftrum

Det ryska flygplanet misstänks ha kränkt Finlands luftrum vid finska viken utanför Borgå under morgonen..

YLE - 5 timmar sedan

Sommarliv utan sommarstuga - är det ens möjligt?

Naturen och havet tilltalar inte alla. Så visst är det möjligt att ha en trevlig sommar utan att varken besöka eller själv äga en sommarstuga. Istället kan man till exempel resa..

YLE - 7 timmar sedan

Sojaresterna i Leksvall skall bli el, värme och biogas

Sojafabriken i Leksvall i Ekenäs vill bygga ett biogasverk för att producera sin egen el, värme och biogas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.