Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 17 July, 13:02

Världen Idag - 11 jul 19 kl. 15:20

Befrielse och visioner på 50:e SmålandskonferensenFolklighet och väckelseatmosfär präglar den pågående Smålandskonferensen som i år även fått extra skjuts av ett rullande gatukök. Med en fläkt av afrikansk väckelse inleddes årets konferens av den etiopiske pastorn Deresse Lakew som fick betjäna flera åhörare i befrielsebön..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Smålandskonferensen, Deresse Lakew

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Befrielseoch , visioner, 50:e, Smålandskonferensen

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Frikyrkomusik blir dokumentär i SVT

SVT planerar just nu en dokumentär om svensk frikyrkomusik, som ska sändas under nästa år. Producenten Ann-Sofie Carringer vill bland annat spegla det faktum att så många duktiga musiker har frikyrkobakgrund. – Frikyrkan har genom åren varit en viktig bas för det svenska musiklivet, anser hon..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Hårdare regler för religiösa skolverksamheter

Nya, skärpta regler är att vänta för de religiösa friskolorna. Regeringens utredare Lars Arrhenius är beredd att föreslå tuffare tillståndsprövning – en prövning som även ska omfatta de cirka 200 religiösa förskolorna..

Världen Idag - 4 timmar sedan

”Utan Jesus kan jag inte leva”

Vissa människor är med om mer omvälvande saker i livet än andra. Ingrid Bolfing-Munzel bär på en otrolig livsberättelse, och trots att 75 år snart hunnit passera lever de dramatiska händelserna från barndomen kvar som en oavbruten minneskedja inom henne..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Gud och gemenskap på Vineyard Summer Camp

Några veckor efter Pingströrelsens stora sommarkonferens har människor åter sökt sig till Västergötland och Nyhem för att möta såväl Gud som medmänniskor. Vineyard Nordic Summer Camp är i gång på Nyhem och årets tema är det engelska ordet ”Wonder”. Visionen är att öka längtan efter att upptäcka hur vacker och fantastisk Jesus är..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Kebnekaise kan få bajamaja på toppen

Ett dass med utsikt – kanske kan det bli verklighet på Kebnekaises topp, rapporterar SVT Norrbotten..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Hajar redo att simma fria i Gullmarsfjorden

Den upp till en meter långa krabaten är fridlyst i Sverige och lever vid bottnar på 30 till 400 meters djup. Nu har ytterligare fem småfläckiga rödhajar släppts ut i Gullmarsfjorden i Lysekil..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Kyligt sinne viktigt i het klimatfråga

Klimatet framstår allt mer som det tjugoförsta århundradets ödesfråga. Medvetenheten om allvaret i situationen växer. I vårens EU-val ansåg väljarna att klimat och miljö var de viktigaste frågorna.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Premiärministern gästade Hillsong

Australiens nyvalda premiärminister Scott Morrison var celeber gäst under Hillsongs årliga konferens i Sydney förra veckan. Han bad för nationen och betonade vikten av att kyrkan sträcker sig ut till människor med Jesu kärlek..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Umeborna delade sin sorg i den öppna kyrkan

Dagen efter den svåra flygolyckan sökte sig umeborna till kyrkan för att dela sin sorg. – Folk fick gråta, man fick tända ljus, och man fick vara den man behövde vara, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S)..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Relationsexpert: Välj varandra varje dag

Som att köra i samma hastighet oavsett trafik och sedan räkna med att komma fram helskinnad. Den liknelsen använder Marie Nylén Utbult för att beskriva faran i att låta sitt förhållande gå på autopilot och ta varandra för givet. – Du får inte tid för din relation, du måste ta den, säger hon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.