Blekinge Läns tidning > Nyheter

Sunday, 21 July, 02:31

Blekinge Läns tidning - 11 jul 19 kl. 15:00

Kärlekspar på äldreboende hånas av personalenMannen och kvinnan ville vara själva med sin kärlek. Trots egna lägenheter på det särskilda boendet kunde de inte umgås privat. När de låg i sängen låste personalen upp dörren utifrån, överraskade dem och ställde sig och skrattade åt dem. .
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kärlekspar, äldreboende, hånasav , personalen
YLE - 20 maj 17 kl. 15:38

Personalen på Attendos Villa Stella: Kritiken mot oss är orättvis

Kritiken mot Attendos äldreboende Villa Stella i Raseborg är både obefogad och orättvis. Det säger personalen, som upplever sig utpekad på fel grunder. Attendos vårdhem i Västnyland har fått en hel del kritik, bland annat gällande personalbrist och dålig hygien.

Skånskan - 08 apr 16 kl. 20:43

Patient dog av förstoppning – äldreboende ändrar rutinerna

Malmö Under nio dagar hade patienten inte haft någon avföring innan personalen upptäckte att patienten hade fått förstoppning. Då var det för sent.Händelsen inträffade på ett äldreboende i Malmö.

News55 - 13 jun 16 kl. 15:14

Person på äldreboende låstes in av personal efter dödshot

UPPSALA. Det var i maj som den äldre personen på boendet gick runt i korridorerna, skrek, slog och hotade att döda personalen. Andra boende fick också påhälsning i sina lägenheter och blev skrämda av den äldre personen, det står i en lex Sarah-anmälan som IVO tagit del av.

Kristianstadsbladet - 09 mar 13 kl. 09:00

Skadad ung man kvar på äldreboende

I över nio månader har den hjärnskadade mannen i 20-årsåldern vårdats på ett äldreboende i nordöstra Skåne. Nu har anhöriga slagit larm till Socialstyrelsen om att han inte får rätt vård.
Det har gått drygt tre månader sedan Kristianstadsbladet skrev om Johan, en ung hjärnskadad man i 20-årsåldern som vistas på ett äldreboende i nordöstra Skåne.

YLE - 13 sep 17 kl. 14:05

Grundtrygghetsdirektör: Kameror skulle kunna se vanvård då personalen minskar allt mera

Ett tryggt arbetsklimat inom vården gör att både personal och anhöriga vågar rapportera om missförhållanden. Hangös grundtrygghetsdirektör Elisabeth Kajander säger att kameraövervakning också kan vara en lösning. Polisen har undersökt ett misstänkt fall av misshandel på ett äldreboende i Raseborg.

YA - 26 nov 13 kl. 14:18

Oanmäld inspektion ger äldreboende godkänt

Enhetschefen vid Bruksgårdens äldreboende i Rydsgård har sett till att det finns tillräckligt med vårdpersonal vid det särskilda boendet. Dessutom har personalen fått handledning och kompetensutveckling.
Det konstaterar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, efter att ha genomfört en oanmäld inspektion vid den kritiserade enheten i mitten av den här månaden.

News55 - 21 nov 16 kl. 12:47

Vårdtagare blev inlåst på äldreboende

Det var för att förhindra att en konflikt uppstod som personal på ett äldreboende för dementa och personer med stora omvårdnadsbehov i Österåkers kommun, tog beslutet att låsa in en av de boende i sin lägenhet i tio minuter. Det uppger den berörda personalen.       LÄS MER: Avled efter att ha satt i halsen – äldreboende kritiseras Rädd och orolig Händelsen har lex Sarah-anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och enligt anmälan orsakade det inträffade både rädsla och oro hos den boende.

News55 - 09 nov 17 kl. 11:51

Här ligger Sveriges bästa äldreboende

På Smedbygårdens demensboende i Åkersberga trivs vårdtagarna allra bäst enligt Socialstyrelsens senaste enkätundersökning bland landets äldre, det skriver Expressen. – Det är jättefint att bo här! Personalen är gulliga allihop, säger Birgitta Öhman, 80, till Expressen.

News55 - 05 okt 15 kl. 15:21

Farmen-Blondies svidande kritik mot mammans äldreboende får folk att rasa

Det var på lördagen som Jan Hammarlöf, även känd som ”Blondie” från dokusåpan Farmen, skrev ett inlägg på Facebook om vad som hände när han besökte sin 86-åriga mamma på Gråbergets seniorcenter, ett korttidsboende i Göteborg.       LÄS MER: Bristen på vårdpatienter fortsätter döda ”När jag kommer in på hennes rum vid halv tio så ligger hon i sängen och stirrar upp i taket. Jag säger” Hej mammis ”och hon tittar på mej, samt att jag ser att hon är ledsen därav jag frågar vad det är som har hänt.

Skånskan - 03 feb 16 kl. 06:00

Äldreboende oftare plats för livets slut

Lund Sveriges äldreboenden har alltmer blivit en plats för vård i livets slutskede. Genom en särskild satsning ska skånska kommuner bli bättre på att hantera frågor kring liv och död. Även personalen kan behöva avlastningssamtal vid dödsfall.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Man gripen för misshandel i nära relation

På lördagskvällen greps en man i Sölvesborg..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Finalkvällen fylldes av stjärnglans

Sista uppträdandet på torget för årets Östersjöfestival stod Robert Wells för. Med konserten ”Stjärnglans” hade han samlat gästartister för en stjärnfylld avslutningskonsert..

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Sölvesborg är Sveriges sjunde bästa lag

Sölvesborgs GK knep en sjundeplacering i SM-laggolfen på Barsebäck Golf och Country Club..

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

Firehawks kvicka start höll inte hela vägen

PANG! ...sa det i lördagens första match mot Leksand.

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

Glada miner på finaldagen

Lördagen i Karlshamn innebar inledningen av finalen på Östersjöfestivalen 2019. Under dagen fylldes åter gatorna av besökare som ville njuta av de sista timmarna av årets festival..

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

Thomas Deutgen öppnar upp sitt kylskåp

Under Smakfestens egna ”Här har du ditt kylskåp” lagade stjärnkocken Henrik Widerberg mat på läckerheter från Thomas Deutgens kylskåp..

Blekinge Läns tidning - 8 timmar sedan

Högt tryck med Sean Banan på scen

På Barnens festival var det konsertstämning när en fulladdad Sean Banan fick publiken att skaka rumpa och dansa sig svettig i solgasset. .

Blekinge Läns tidning - 10 timmar sedan

Trafik: ko orsakade trafikstörningar på E22

Blekinge Läns tidning - 8 timmar sedan

Meijer och Young och visade vägen - nytt banrekord

Att hitta ny swimrun-partner är en sport i sig. Att ta sig runt 22 kilometer i vatten och på land är en annan. Kenny Meijer och Johanna Froode vet hur man lyckas med både och.

Blekinge Läns tidning - 9 timmar sedan

Kändisdesign i ny butik

Butiken fylldes snabbt och en uppsättning muggar var slutsålda redan efter femton minuter. Emily Palander som redan driver Salong Vacker tror på sin butik – med kända inredningsmärken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.