Expressen > Nyheter

Sunday, 21 July, 02:18

Expressen - 11 jul 19 kl. 15:08

Kerstin af Jochnick har utsetts till ny ledamot i ECB:s tillsynsnämndVice Riksbankschef Kerstin af Jochnick har utsetts till en av ECB:s representanter i ECB:s tillsynsnämnd. Det innebär att hon även lämnar sin tjänst som förste vice Riksbankschef, rapporterar Dagens industri. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Jochnick, ECB, Riksbankschef Kerstin, Riksbankschef, Dagens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kerstinaf , Jochnickhar , utsettstill ny , ledamoti , ECB:s tillsynsnämnd
DI - 11 jul 19 kl. 15:03

Kerstin af Jochnick utsett till ny ledamot i ECB:s tillsynsnämnd

Vice Riksbankschef Kerstin af Jochnick har utsetts till en av ECB:s representanter i ECB:s tillsynsnämnd. Därmed lämnar hon även sin tjänst som förste vice Riksbankschef. Det framgår av ett pressmeddelande.

E24 - 02 dec 11 kl. 13:18

af Jochnick och Jansson nya i Riksbanken

Riksbanksfullmäktige beslutade idag att utse Kerstin af Jochnick och Per Jansson till nya direktionsledamöter i Riksbanken. De efterträder Svante Öberg och Lars Nyberg vars mandatperioder löper ut den 31 december 2011. Fullmäktige beslutade också att utse Kerstin af Jochnick till förste vice riksbankschef..

DI - 13 sep 18 kl. 13:50

Kerstin af Jochnick om finanskrisen 2008: ”Överraskande stor effekt”

Kerstin af Jochnick, förste vice riksbankschef och Kerstin Hessius, vd för Tredje AP-fonden, delar sin syn på Lehman-krisen 10 år senare. .

Ekonomistas - 26 aug 14 kl. 08:34

Märklig reservation av Ingves och af Jochnick – deras räntebana tycks innebära en mer expansiv penningpolitik

[English] Vid det senaste penningpolitiska mötet reserverade sig Stefan Ingves och Kerstin af Jochnick mot beslutet att sänka reporäntan till 0,25 procent och mot reporäntebanan i den penningpolitiska rapporten. Rimligtvis menade de att den räntebana de istället förordade skulle innebära en mindre expansiv penningpolitik än majoritetens bana. Men deras räntebana innebär av allt att döma tvärtom en mer expansiv penningpolitik.

Affärsvärlden - 24 apr 14 kl. 10:08

Kerstin af Jochnick orolig för hushållens skulder

Förste vice riksbankschef Kerstin af Jochnick delade Riksbankens bedömning om utvecklingen i omvärlden och i Sverige som meddelades i samband med det penningpolitiska mötet tidigare i april..

DI - 20 nov 15 kl. 14:32

Kerstin af Jochnick: "Amorteringskrav är inte tillräckligt"

Hushållens skulder är anledning till oro. Förste vice riksbankschefen Kerstin af Jochnick säger att Sveriges ekonomi är god, men att bostadsprisracet måste mattas av..

DI - 27 feb 17 kl. 06:04

Kerstin af Jochnick: ”Risk för minskad global tillväxt”

De protektionistiska vindarna i spåren av brexitbeslutet och valet av Donald Trump oroar vice riksbankschef Kerstin af Jochnick. Samtidigt poängterar hon vikten av att Sverige även framöver behöver en riksbankschef med en bred utblick över omvärlden..

DI - 21 jun 17 kl. 04:00

Kerstin af Jochnick. ”Vi har inte råd med lägre inflations-förväntningar igen”

Köp av räntepapper är numera en normal del av den penningpolitiska verktygslådan. Det säger förste vice riksbankschef Kerstin af Jochnick. Hon berättar också att Riksbanken inte är säker på om Phillipskurvan längre gäller, att skuldsättningsdebatten ibland har känts som att ropa i skogen och försvarar den extremlätta penningpolitiken..

DI - 24 aug 17 kl. 13:53

Kerstin af Jochnick: Två positiva signaler i sommar

Det är framför allt två saker som har hänt under sommaren som har varit positiva, BNP-tillväxten under andra kvartalet var högre än Riksbanken räknat med och inflationen var högre än prognos i både juni och juli. Det sade vice riksbankschefen Kerstin af Jochnick i ett anförande på torsdagen..

DI - 15 maj 18 kl. 10:25

Kerstin af Jochnick välkomnar stärkt krona

Vice riksbankschefen Kerstin af Jochnick säger att det är bra att kronan har stärkts ganska mycket de senaste dagarna, rapporterar Reuters..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Stad i USA förbjuder könsspecifika ord

Ord som brandman, gravid kvinna och bror stoppas i staden Berkeley i USA.De ersätts i stället av mer könsneutrala varianter. – Kvinnor och icke-binära personer är lika förtjänta av representation, säger den lokala politikern Rigel Robinson enligt Independent..

Expressen - 1 timme sedan

Gina Azaric, 50, ska vässa Telias skamfilade rykte

Kommunikationsjätten Telia Sverige har en ny marknadschef: Gina Azaric, 50.Hon kommer närmast från kosmetikakedjan Kicks, men har tidigare varit med och byggt upp mobiloperatören Tre.Själv är hon kund hos Halebop och saknar fast telefoni..

Expressen - 3 timmar sedan

Larm om kraftig smäll i Malmö

Under lördagskvällen fick polisen flera samtal från uppringare som hade hört en kraftig smäll i Malmö.– Vi är på väg ut för att kontrollera uppgifterna, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisen vid region Syd. .

Expressen - 3 timmar sedan

Missfärgat vatten i kommunen: ”Undvik vittvätt”

I samband en brand i Emmaboda kommun steg vattenförbrukningen markant.Som konsekvens har nu vattnet missfärgats.Kommunen har skickat ut ett pressmeddelande med tipset: ”Undvik vittvätt de kommande dagarna”.

Expressen - 4 timmar sedan

Befarad drunkning i Dalarna

En person ska ha varit saknad i en timma efter en befarad drunkning i Dalarna, skriver DT.Larmet ska ha kommit efter att ett sällskap om tre fiskat vid Rogsjön i Falu kommun, enligt tidningen..

Expressen - 4 timmar sedan

Nakenmassage förbjuds på salong i Malmö

En massagesalong i Malmö har erbjudit nakenmassage, och andra behandlingar där massage av könsorgan förekommer.Men nu har Miljöförvaltningen förbjudit salongen att utföra behandlingarna, och hänvisar till smittorisken..

Expressen - 4 timmar sedan

Greta Thunberg om hatet: ”Det är klart jag provocerar”

Greta Thunberg har haft ett intensivt år i rampljuset. Hyllad av många, men även ett år med hot och hat.– Jag vet ju att en förkrossande majoritet till och med saknar de mest grundläggande kunskaperna, så det är klart att jag provocerar, säger hon i en intervju med SvD.

Expressen - 5 timmar sedan

Unika långtidsprognosen från DMI – hettan drar in

Kommande dagar blir det ostadigt, därefter drar supervärmen in.Temperaturen väntas kliva över 25 grader på flera håll i Sydsverige redan i nästa vecka.Men passa på att njuta nu under juli – enligt långtidsprognosen från danska DMI - som är motsvrigheten till SMHI - blir det inte lika roligt resten av sommaren.

Expressen - 6 timmar sedan

Orust skakas av ilskna bråket – om båtplatserna

Människorna som haft ön som sitt paradis i flera generationen mot politikerna som inte har någon helst förståelse för deras vrede.Den här sommaren skakas Orust om – av storbråket om de attraktiva båtplatserna.– Ska de som har bidragit till samhället så länge helt plötsligt få sina ben avkapade?

Expressen - 6 timmar sedan

Vattenskoter körde upp på ett berg – två skadade

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades under lördagen om en olycka med vattenskoter i Trollhättan.– Det var en vattenskoter som hade kört upp på ett berg, säger Tony Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten Norra Älvsborg.Två personer har förts till sjukhus, skadeläget är oklart..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.