DI > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 14:13

DI - 11 jul 19 kl. 15:03

Kerstin af Jochnick utsett till ny ledamot i ECB:s tillsynsnämndVice Riksbankschef Kerstin af Jochnick har utsetts till en av ECB:s representanter i ECB:s tillsynsnämnd. Därmed lämnar hon även sin tjänst som förste vice Riksbankschef. Det framgår av ett pressmeddelande. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jochnick, ECB, Riksbankschef Kerstin, Riksbankschef

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kerstinaf , Jochnick, utsetttill ny , ledamoti , ECB:s, tillsynsnämnd
Expressen - 11 jul 19 kl. 15:08

Kerstin af Jochnick har utsetts till ny ledamot i ECB:s tillsynsnämnd

Vice Riksbankschef Kerstin af Jochnick har utsetts till en av ECB:s representanter i ECB:s tillsynsnämnd. Det innebär att hon även lämnar sin tjänst som förste vice Riksbankschef, rapporterar Dagens industri. .

E24 - 02 dec 11 kl. 13:18

af Jochnick och Jansson nya i Riksbanken

Riksbanksfullmäktige beslutade idag att utse Kerstin af Jochnick och Per Jansson till nya direktionsledamöter i Riksbanken. De efterträder Svante Öberg och Lars Nyberg vars mandatperioder löper ut den 31 december 2011. Fullmäktige beslutade också att utse Kerstin af Jochnick till förste vice riksbankschef..

DI - 13 sep 18 kl. 13:50

Kerstin af Jochnick om finanskrisen 2008: ”Överraskande stor effekt”

Kerstin af Jochnick, förste vice riksbankschef och Kerstin Hessius, vd för Tredje AP-fonden, delar sin syn på Lehman-krisen 10 år senare. .

Ekonomistas - 26 aug 14 kl. 08:34

Märklig reservation av Ingves och af Jochnick – deras räntebana tycks innebära en mer expansiv penningpolitik

[English] Vid det senaste penningpolitiska mötet reserverade sig Stefan Ingves och Kerstin af Jochnick mot beslutet att sänka reporäntan till 0,25 procent och mot reporäntebanan i den penningpolitiska rapporten. Rimligtvis menade de att den räntebana de istället förordade skulle innebära en mindre expansiv penningpolitik än majoritetens bana. Men deras räntebana innebär av allt att döma tvärtom en mer expansiv penningpolitik.

Affärsvärlden - 24 apr 14 kl. 10:08

Kerstin af Jochnick orolig för hushållens skulder

Förste vice riksbankschef Kerstin af Jochnick delade Riksbankens bedömning om utvecklingen i omvärlden och i Sverige som meddelades i samband med det penningpolitiska mötet tidigare i april..

DI - 20 nov 15 kl. 14:32

Kerstin af Jochnick: "Amorteringskrav är inte tillräckligt"

Hushållens skulder är anledning till oro. Förste vice riksbankschefen Kerstin af Jochnick säger att Sveriges ekonomi är god, men att bostadsprisracet måste mattas av..

DI - 27 feb 17 kl. 06:04

Kerstin af Jochnick: ”Risk för minskad global tillväxt”

De protektionistiska vindarna i spåren av brexitbeslutet och valet av Donald Trump oroar vice riksbankschef Kerstin af Jochnick. Samtidigt poängterar hon vikten av att Sverige även framöver behöver en riksbankschef med en bred utblick över omvärlden..

DI - 21 jun 17 kl. 04:00

Kerstin af Jochnick. ”Vi har inte råd med lägre inflations-förväntningar igen”

Köp av räntepapper är numera en normal del av den penningpolitiska verktygslådan. Det säger förste vice riksbankschef Kerstin af Jochnick. Hon berättar också att Riksbanken inte är säker på om Phillipskurvan längre gäller, att skuldsättningsdebatten ibland har känts som att ropa i skogen och försvarar den extremlätta penningpolitiken..

DI - 24 aug 17 kl. 13:53

Kerstin af Jochnick: Två positiva signaler i sommar

Det är framför allt två saker som har hänt under sommaren som har varit positiva, BNP-tillväxten under andra kvartalet var högre än Riksbanken räknat med och inflationen var högre än prognos i både juni och juli. Det sade vice riksbankschefen Kerstin af Jochnick i ett anförande på torsdagen..

DI - 15 maj 18 kl. 10:25

Kerstin af Jochnick välkomnar stärkt krona

Vice riksbankschefen Kerstin af Jochnick säger att det är bra att kronan har stärkts ganska mycket de senaste dagarna, rapporterar Reuters..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

26 dolda miljarder lyfter skogsbolagen på börsen

Stora Enso och övriga skogsbolag tar revansch efter förra veckan och stiger på börsen. 26 dolda miljarder är ett skäl till börsyran..

DI - 10 minuter sedan

Camurus vann rättstvist i USA – aktien rusar

Forskningsbolaget Camurus har vunnit en rättstvist i USA gällande marknadsgodkännande av Brixadi. Aktien rusar med 8 procent efter beskedet. .

DI - 15 minuter sedan

Camurus meddelar positivt utfall i amerikansk rättsprocess om marknadsgodkännande av Brixadi™

FDA beordras att skyndsamt ompröva Braeburns ansökan om slutligt godkännande av Brixadi™ i USA Lund — 23 juli 2019 — Camurus AB (NASDAQ STO: CAMX) meddelar idag att Förenta staternas distriktsdomstol, District of Columbia, bifaller Braeburns begäran om så kallat summary judgement och ogiltigförklarar den amerikanska läkemedelsmyndighetens FDA:s beslut att blockera marknadsgodkännande av Brixadi™ månadsdepå..

DI - 15 minuter sedan

Försäljningen i amerikanska affärskedjor stiger

Försäljningen i affärskedjorna i USA steg 1,7 procent vecka 29, som avslutades den 20 juli, jämfört med motsvarande vecka föregående år. Jämfört med veckan före sjönk försäljningen 0,6 procent. .

DI - 15 minuter sedan

Saab-konkurrenten höjer prognosen – lyfter i förhandeln

Det amerikanska försvarsföretaget Lockheed Martin höjer utsikterna för 2019 beträffande bland annat omsättningen och rörelseresultatet..

DI - 30 minuter sedan

Kimberly-Clark rapporterar i linje med förväntningarna

Den amerikanska konsumentvarugruppen Kimberly-Clark, som bland annat konkurrerar med Essity, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:67 dollar för det andra kvartalet 2019..

DI - 45 minuter sedan

Färre Harley-Davidson på gatorna när tullen krånglar

Motorcykeltillverkaren Harley-Davidson sänker prognosen för motorcykelleveranser 2019. Detta trots att bolagets delårsrapport för det andra kvartalet 2019 inte innehöll några markanta negativa avvikelser från snittet i Bloombergs analytikerenkät..

DI - 45 minuter sedan

Fria farleder vitalt svenskt intresse

I lördags beslagtogs den svenskägda men brittiskflaggade oljetankern Stena Impero av Iran. Aktionen är säkerligen ett svar på att en iransk tanker tidigare i juli stoppades vid Gibraltar, som ju tillhör Storbritannien..

DI - 45 minuter sedan

Analytiker: Tufft andra kvartal väntas från ABB

Industrikoncernen ABB väntas redovisa ett tufft kvartal när delårssiffrorna presenteras på torsdag..

DI - 1 timme sedan

KLART: Boris Johnson vann partiledarstriden – blir ny premiärminister

Lämnakampanjens förgrundsman Boris Johnson vann som väntat det konservativa partiets ledarval, och blir Storbritanniens nya premiärminister efter Theresa May. Han vill nu ta Storbritannien ut ur EU ”med eller utan avtal” den 31 oktober, vilket pressar pundet. Di TV direktsänder med anledning av beskedet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.