Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 24 July, 11:20

Sydöstran - 11 jul 19 kl. 14:43

Flera hemlösa efter svåra branden: ”Inget är ledigt”Den svåra branden i pizzerian för två veckor sedan gjorde att flera hyresgäster nu saknar ett fast hem – ett hårt slag för både dem och fastighetsägaren. – Det här kommer att ta tid, konstaterar Frank Svensson tungt..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Frank Svensson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera hemlösaefter , svåra, branden, Ingetär , ledigt
DN - 07 feb 14 kl. 07:00

För de hemlösa i Vancouver har inget blivit bättre

Det förfallna området kring East Hastings Street blev känt världen över i samband med OS 2010. Men för de hemlösa förändrade OS ingenting.–  Det är ociviliserat.

Skånskan - 03 nov 16 kl. 18:17

Hemlösheten fortsätter öka

MALMÖ Hemlösheten fortsätter att öka i Malmö. Mellan mätpunkterna förra året och i år har antalet hemlösa ökat med sammanlagt 619 personer till 2627.
Av dem är 887 barn.

SVT Debatt - 12 nov 13 kl. 06:00

Hjälp oss att hjälpa hemlösa, Helsingborgs kommun

HEMLÖSHET Helsingborgs stad har inget alternativ för hemlösa människor som inte traditionell social hjälp fungerar för. Föreningen Värmestugan hjälper dessa med mat, sysselsättning och socialt liv. Men när vi bad om en lokal att vara i erbjöds vi en gammal landgång till en färja, utan kök eller toaletter för 3000 kronor i månaden.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här klipper han hemlösa – helt gratis

KÖPENHAMN. Tohid Kazemkhani som är frisör kände att han ville göra något för de hemlösa, som enligt honom blir avvisade av frisörer då de är rädda för löss, skriver danska Ekstrabladet. Därför gav han sig ut på gatorna med en hårtrimmer – något som fångades på film.

SVT Debatt - 07 jan 14 kl. 06:00

Bry er inte bara om hemlösa på julen

HEMLÖSHET I december öppnar företag och privatpersoner plånböckerna för att hjälpa hemlösa, skillnaden märks varje år. I januari är medmänskligheten som bortblåst. Visst vill människor väl när de skänker innan jul, men det verkliga problemet är att det finns för lite bostäder.

Barometern - 14 mar 14 kl. 07:34

Helhetsgrepp mot hemlöshet

”Det har hänt jättemycket här”, sa regeringens hemlöshetssamordnare Mikael Anefur när han i början av mars besökte Kalmar. När det gäller bostadssituationen för dem som lever på samhällets mörkaste skuggsida är utvecklingen på väg åt rätt håll. Inte bara i Kalmar utan i många av de kommuner Anefur återbesökt.

Barometern - 14 mar 14 kl. 07:34

Helhetsgrepp mot hemlöshet

”Det har hänt jättemycket här”, sa regeringens hemlöshetssamordnare Mikael Anefur när han i början av mars besökte Kalmar. När det gäller bostadssituationen för dem som lever på samhällets mörkaste skuggsida är utvecklingen på väg åt rätt håll. Inte bara i Kalmar utan i många av de kommuner Anefur återbesökt.

Kristianstadsbladet - 30 maj 14 kl. 07:34

Inget parti bryr sig om de hemlösa

Foto: Bertil Ericson / TT

EU-valet är till ända, med en bitter eftersmak hur den etablerande vänsterfalangen uppträtt i en så kallad demokratisk process.Det är förbluffande smaklöst, hur man försökt sabotera den fria mötesfriheten där Sverigedemokraterna sökt tillstånd, för framförande av sin politik.Yttrandefriheten är något vi ska vara stolta över och den ska efterlevas.

YLE - 03 sep 17 kl. 12:49

190 år sedan katastrofen - Åbo återhämtade sig aldrig efter branden 1827

I år är det 190 år sedan Åbo brand. Tre fjärdedelar av staden förstördes i branden som härjade i Åbo i början av september 1827. Åbo har under sin 800 år långa historia brunnit många gånger, men branden 1827 är den som har präglat staden mest.

BT - 26 mar 14 kl. 13:28

Sju familjer hemlösa vid radhusbrand

Sju familjer blev hemlösa efter den våldsamma branden som ödelade två radhuslängor i området Lextorp i Trollhättan natten till onsdagen. - Behöver någon akut hjälp går vi in och hjälper till. Men normalt är det främst en fråga för försäkringsbolagen, säger Peter Asp, informationschef i Trollhättan Stad, till TT.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Kunder drabbade av strömavbrott

Så många förlorade strömmen. .

Sydöstran - 45 minuter sedan

Kusten rensas på allt från kylskåp till flaskor

Karlshamns kommun har i flera år satsat på att städa kuststräckorna, så även i år. Plastflaskor, frigolit och glas hör till de vanligaste fynden, men även större saker som kylskåp, båtdelar och bildäck hör till de saker som dumpats..

Sydöstran - 1 timme sedan

Enklare att söka stöd för privat laddning

Nu lanseras nytt stöd för att minska miljöfarliga utsläpp. .

Sydöstran - 1 timme sedan

17-åring åtalas för penningtvättsbrott

En 17-årig ung man står åtalad för penningtvättsbrott, olovlig körning och ringa narkotikabrott..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Algblomning på framfart

Algblomningen har satt igång i delar av Östersjön. .

Sydöstran - 2 timmar sedan

Brott: Körkortslös förare döms

Körde för fort på E22. .

Sydöstran - 2 timmar sedan

Joel Petersson: ”En smärtfri semester i år”

Underbart är kort, skrev och sjöng Povel Ramel en gång i tiden. Det parafraserades några årtionden senare av Magnus Uggla i en låt med en helt annan innebörd… Men denna gång handlar det inte om några fyra sekunder, utan i stället om fyra veckor som nu passerat..

Sydöstran - 3 timmar sedan

Insats i Persiska viken kan använda sig av Karlskronafartyg

Fartyg från Karlskrona kan bli aktuella att skickas till en brittiskt ledd insats i Persiska viken. .

Sydöstran - 4 timmar sedan

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge. Krock mellan moped och bil i Sjöbo kommun..

Sydöstran - 4 timmar sedan

92-årig kulturpristagare för hantverket vidare

Just fyllda 92 år driver Gerd Jacobsson fortfarande vävstuga på gården i Djurtorp. I december förra året tilldelades hon Ronneby kommuns kulturpris. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.