Barometern > Nyheter

Saturday, 20 July, 13:49

Barometern - 11 jul 19 kl. 14:45

Beslut: Frikända från mordförsök får 73 000 i skadeståndDe två männen satt häktade, misstänkta för ett mordförsök i Virserum, men friades helt i Kalmar tingsrätt. Nu har båda beviljats ett skadestånd på 73 000 kronor var för den tid de satt inlåsta. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Virserum, Kalmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beslut, Frikändafrån , mordförsökfår 73 , 000i , skadestånd
Expressen - 24 feb 17 kl. 16:15

Frikändes för våldtäkt på färja – får 300 000 kr

Två män från Stockholmsområdet dömdes till långa fängelsestraff för våldtäkt på en färja mellan Stockholm och Åland. Sedan blev de frikända. Nu står det klart att de får 308 000 kronor respektive 262 000 kronor i skadestånd, skriver SVT..

YA - 12 jun 14 kl. 18:55

Missstänkt pizzeriarånare frikänd

Den unga kvinna som stått åtalad för att ha försökt råna pizzeria Venezia i Skurup har nu frikänts av tingsrätten i Ystad. Eftersom 18-åringen själv avbröt rånförsöket har inget brott begåtts.
Kvinnan har själv erkänt att hon hade för avsikt att råna pizzerian när hon kvällen den 2 januari i år klev innanför dörrarna till restaurangen på Kyrkogatan.

Nyan - 12 jun 18 kl. 16:00

Vill se ändrat beslut om ungdomsförening

Det var fel av kommunstyrelsen i Geta att efterskänka Geta ungdomsförenings skuld på 10 000 euro till kommunen. Det menar kommuninvånaren Kim Hansson som lämnat in ett rättelseyrkande i ärendet.
Skulden från ungdomsföreningen till kommunen härstammar ända från 1995-96 då kommunen tog ett Paf-lån för föreningens räkning för renovering av ungdomslokalen Furulund.

Magazin24 - 12 mar 13 kl. 11:22

Misstänkt för mordförsök får 57 000 kronor

Arbogabon satt anhållen och häktad misstänkt för mordförsök. Arbogabon frikändes sedan och får nu skadestånd av staten. En Arbogabo som i över två månader satt anhållen och häktad, misstänkt för mordförsök och som sedan frikändes av tingsrätten, kommer få ersättning av staten.

Skånskan - 06 feb 19 kl. 12:42

Högg målsägande med kniv – får 130 000

Kristianstad En yngling från Kristianstads kommun erkänns ersättning med 130 000 kronor för att ha suttit häktad under tre månaders tid i början av 2018. Häktningen gällde misstankar om mordförsök i en mindre ort i Kristianstad kommun, och ynglingen var vid tiden nyss fyllda 17 år. Den misstänkte hade huggit målsäganden med en kniv, i en nödvärnssituation.

Skånskan - 22 jul 16 kl. 17:37

Döms för misshandel – frias från mordförsök

Malmö Utredningen om det uppmärksammade bråket på Möllan där fyra personer skadades allvarligt har tagit över två år. Under fredagen kom tingsrättens dom.
Åtalade 32-åringen Andreas Karlsson döms till tre års fängelse för grov misshandel – hans 29-åriga kamrat frikänns på alla punkter.

Kristianstadsbladet - 17 feb 14 kl. 14:48

Kvinna friades från mordförsök


En 42-årig kvinna, som åtalats för mordförsök på sin make i november förra året, frikändes på måndagen av Växjö tingsrätt.Domstolen utesluter inte att det var en olyckshändelse då hon under ett bråk stötte bladet på en kökskniv i bröstet på mannen.Därmed blir den knivskurne mannen helt utan skadestånd.

BT - 17 feb 14 kl. 14:50

Kvinna friades från mordförsök

En 42-årig kvinna, som åtalats för mordförsök på sin make i november förra året, frikändes på måndagen av Växjö tingsrätt. Domstolen utesluter inte att det var en olyckshändelse då hon under ett bråk stötte bladet på en kökskniv i bröstet på mannen.Därmed blir den knivskurne mannen helt utan skadestånd.

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 14 kl. 14:51

Kvinna friades från mordförsök

En 42-årig kvinna, som åtalats för mordförsök på sin make i november förra året, frikändes på måndagen av Växjö tingsrätt. Domstolen utesluter inte att det var en olyckshändelse då hon under ett bråk stötte bladet på en kökskniv i bröstet på mannen. Därmed blir den knivskurne mannen helt utan skadestånd.

Kristianstadsbladet - 21 okt 13 kl. 18:40

Stängd rättegång om mordförsöket

Foto: Bosse Nilsson
Det blev förhandling bakom stängda dörrar när rättegången, där fyra tonåringar står åtalade för mordförsök, startade.
En av de åtalade är 17 år. Via sin försvarsadvokat begärde 17-åringen stängda dörrar och det blev också rättens beslut.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Förundersökning inledd mot SD-politiker

Polisen i Kalmar bekräftar för Barometern-OT att en förundersökning har inletts mot SD-politikern som polisanmälts för ett grovt brott..

Barometern - 2 timmar sedan

Brand i skräphög utanför Trekanten

Barometern - 3 timmar sedan

Två stoppade för rattfylleri i Borgholm

Barometern - 4 timmar sedan

Bödaveteranerna: ”Filmkameran bekommer oss inte”

Nu spelas den femte säsongen in av TV-serien, Böda Camping. Även denna säsong får vi följa Bödaparet, Bertil och Monica Eliasson, som njuter av sin livskvalité..

Barometern - 5 timmar sedan

Paret som sätter stjärnglans på Böda

Nu spelas den femte säsongen in av TV-serien, Böda Camping. Även denna säsong får vi följa Bödaparet, Bertil och Monica Eliasson, som njuter av sin livskvalité. .

Barometern - 5 timmar sedan

Fredriksson återvänder till Kalmar HC

För tre år sedan fick han sparken från Kalmar HC. Nu återvänder Stefan Fredriksson till föreningen. Med fokus på den individuella utvecklingen..

Barometern - 6 timmar sedan

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Ung man rånad på mobil samt mindre brand i Växjö. Branden i ett flerfamiljshus i Eksjö är nu släckt..

Barometern - 7 timmar sedan

Insändare: Det är aldrig kvinnans fel att mannen slår

En del säger att första slaget inte gör ont, det stämmer. Första slaget skakar din värld, du försöker förstå hur det gick till och hur du provocerat för att slaget ska komma. .

Barometern - 7 timmar sedan

Kommunens kärnverksamheter måste prioriteras

Angående Nybro kommuns Lex Sarah-anmälan rörande förskolebarn som utsatts för allvarlig misskötsel i familjehem..

Barometern - 7 timmar sedan

Det behövs ett bredare utbud av musik

Till glädje för människan har musiken uppfunnits. Sannolikt är det så. Ty inte har väl de sköna tonerna skapats av någon annan anledning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.