Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 19 July, 06:08

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 19 kl. 14:40

Länsstyrelsen: Regeringen bör pröva PreemraffLänsstyrelsen i Västra Götaland ansluter till Naturvårdsverket som uppmanat regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil. Länsstyrelsens bedömning är att utbyggnaden gör de.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Preemraff, Västra Götaland, Naturvårdsverket, Preems, Lysekil

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Länsstyrelsen, Regeringen, bör, pröva, Preemraff
Sydsvenskan - 11 jul 19 kl. 14:40

Länsstyrelsen: Regeringen bör pröva Preemraff

Länsstyrelsen i Västra Götaland ansluter till Naturvårdsverket som uppmanat regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil. Länsstyrelsens bedömning är att utbyggnaden gör de.

UNT - 11 jul 19 kl. 14:40

Länsstyrelsen: Regeringen bör pröva Preemraff

Länsstyrelsen i Västra Götaland ansluter till Naturvårdsverket som uppmanat regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil..

GöteborgsPosten - 11 jul 19 kl. 14:43

Länsstyrelsen: Regeringen bör pröva Preemraff

Länsstyrelsen i Västra Götaland ansluter till Naturvårdsverket som uppmanat regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil..

Regeringen - 24 maj 17 kl. 09:58

Uppdrag till Länsstyrelsen i Stockholms län att göra en nulägesbeskrivning i kommuner med verksamhet för romsk inkludering

Regeringen uppdrar åt Länsstyrelsen i Stockholms län att i samverkan med Arbetsförmedlingen, Boverket, Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Statens skolverk och romska sakkunniga göra en nulägesbeskrivning i de kommuner som under perioden 2012–2017 beviljats statsbidrag för utvecklingsverksamhet för romsk inkludering på lokal nivå. Länsstyrelsen i Stockholms län ska senast den 15 oktober 2018 redovisa uppdraget till Regeringskansliet (Kulturdepartementet)..

Regeringen - 20 feb 18 kl. 11:28

Uppdrag till Länsstyrelsen i Jönköpings län om översyn av samhällsorientering för nyanlända

Regeringen uppdrar åt Länsstyrelsen i Jönköpings län att se över det nationellt framtagna utbildningsmaterial som används inom samhällsorienteringen i kommunerna. Länsstyrelsen ska lämna förslag på hur materialet ska revideras med syfte att ge ökat utrymme åt information och dialog om rådande normer och värderingar i det svenska samhället och hur dessa påverkar kvinnor och män..

Regeringen - 06 sep 16 kl. 17:17

Uppdrag till Länsstyrelsen i Stockholms län att sprida kunskap från arbetet för romsk inkludering

Regeringen uppdrar åt Länsstyrelsen i Stockholms län att genomföra insatser för att fördjupa och sprida kunskap från arbetet för romsk inkludering..

Regeringen - 28 sep 16 kl. 15:16

Uppdrag till Länsstyrelsen i Dalarnas län att utveckla arbetsformer för att motverka sociala risker med fokus på rasism och extremism

Regeringen ger Länsstyrelsen i Dalarnas län i uppdrag att, som ett led i länsstyrelsernas arbete med krisberedskap, utveckla arbetsformer för att motverka sociala risker med fokus på rasism och extremism. I uppdraget ingår att sprida resultaten av arbetet samt att lämna förslag till eventuella fortsatta insatser inom området..

Regeringen - 26 jan 17 kl. 13:55

Länsstyrelsen får central roll i arbetet för att få EMA till Sverige

Länsstyrelsen i Stockholms län har fått i uppdrag av regeringen att bistå i arbetet med att omlokalisera den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA till Sverige..

Regeringen - 21 feb 17 kl. 09:04

Uppdrag till Länsstyrelsen i Stockholms län att fortsätta utvecklingen av samordning och samverkan mot människohandel

Regeringen ger Länsstyrelsen i Stockholms län i fortsatt uppdrag att till och med den 31 december 2017 på nationell nivå samordna det arbete som bedrivs mot sådan människohandel som syftar till avlägsnande av organ, krigstjänst, tvångsarbete eller annan verksamhet i en situation som innebär nödläge för den utsatte..

Regeringen - 20 apr 18 kl. 11:23

Ändring av beslut om uppdrag till Länsstyrelsen i Stockholms län avseende att göra en nulägesbeskrivning i kommuner med verksamhet för romsk inkludering

Med ändring av regerings beslut den 11 maj 2017 beslutar regeringen att Länsstyrelsen i Stockholms län ska redovisa uppdraget om att göra en nulägesbeskrivning i kommuner med verksamhet för romsk inkludering senast den 15 december 2018..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Jacobson och Chopra med i Kentucky

I skuggan av majortävlingen British Open har det också spelats golf på PGA-touren i amerikanska Kentucky. Där har det gått hyfsat för Fredrik Jacobson och Daniel Chopra, som ligger på delad femtonde plats på fem under par efter första rundan. De är fem.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Gladare miner i Asien

Efter att ha backat ordentligt på torsdagen var det betydligt gladare börshumör i Asien när fredagshandeln inleddes. Uppgången var väntad efter att även torsdagshandeln på Wall Street stabiliserats efter nedgångar. Japanska Nikkei 225-index öppnade upp.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Inställda tåg påverkar morgontrafiken

En nedriven kontaktledning på södra stambanan mellan Höör och Hässleholm beräknas orsaka förseningar i morgontrafiken. – Det påverkar trafiken väldigt mycket, hela vår regionala trafik, även mellan Malmö och Lund, säger Magnus Andersson, Skånetrafikens.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Nytt klotter på gamla hällristningar

De 9 000 år gamla hällristningarna i Leiknes i Tysfjord kommun i Norge har fått modernt sällskap av en streckgubbe, ett namn och inskriptionen "14.07.2019".

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

”Tre åtgärder som behöver vidtas för att förbättra livet för hbtq-personer.”

Rasmus Ling, Annika Hirvonen Falk och Janine Alm Ericson, Miljöpartiet..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Kärt återseende i nya ”Terminator”

Det blir flera återseenden i kommande "Terminator: Dark fate", avslöjar producenten James Cameron. Att Linda Hamilton och Arnold Schwarzenegger är tillbaka som Sarah Connor respektive roboten T-800 är känt sedan tidigare, men medförfattaren och producen.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tonåringar till sjukhus efter trafikolycka

En bil med fyra personer i har kört av vägen i Hofors kommun. Räddningstjänsten uppger att flera är skadade. Två personer i övre tonåren har enligt polisen förts till sjukhus med ambulans.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Unikt möte för Israel och Bahrain

Israels utrikesminister Israel Katz har mött sin bahrainska motsvarighet Khalid bin Ahmed al-Khalifa i Washington DC. Länderna saknar diplomatiska relationer, men gemensam oro kring Iran har fört Israel närmare en del Gulfstater på senare år. Katz skriv.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Hus i Nya Zeeland sprängt i luften

Minst sex personer har skadats allvarligt vid en gasexplosion i Christchurch i Nya Zeeland. Flygbilder från platsen visar att den villa där explosionen inträffade är totalförstörd, och ytterligare fem andra byggnader har skadats. Ytterligare 17 byggnade.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Swift får digital päls i nya ”Cats”

"Cats" bjuder på en stjärnspäckad ensemble, när musikalen för första gången når vita duken. Eller vad sägs om Judi Dench, Ian McKellen, Idris Elba, Rebel Wilson och sångerskan Taylor Swift, i sin första filmroll? – Vi har uppdaterat den (musikalen) på s.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.