UNT > Inrikes

Wednesday, 17 July, 10:25

UNT - 11 jul 19 kl. 14:40

Länsstyrelsen: Regeringen bör pröva PreemraffLänsstyrelsen i Västra Götaland ansluter till Naturvårdsverket som uppmanat regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Preemraff, Västra Götaland, Naturvårdsverket, Preems, Lysekil

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Länsstyrelsen, Regeringen, bör, pröva, Preemraff
Sydsvenskan - 11 jul 19 kl. 14:40

Länsstyrelsen: Regeringen bör pröva Preemraff

Länsstyrelsen i Västra Götaland ansluter till Naturvårdsverket som uppmanat regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil. Länsstyrelsens bedömning är att utbyggnaden gör de.

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 19 kl. 14:40

Länsstyrelsen: Regeringen bör pröva Preemraff

Länsstyrelsen i Västra Götaland ansluter till Naturvårdsverket som uppmanat regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil. Länsstyrelsens bedömning är att utbyggnaden gör de.

GöteborgsPosten - 11 jul 19 kl. 14:43

Länsstyrelsen: Regeringen bör pröva Preemraff

Länsstyrelsen i Västra Götaland ansluter till Naturvårdsverket som uppmanat regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil..

Regeringen - 24 maj 17 kl. 09:58

Uppdrag till Länsstyrelsen i Stockholms län att göra en nulägesbeskrivning i kommuner med verksamhet för romsk inkludering

Regeringen uppdrar åt Länsstyrelsen i Stockholms län att i samverkan med Arbetsförmedlingen, Boverket, Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Statens skolverk och romska sakkunniga göra en nulägesbeskrivning i de kommuner som under perioden 2012–2017 beviljats statsbidrag för utvecklingsverksamhet för romsk inkludering på lokal nivå. Länsstyrelsen i Stockholms län ska senast den 15 oktober 2018 redovisa uppdraget till Regeringskansliet (Kulturdepartementet)..

Regeringen - 20 feb 18 kl. 11:28

Uppdrag till Länsstyrelsen i Jönköpings län om översyn av samhällsorientering för nyanlända

Regeringen uppdrar åt Länsstyrelsen i Jönköpings län att se över det nationellt framtagna utbildningsmaterial som används inom samhällsorienteringen i kommunerna. Länsstyrelsen ska lämna förslag på hur materialet ska revideras med syfte att ge ökat utrymme åt information och dialog om rådande normer och värderingar i det svenska samhället och hur dessa påverkar kvinnor och män..

Regeringen - 06 sep 16 kl. 17:17

Uppdrag till Länsstyrelsen i Stockholms län att sprida kunskap från arbetet för romsk inkludering

Regeringen uppdrar åt Länsstyrelsen i Stockholms län att genomföra insatser för att fördjupa och sprida kunskap från arbetet för romsk inkludering..

Regeringen - 28 sep 16 kl. 15:16

Uppdrag till Länsstyrelsen i Dalarnas län att utveckla arbetsformer för att motverka sociala risker med fokus på rasism och extremism

Regeringen ger Länsstyrelsen i Dalarnas län i uppdrag att, som ett led i länsstyrelsernas arbete med krisberedskap, utveckla arbetsformer för att motverka sociala risker med fokus på rasism och extremism. I uppdraget ingår att sprida resultaten av arbetet samt att lämna förslag till eventuella fortsatta insatser inom området..

Regeringen - 26 jan 17 kl. 13:55

Länsstyrelsen får central roll i arbetet för att få EMA till Sverige

Länsstyrelsen i Stockholms län har fått i uppdrag av regeringen att bistå i arbetet med att omlokalisera den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA till Sverige..

Regeringen - 21 feb 17 kl. 09:04

Uppdrag till Länsstyrelsen i Stockholms län att fortsätta utvecklingen av samordning och samverkan mot människohandel

Regeringen ger Länsstyrelsen i Stockholms län i fortsatt uppdrag att till och med den 31 december 2017 på nationell nivå samordna det arbete som bedrivs mot sådan människohandel som syftar till avlägsnande av organ, krigstjänst, tvångsarbete eller annan verksamhet i en situation som innebär nödläge för den utsatte..

Regeringen - 20 apr 18 kl. 11:23

Ändring av beslut om uppdrag till Länsstyrelsen i Stockholms län avseende att göra en nulägesbeskrivning i kommuner med verksamhet för romsk inkludering

Med ändring av regerings beslut den 11 maj 2017 beslutar regeringen att Länsstyrelsen i Stockholms län ska redovisa uppdraget om att göra en nulägesbeskrivning i kommuner med verksamhet för romsk inkludering senast den 15 december 2018..

Fler nyheter från UNT

UNT - 30 minuter sedan

Samband mellan tidig fetma och hjärtsjukdom

De som varit överviktiga eller feta i tonåren drabbas i högre grad av en hjärtmuskelsjukdom som kan resultera i en transplantation, enligt en ny svensk studie som Vetenskapsradion rapporterar om..

UNT - 30 minuter sedan

Ung man dödades vid knivrån

En 18-årig man har knivhuggits till döds vid ett rån i Göteborg..

UNT - 45 minuter sedan

Inga tåg på Öresundsbron efter olycka

Enligt danska DSB är det stopp i tågtrafiken mellan Köpenhamns flygplats och Malmö sedan klockan 9 på onsdagsförmiddagen..

UNT - 1 timme sedan

Allvarliga förlossningsskador anmäls inte

Trots att det är lag på att allvarliga skador som orsakats av vården och hade kunnat undvikas, ska anmälas till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) så görs det inte alltid inom förlossningsvården..

UNT - 1 timme sedan

En till gripen i mordhärva i Borlänge

En man i 30-årsåldern har gripits och anhållits för mordet vid ett köpcentrum i Borlänge tidigare i juli, skriver polisen på sin hemsida..

UNT - 3 timmar sedan

Ung man död efter knivrån i Göteborg

Polisen utreder ett misstänkt mord sedan en man i 20-årsåldern knivskurits i Göteborg under natten till onsdag..

UNT - 3 timmar sedan

Polissatsning mot rånvåg av exklusiva klockor

Grova rån av exklusiva klockor som Rolex, värda hundratusentals kronor, ökar i Stockholms innerstad och polisen kraftsamlar nu för att sätta dit förövarna, skriver Svenska Dagbladet..

UNT - 3 timmar sedan

Beskedlig algblomning i Östersjön

Algblomningen är i gång i delar av Östersjön..

UNT - 3 timmar sedan

Människohandelns offer mer utsatta sommartid

Antalet anmälda fall av människohandel ligger på rekordnivåer enligt Brå..

UNT - 4 timmar sedan

Smittsamt virus söks i döda fåglar

Tropiska fågelvirus som även kan smitta människor och hästar sprider sig norrut i Europa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.