Sydsvenskan > Utrikes

Friday, 19 July, 07:46

Sydsvenskan - 11 jul 19 kl. 14:40

Länsstyrelsen: Regeringen bör pröva PreemraffLänsstyrelsen i Västra Götaland ansluter till Naturvårdsverket som uppmanat regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil. Länsstyrelsens bedömning är att utbyggnaden gör de.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Preemraff, Västra Götaland, Naturvårdsverket, Preems, Lysekil

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Länsstyrelsen, Regeringen, bör, pröva, Preemraff
UNT - 11 jul 19 kl. 14:40

Länsstyrelsen: Regeringen bör pröva Preemraff

Länsstyrelsen i Västra Götaland ansluter till Naturvårdsverket som uppmanat regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil..

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 19 kl. 14:40

Länsstyrelsen: Regeringen bör pröva Preemraff

Länsstyrelsen i Västra Götaland ansluter till Naturvårdsverket som uppmanat regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil. Länsstyrelsens bedömning är att utbyggnaden gör de.

GöteborgsPosten - 11 jul 19 kl. 14:43

Länsstyrelsen: Regeringen bör pröva Preemraff

Länsstyrelsen i Västra Götaland ansluter till Naturvårdsverket som uppmanat regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil..

Regeringen - 24 maj 17 kl. 09:58

Uppdrag till Länsstyrelsen i Stockholms län att göra en nulägesbeskrivning i kommuner med verksamhet för romsk inkludering

Regeringen uppdrar åt Länsstyrelsen i Stockholms län att i samverkan med Arbetsförmedlingen, Boverket, Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Statens skolverk och romska sakkunniga göra en nulägesbeskrivning i de kommuner som under perioden 2012–2017 beviljats statsbidrag för utvecklingsverksamhet för romsk inkludering på lokal nivå. Länsstyrelsen i Stockholms län ska senast den 15 oktober 2018 redovisa uppdraget till Regeringskansliet (Kulturdepartementet)..

Regeringen - 20 feb 18 kl. 11:28

Uppdrag till Länsstyrelsen i Jönköpings län om översyn av samhällsorientering för nyanlända

Regeringen uppdrar åt Länsstyrelsen i Jönköpings län att se över det nationellt framtagna utbildningsmaterial som används inom samhällsorienteringen i kommunerna. Länsstyrelsen ska lämna förslag på hur materialet ska revideras med syfte att ge ökat utrymme åt information och dialog om rådande normer och värderingar i det svenska samhället och hur dessa påverkar kvinnor och män..

Regeringen - 06 sep 16 kl. 17:17

Uppdrag till Länsstyrelsen i Stockholms län att sprida kunskap från arbetet för romsk inkludering

Regeringen uppdrar åt Länsstyrelsen i Stockholms län att genomföra insatser för att fördjupa och sprida kunskap från arbetet för romsk inkludering..

Regeringen - 28 sep 16 kl. 15:16

Uppdrag till Länsstyrelsen i Dalarnas län att utveckla arbetsformer för att motverka sociala risker med fokus på rasism och extremism

Regeringen ger Länsstyrelsen i Dalarnas län i uppdrag att, som ett led i länsstyrelsernas arbete med krisberedskap, utveckla arbetsformer för att motverka sociala risker med fokus på rasism och extremism. I uppdraget ingår att sprida resultaten av arbetet samt att lämna förslag till eventuella fortsatta insatser inom området..

Regeringen - 26 jan 17 kl. 13:55

Länsstyrelsen får central roll i arbetet för att få EMA till Sverige

Länsstyrelsen i Stockholms län har fått i uppdrag av regeringen att bistå i arbetet med att omlokalisera den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA till Sverige..

Regeringen - 21 feb 17 kl. 09:04

Uppdrag till Länsstyrelsen i Stockholms län att fortsätta utvecklingen av samordning och samverkan mot människohandel

Regeringen ger Länsstyrelsen i Stockholms län i fortsatt uppdrag att till och med den 31 december 2017 på nationell nivå samordna det arbete som bedrivs mot sådan människohandel som syftar till avlägsnande av organ, krigstjänst, tvångsarbete eller annan verksamhet i en situation som innebär nödläge för den utsatte..

Regeringen - 20 apr 18 kl. 11:23

Ändring av beslut om uppdrag till Länsstyrelsen i Stockholms län avseende att göra en nulägesbeskrivning i kommuner med verksamhet för romsk inkludering

Med ändring av regerings beslut den 11 maj 2017 beslutar regeringen att Länsstyrelsen i Stockholms län ska redovisa uppdraget om att göra en nulägesbeskrivning i kommuner med verksamhet för romsk inkludering senast den 15 december 2018..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Sprängning utanför radhusdörr i Arlöv

Ingen person skadad. Bil fick rutorna krossade..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Nytt krabbfynd oroar forskare

Över 50 blåskrabbor har hittats på Orust i Bohuslän de senaste dagarna, vilket kan vara början på ett stort miljöproblem i kustområdena. – Om de börjat föröka sig här är det ett otrevligt scenario, säger Matz Berggren vid Göteborgs universitets marina i.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Nytt klotter på gamla hällristningar

De 9 000 år gamla hällristningarna i Leiknes i Tysfjord kommun i Norge har fått modernt sällskap av en streckgubbe, ett namn och inskriptionen "14.07.2019".

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Inställda tåg påverkar morgontrafiken

En nedriven kontaktledning på södra stambanan mellan Höör och Hässleholm beräknas orsaka förseningar i morgontrafiken. – Det påverkar trafiken väldigt mycket, hela vår regionala trafik, även mellan Malmö och Lund, säger Magnus Andersson, Skånetrafikens.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

”Tre åtgärder som behöver vidtas för att förbättra livet för hbtq-personer.”

Rasmus Ling, Annika Hirvonen Falk och Janine Alm Ericson, Miljöpartiet..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Hus i Nya Zeeland sprängt i luften

Minst sex personer har skadats allvarligt vid en gasexplosion i Christchurch i Nya Zeeland. Flygbilder från platsen visar att den villa där explosionen inträffade är totalförstörd, och ytterligare fem andra byggnader har skadats. Ytterligare 17 byggnade.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Staten stämmer hyresvärd på miljonbelopp

Efter problem med mögel, råttinvasion och spruckna fasader har Lunds universitet tvingats utrymma ett studentboende med över 200 lägenheter. Nu stämmer staten, genom universitetet, hyresvärden på 3,4 miljoner kronor, skriver Hem & Hyra. Problem med de a.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Kardashian involverar sig i Asap Rocky-fall

Realitystjärnan och designern Kim Kardashian West har försökt att få Vita huset att involvera sig i fallet med rapparen Asap Rocky, som sitter häktad i Sverige på sannolika skäl misstänkt för misshandel. Kardashian West uppges enligt källor till Washing.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Algeriet redo för ”sitt livs match”

Sadio Mané mot Riyad Mahrez, Senegal mot Algeriet..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Nya ”Top gun”-trailern är här

Tillhör du dem som har väntat 33 år på att få se Tom Cruise ånyo iklä sig rollen som Pete "Maverick" Mitchell i "Top gun"? Nu kan du sluta vänta. Under torsdagens Comic-Con-mässa i San Diego överraskade skådespelaren genom att dyka upp och presentera de.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.