DI > Ekonomi

Tuesday, 16 July, 08:37

DI - 11 jul 19 kl. 14:32

USA:s kärninflation något högre än väntat i juniDen amerikanska kärninflationen landade på 2,1 procent i juni. Analytikerna hade räknat med 2 procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA:s, kärninflationnågot , högre, än, väntati , juni
DI - 19 okt 16 kl. 06:21

Räntor och valutor: Lägre räntor i USA

USA-räntorna sjönk på tisdagen och har därefter handlats sidledes, med den tioåriga statsobligationen 4 punkter ned på 1,74 procent, i spåren av en dämpad kärninflation. Asienbörserna står överlag på svagt plus och oljan är högre efter lagerdata från API sent på tisdagen..

DI - 22 maj 15 kl. 16:35

Räntor och valutor: USA-räntorna tickar upp

USA-räntorna steg på fredagen, samtidigt som dollarn stärktes i spåren av högre kärninflation i USA, vilket åter höjer temperaturen i frågan om Fed-höjning..

DI - 31 jul 15 kl. 16:48

Räntor och valutor: USA-räntorna sjunker

USA-räntorna sjönk och dollarn tappade brant på fredagen efter svaga lönedata. I EMU gav högre kärninflation än väntat också visst stöd till euron..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Cellavisions organiska tillväxt uppgick till 18 procent

Blodanalysbolaget Cellavision redovisade ett rörelseresultat på 37,9 miljoner kronor under det andra kvartalet vilket kan jämföras med 31,6 Mkr under samma kvartal året före. Den organiska tillväxten landade i sin tur på 18 procent. .

DI - 30 minuter sedan

Husqvarnas vinst når inte upp till förväntningarna

Utomhusprodukttillverkaren Husqvarna rapporterar ett något lägre resultat än väntat för det andra kvartalet..

DI - 30 minuter sedan

Vinstlyft för Elanders

Logistikkoncernen Elanders redovisade ett nettoresultat på 59 miljoner kronor under det andra kvartalet 2019. Under samma kvartal 2018 landade siffran på 42 Mkr. .

DI - 30 minuter sedan

Lägre resultat för Semcon – negativ organisk tillväxt

Teknikkonsulten Semcon redovisar ett resultat efter skatt på 12 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (16). Resultatet per aktie uppgick till 0:69 kronor (0:87)..

DI - 30 minuter sedan

Gruvjätte betalar miljard i skadestånd

Den brasilianska gruvjätten Vale ska betala motsvarande cirka en miljard kronor i skadestånd till drabbade efter dammolyckan utanför Belo Horizonte, rapporterar Euronews som hänvisar till ett uttalande från företaget..

DI - 1 timme sedan

Lägre resultat från Bonava

Bostadsbyggaren Bonava redovisade ett rörelseresultat på 182 miljoner kronor under det andra kvartalet vilket var en minskning från 306 Mkr under samma kvartal i fjol. Bakom minskningen lurar enligt bolaget ett lägre resultat från konsumenter i Sverige och Norden. .

DI - 1 timme sedan

Högre resultat och hyresintäkter för Hemfosa

Fastighetsbolaget Hemfosa redovisar högre hyresintäkter och högre driftnetto för det andra kvartalet. Resultatet efter skatt ökade med drygt 19 procent på årsbasis..

DI - 1 timme sedan

Hiq rapporterar ett högre resultat än väntat

IT- och konsultbolaget Hiq rapporterar ett högre rörelseresultat än väntat för det andra kvartalet.  ”När vi stänger första halvåret 2019 gör vi det på en fortsatt god marknad”, skriver bolagets vd Lars Stugemo..

DI - 1 timme sedan

Ikea stänger fabrik i USA

Ikea stänger sin enda fabrik i USA. Vid årsskiftet får de 300 anställda lämna sina jobb..

DI - 1 timme sedan

Spelregleringen en riktig nitlott för Aftonbladet – vinsten halverad

Mediekoncernen Schibsted rapporterar en justerad vinst strax över förväntningarna i det andra kvartalet. För bolagets tidningsjätte Aftonbladet är det kärvare tider i spåren av omregleringen på den svenska spelmarknaden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.