Expressen > Nyheter

Wednesday, 17 July, 18:31

Expressen - 11 jul 19 kl. 14:26

Länsstyrelsen vill att Preems utbyggnad prövas av regeringenLänsstyrelsen i Västra Götaland vill att regeringen prövar frågan om Preems utbyggnad i Lysekil.Om den nya anläggningen blir verklighet skulle utsläppen fördubblas – och därmed släppa ut mest klimatpåverkande gaser i landet.Ett beslut från Mark- och miljööverdomstolen har tillfälligt stoppat planerna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Preems, Västra Götaland, Lysekil, Mark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Länsstyrelsenvill att , Preems, utbyggnad, prövasav , regeringen
BT - 17 jun 19 kl. 11:18

JUST NU: Preems utbyggnad ska prövas i överdomstolen

Mark och Miljööverdomstolen kommer att ta upp Preems utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil. – Det är ett mycket glädjande besked, säger Inge Löfgren, SNF-ordförande i Lysekil i SVT Västs direktsändning..

DN - 17 jun 19 kl. 11:01

Preems utbyggnad ska prövas av domstol

Mark- och miljööverdomstolen tar upp omstritt ärende..

DI - 17 jun 19 kl. 11:05

Preems utbyggnad ska prövas i domstol

Mark- och miljööverdomstolen kommer att ta upp fallet om utbyggnaden i Lysekil. Domstolen ger prövningstillstånd till målet, med en planerad huvudförhandling första kvartalet 2020..

Supermiljöbloggen - 17 jun 19 kl. 12:25

Käppar i hjulet för Sveriges värsta utsläppare: Preemraff ska prövas igen

I förmiddags gav Mark- och miljödomstolen sitt besked: utbyggnaden av Preemraff ska prövas igen i domstol. Planerna på att fördubbla utsläppen från oljeraffinaderiet i Lysekil kan därmed stoppas. Nya huvudförhandlingar kommer preliminärt hållas i början av 2020.

UNT - 17 jun 19 kl. 13:15

Utbyggnaden av Preemraff prövas igen

Preems planerade raffinaderiutbyggnad i Lysekil ska prövas i Mark- och miljööverdomstolen..

YA - 20 aug 13 kl. 08:00

Länsstyrelsen ifrågasätter regler för katter och alkohol

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Är supandet på kyrkogårdarna i Ystads kommun utbrett och verkligen ett problem? Och är det ett stort, allmänt ordningsproblem med okopplade katter under torghandeln, i parkerna eller på stränderna?
Länsstyrelsen vill ha svar på frågorna som ställs till Ystads kommun senast i morgon, onsdag.

Skånskan - 20 nov 18 kl. 15:00

Strandskyddet kan hävas

HÖRBY Strandskyddet för tre lucktomter vid Ringsjön kan komma att hävas. Kommunstyrelsen har beslutat att göra en framställan till länsstyrelsen.
Kommunalrådet Susanne Meijer (S), som blev nedröstad, är orolig för att en hävning kan försämra tillgängligheten till strandremsan.

Skånskan - 02 nov 15 kl. 08:00

Kameraövervakning ska prövas på nytt

Lund Länsstyrelsen fick stöd av förvaltningsrätten i en tvist med Datainspektionen om tillståndet för kameraövervakningen på LVM-hemmet Lunden i Lund. Men nu går ärendet vidare genom att kammarrätten beviljat prövningstillstånd.Bakgrunden är att samtliga elva kameror kan riktas mot platser där allmänheten har tillträde, men för sex av dem kommer områdena utanför inhägnaden att maskeras eftersom det inte finns något behov av övervakning där.

SmålandsPosten - 04 feb 14 kl. 06:22

Länsstyrelsen: Förskolan kan bli hinder för Stena

Den planerade förskolan på Ekvägen kan komma att sätta käppar i hjulen för Stena i framtiden. Det konstaterar läns­styrelsen, som ändå menar att företagets nuvarande verksamhet inte innebär någon risk för barnen. De flitigt omdebatterade planerna på att bygga en förskola vid Ekvägen, några hundra meter från företaget Stena Alumi­niums anläggning, börjar närma sig ett slutgiltigt avgörande.

Skånskan - 30 nov 18 kl. 05:00

Länsstyrelsen sätter P för badparkering

barsebäck Planerna på att utveckla Barsebäckstrand riskerar att gå i stöpet när länsstyrelsen stoppar en ny badparkering norr om campingen.
Kommunen vill flytta badparkeringen dit för att kunna använda den nuvarande parkeringen som camping för husbilar, och anlägga ett aktivitetscenter nedanför.– För att få hela pusslet att gå ihop behövs den här biten.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

Snart kommer 750 nya elsparkcyklar till Malmö

I Malmö finns redan tusentals elsparkcyklar på gatorna.Snart kommer ännu fler när ett fjärde företag ska etablera sig i både Lund och Malmö, skriver Sydsvenskan..

Expressen - 15 minuter sedan

Multiresistent bakterie sprids på Danderyds sjukhus

En multiresistent tarmbakterie, VRE, har upptäckts på Danderyds sjukhus, rapporterar Aftonbladet. – Vi ska vara bäst på hygien men här brister vi i basala rutiner. Så får det inte vara, säger en undersköterska på sjukhuset till tidningen..

Expressen - 30 minuter sedan

Carlsbergs miljövänliga burköl fraktas 135 mil

Carlsberg har hyllats för sina nya miljövänliga ölburkar som ska minska plastavfallet. Men nu avslöjar Ekstrabladet att bryggeriets miljövänliga öl tillverkas i Polen, innan det körs med dieseldrivna lastbilar till butikerna i Danmark. – När det står ”Köpenhamn” och ”Danmark” med stora bokstäver på burken känner man sig lite lurad, säger kunden Cecilie Hviid Nielsen, 22..

Expressen - 30 minuter sedan

Utredning om Trumps mutor läggs ner

Utredningen om att Trump ska ha betalat för att tysta ned kvinnorna om presidentens påstådda kärleksaffärer läggs ner, skriver CNN..

Expressen - 1 timme sedan

Fallskärmshopparnas sista resa – minut för minut

34 minuter och 43 sekunder.På den korta tiden hinner fallskärmshopparnas rutinmässiga flygtur förvandlas till en tragedi.Västerbottens-Kuriren har kartlagt den ödesdigra resan från Umeå flygplats fram till kraschen minut för minut..

Expressen - 1 timme sedan

NYHETSDAGEN: En hittad död i Stockholm • Tre till sjukhus efter lägenhetsbrand • Här bärgas olycksplanet

Två personer har gripits efter att en person har anträffats död i en lägenhet i södra Stockholm på onsdagseftermiddagen. Tre personer har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Tanums kommun. Under onsdagen påbörjades bärgningen av det kraschade flygplanet i Umeå som orsakade nio personers död.

Expressen - 1 timme sedan

Badgästerna blockerar vägen ner till stranden

Den minst sagt ansträngda parkeringssituationen vid populära Knäbäckshusen är en långdragen historia.På varma dagar skapar hundratals felparkerade bilar en stor risk för både de boende och besökarna.– En gnista från en bil i vägrenen skulle kunna få hela byn att brinna ner, säger Thomas Ohlsson boende i byn.

Expressen - 2 timmar sedan

”El Chapo” får livstid i amerikanskt fängelse

Ökände drogkungen Joaquin ”El Chapo” Guzman döms till livstids fängelse i USA, rapporterar Reuters.  .

Expressen - 2 timmar sedan

Orust i topp på solcellslistan

Orust har högst elproduktion per invånare i hela Västra Götaland.Och när det kommer till riket ligger de trea, rapporterar P4 Väst..

Expressen - 3 timmar sedan

Person hittad död i södra Stockholm – två gripna

En person har hittats död på en adress i södra Stockholm. Två personer har gripits och polisen har påbörjat en förundersökning om mord. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.