Expressen > Nyheter

Wednesday, 24 July, 10:30

Expressen - 11 jul 19 kl. 14:19

Branden på Tysklandsfärjan orsakar fler inställda avgångarEn av TT-Lines färjor fick assisteras av bogserbåtar för att kunna ta sig till kajen i Travemünde i går natt. Orsaken var en brand som utlöstes i en av dieselgeneratorerna ombord under tisdagen, uppger bolaget i ett pressutskick.Nu kommer beskedet om att flera kommande avgångar är inställda. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Tysklandsfärjan, TT-Lines, Travemünde

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Branden, Tysklandsfärjan, orsakar, fler, inställda, avgångar
GöteborgsPosten - 11 sep 15 kl. 14:59

150 flyktingar kom med Tysklandsfärjan i morse

Drygt 150 flyktingar fanns ombord när Stena Lines färja från Kiel anlände till Göteborg. Fler väntas inom kort. - Det kan fyllas på väldigt snabbt, säger Jesper Waltersson, rederiets informationschef..

Trelleborgs Allehanda - 30 nov 12 kl. 14:56

Plånbok stals på tysklandsfärja

I onsdags blev en kvinna ombord på tysklandsfärjan av med en plånbok som hon hade i handväskan.
Stölden upptäcktes strax efter klockan 22..

GöteborgsPosten - 12 nov 15 kl. 14:04

Vid sista färjan sågs bröderna efter fyra år

Bröderna återförenades när sista Tysklandsfärjan som inte kontrollerades kom till Göteborg vid 10-tiden på torsdagsmorgonen. "Jag är mycket glad att vara här och få träffa min bror igen" säger Tarek..

NSD - 11 dec 15 kl. 16:23

Branden början på uppgörelse

Två unga män häktades, misstänkta för att ha anlagt en brand..

BT - 07 jun 11 kl. 15:00

Byggregler orsakar storbränder

De nya reglerna från Boverket skjuter vid sidan av målet i flera viktiga hänseenden, och ur ett förebyggande skyddsperspektiv är de ett regelrätt självmål, därför att Boverket enbart fokuserar på personskyd, skriver Malin Hilding. Boverkets kommande byggregler kommer att motverka sitt eget syfte och i slutänden resultera i fler storbränder, negativ miljöpåverkan och en dramatisk kostnadsökning för samhället. Boverket bör ändra byggreglerna så att de vilar på både livräddande och egendomsskyddande grunder.

BT - 30 dec 14 kl. 16:08

Moskébrand kan ha inspirerat fler

Polisen misstänker att moskébranden i Eslöv är anlagd och utesluter inte att det rör sig om ett hatbrott. Branden kan vara inspirerad av moskébranden i Eskilstuna, eller orsakad av hat mot Islamiska staten som spiller över på svenska muslimer, anser en islamolog. - Det kan också vara så att muslimska församlingar börjar bli mer benägna att anmäla vandalisering - det är en ny generation som börjar ta över som är uppväxta i Sverige, gått i skolan i Sverige och är mindre skeptisk till svenska myndigheter, säger Rickard Lagervall, doktorand och islamolog vid Lunds universitet.

BT - 30 dec 14 kl. 16:16

Moskébrand kan ha inspirerat fler

Polisen misstänker att moskébranden i Eslöv är anlagd och utesluter inte att det rör sig om ett hatbrott. Branden kan vara inspirerad av moskébranden i Eskilstuna, eller orsakad av hat mot Islamiska staten som spiller över på svenska muslimer, anser en islamolog. – Det kan också vara så att muslimska församlingar börjar bli mer benägna att anmäla vandalisering – det är en ny generation som börjar ta över som är uppväxta i Sverige, gått i skolan i Sverige och är mindre skeptisk till svenska myndigheter, säger Rickard Lagervall, doktorand och islamolog vid Lunds universitet.

Supermiljöbloggen - 19 maj 16 kl. 17:33

Fler katastrofbränder när klimatet förändras – storbrand i Kanada

Förhöjda temperaturer leder till att den kanadensiska jättebranden fortsätter att rasa. Brandens kostnader förväntas bli massiva.   Skogsbranden i den kanadensiska provinsen Alberta fortsätter att lägga mark under sig, skriver Sveriges Radio.

BT - 30 dec 14 kl. 17:33

Fler befaras döda i färjeolycka

Det är ännu oklart hur många dödsoffer som färjeolyckan i Adriatiska havet krävt. Troligen kommer antalet att stiga de närmaste dygnen. - Det råder ingen tvekan om att färjan hade illegala migranter ombord.

YLE - 03 sep 17 kl. 12:49

190 år sedan katastrofen - Åbo återhämtade sig aldrig efter branden 1827

I år är det 190 år sedan Åbo brand. Tre fjärdedelar av staden förstördes i branden som härjade i Åbo i början av september 1827. Åbo har under sin 800 år långa historia brunnit många gånger, men branden 1827 är den som har präglat staden mest.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

E45 avstängd efter singelolycka

E45 i Lilla Edets kommun är helt avstängd i Södergående riktning efter en singelolycka.– Det är en person involverad och skadebilden är oklar, vi håller på att jobba på platsen nu, säger Andreas Wennberg, insatsledare på räddningstjänsten i Södra Bohuslän..

Expressen - 30 minuter sedan

Influencern Mikaela om sitt yrke: ”Ett riktigt jobb!"

Mikaela Testa är en influencer med 50 000 följare på Instagram.Nu rasar hon över föraktet mot influenceryrket, skriver Daily Mail. I en video menar Mikaela Testa att det är som vilket annat jobb som helst..

Expressen - 30 minuter sedan

Bilar i krock – väg avstängd

En väg har stängts av efter en krock i Växjö.Enligt polisen rör det sig om två personbilar..

Expressen - 30 minuter sedan

Så lyfter Apple fram sina egna appar i App Store

Apples egna mobilappar hamnar regelmässigt överst när användare gör sökningar i bolagets butik App Store.Det visar en undersökning gjord av Wall Street Journal. .

Expressen - 1 timme sedan

Författaren Claes Andersson är död

Den finlandssvenska författaren, psykiatrikern och politikern Claes Andersson har gått bort, skriver HBL..

Expressen - 1 timme sedan

Katarina Wennstam gick back efter Metoo-engagemanget

Nya kriminalromanen ”Vargen” skulle egentligen ha släppts redan i fjol, men Metoo kom emellan och Katarina Wennstam tömde tillgångarna i företaget och gick för första gången som egenföretagare back för att i stället engagera sig i och folkbilda kring rörelsen. Nu laddar hon batterierna efter all tung bokresearch om grov våldsporr och om hur män får straffrabatt när de hävdar att kvinnorna de mördat varit otrogna.– Att sätta mig in i de här rättsfallen har varit som att besöka helvetet på jorden.

Expressen - 1 timme sedan

Rysslands oppositionsledare har gripits

Den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalny uppger att han har gripits, skriver AFP..

Expressen - 1 timme sedan

Beslagtagna tankfartyget har kontaktats

Rederiet Stena Bulk har fått kontakt med besättningen på det beslagtagna tankfartyget Stena Impero, rapporterar Ekot. Tankfartyget beslagtogs i Hormuzsundet förra veckan..

Expressen - 1 timme sedan

Skådisens liv i häktet: ”Tuffa förhållanden”

FLORIDA. Den svenske skådespelaren ertappades och greps på ett hotellrum i Florida tillsammans med en minderårig flicka. Nu sitter han inlåst bland 1700 andra intagna i häktet – misstänkt för sexuella övergrepp mot henne.

Expressen - 1 timme sedan

Stora tågproblem i Skåne – efter elfel i Ängelholm

Ett kontaktledningsfel i Ängelholm ställer till det i tågtrafiken under onsdagen. Flera Pågatåg är inställda och många Öresundståg beräknas bli försenade.Tågtrafiken beräknas inte gå normalt förrän under eftermiddagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.