Blekinge Läns tidning > Nyheter

Tuesday, 16 July, 21:12

Blekinge Läns tidning - 11 jul 19 kl. 14:00

Miljö: Åtta fällda träd blir fall för domstolFastighetsägaren, som tog ner åtta större träd på sin mark, driver nu fällningen till Mark- och miljödomstolen. Länsstyrelsen hävdar att träden var ”mycket skyddsvärda”. Och det är det som tvisten gäller. .
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Mark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljö, Åtta, fällda, trädblir , fallför , domstol
BT - 02 okt 14 kl. 16:08

"Kan fortsätta hålla låga priser"

Glada miner bland både kroggäster och krögare i går. Den halverade krogmomsen blir kvar.
– Det betyder att vi kan fortsätta hålla låga priser, säger Nigel Dramin, krögare på Harrys i Borås.

SmålandsPosten - 03 maj 14 kl. 09:24

Miljöpartiets politik gynnar oss som bor på landet

?Vi som bor på landsbygden har mycket att tjäna­ på Miljöpartiets politik. När det gäller jobb, utbildning, klimat och kultur innebär vår politik en bättre framtid både i staden och på landsbygden än Centerpartiets konservativa fossilbränsle­kramande.

HBL - 21 dec 13 kl. 02:26

Inhyrda är andra klassens anställda

Smutsiga arbetskläder, fientliga kolleger och en ständig osäkerhet. Så kan det i värsta fall se ut för den som arbetar på bemanningsföretag.En tredjedel av dem som jobbar på bemanningsföretag anser att systemet är dåligt.

YLE - 04 okt 16 kl. 16:45

Tvåspråkig miljö viktig för språkbadet

Från och med nästa läsår tar Jyväskylä universitet över Vasa universitets språkutbildningar. Men utbildningen av språkbadslärare ser ändå ut att få fortsätta i Vasa. Något som man välkomnar på enheten för nordiska språk på Vasa universitet.

BT - 19 sep 14 kl. 08:51

Småföretagarna: Vi räknar med Miljöpartiet

Vi räknar med att Miljöpartiet står på sig och inte släpper sitt engagemang för småföretagarna. Efter valnattens dramatik som inte lämnade några tydliga svar på någonting förutom att uppdraget att försöka bilda en någorlunda fungerande regering i Sverige kommer att gå till Socialdemokraterna och Stefan Löfven finns anledning att se tillbaka på vad de och deras tilltänkta partner Miljöpartiet har gett för utfästelser till landets småföretagare. ocialdemokraterna är inte att betrakta som särskilt småföretagarvänliga även om de i några sammanhang gett intryck av en viss förståelse för att företagen behöver stöd för att kunna växa och anställa fler.

Supermiljöbloggen - 13 apr 19 kl. 14:39

Tusentals Amazonanställda i hård kritik mot företagets bristande klimatarbete

Över 6 000 Amazonanställda kräver att företagets ledning gör mer för att motverka klimatförändringar. I ett öppet brev skriver de att Amazon borde göra sig oberoende av fossila bränslen, införa en policy för att minska koldioxidutsläpp samt prioritera miljöpåverkan vid affärsbeslut. I  brevet punktar de anställda exempel på brister.

YLE - 05 maj 14 kl. 15:40

Miljödag för mindre koldioxid

Fram tills år 2030 ska Hangö, Raseborg, Lojo, Ingå och Sjundeå ha minskat koldioxidutsläppen med 80 procent. Det är ingen anspråkslös miljösatsning. Men om kommunerna samarbetar med invånare, föreningar och företag kan man nå det.

Barometern - 17 sep 14 kl. 07:25

Miljöpartiet måste stå vid sitt ord?

"Socialdemokraterna är inte att betrakta som särskilt småföretagarvänliga även om de i några sammanhang gett intryck av en viss förståelse för att företagen behöver stöd för att kunna växa och anställa fler." Efter valnattens dramatik som inte lämnade några tydliga svar på någonting förutom att uppdraget att försöka bilda en någorlunda fungerande regering i Sverige kommer att gå till Socialdemokraterna och Stefan Löfven finns anledning att se tillbaka på vad de och deras tilltänkta partner Miljöpartiet har gett för utfästelser till landets småföretagare.
Socialdemokraterna är inte att betrakta som särskilt småföretagarvänliga även om de i några sammanhang gett intryck av en viss förståelse för att företagen behöver stöd för att kunna vä

Skånskan - 16 jun 16 kl. 12:35

Miljöchef säger upp sig efter nya besparingar

Kävlinge Mer arbete för mindre pengar. Den ekvationen har Kävlinges slimmade miljöavdelning tvingats lösa de senaste åren.
Nu går det inte längre, menar miljöchefen Lars Johansson.

Supermiljöbloggen - 23 sep 18 kl. 13:02

Malmö stads anställda har flugit 137 varv runt jorden – bara till Stockholm

Malmö stads anställda och politiker har på tre år gjort 10 354 flygresor till och från Stockholm, vilket motsvarar 137 varv runt jordklotet. Det visar en granskning Sydsvenskan gjort. Malmö stad prisas för sitt miljöarbete och har som mål att bli världsbäst på hållbar utveckling.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Malm byter division 1–lag

Oscar Malm som tillhört Kallinge/Ronneby IF och Olofströms IK byter klubb, hans nya klubblag är Nyköpings SK. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Efter konkursen – klubbens egna hästar ska säljas

Ridskolans hästar är första prioritet efter konkursen. Just nu går de på sommarbete. – Det var det första vi gjorde, att ta reda på hur många hästar det handlar om, säger konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Gothia-tisdag • Eriks gäng leder sin grupp

Åtta Blekingelag finns med i årets Gothia cup i fotboll. Ett av dem leder sin grupp efter två dagars spel. Men det är fler som har chans på a-slutspel..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Sommarläger för pingisungdomar

Bordtennisklubben genomför just nu, med stöttning av kommunen, ett tre dagar långt sommarläger för ungdomar i idrottshallen. Det innebär att tjejer och killar, några av dem nybörjare, samsas i en bra blandning. .

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Förseningar på Pottholmen – då kan restaurangen öppna

Markförberedelserna var lite mer komplicerade än man räknat med och nästa steg på Pottholmen är därmed försenat. Det innebär i sin tur att restaurangen som skulle ha öppnat under sommaren förmodligen slår upp portarna först i december..

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Konst i folkton av två östgötar

Musik och konst vävs samman när de båda östgötaprofilerna Bo Olls och Åke Bjurhamn ställer ut tillsammans på Karlshamns konsthall. På onsdagen öppnar deras gemensamma utställning, Folkton, självklart med musik därtill..

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Monopol Boyz spelar på Östersjöfestivalen

Sedan tonåren har de spelat tillsammans. I höst släpper de sitt första album och på lördag spelar de på Östersjöfestivalen..

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Rekordstor loppis i parken

På loppisen i Hoglands park säljs det mer och mer för varje vecka som går. Den här veckan var det rekord med 85 bord..

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Snart svänger det vid Centrumbryggan igen

Tredje, och näst sista för i år, onsdagsspelning vid Centrumbryggan står bandet PPM för. Årets näst sista tillfälle att njuta av kultur och fritidsförvaltningens initiativ: Brygghäng..

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

Till sist fick hon nog: ”Jag låter honom misshandla mig så han lämnar”

Månader av kontrollbehov och drickande ledde till misshandeln som fick Jenny att lämna sin man. Nu har beskedet kommit från åklagaren att utredningen läggs ner. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.