Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 18 July, 20:00

Dagens Medicin - 11 jul 19 kl. 14:05

Mobil närvård under luppen i ny studieForskare ligger i startgroparna för att dra igång ett projekt som ska kartlägga hur patienter och anhöriga upplever mobil närvård i hemmet. .
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mobil, närvårdunder , luppeni ny , studie
Dagensanalys.se - 06 jul 17 kl. 14:53

Tredjedel av alla företag saknar rätt investeringar i mobil teknologi

Trots den stora ökningen av mobila enheter ser företag fortfarande utmaningar med att utnyttja dess fulla potential, framförallt i situationer där mobilen är affärskritisk. Var tredjedel av alla företag saknar rätt investeringar i mobil teknologi. Detta visar en studie framtagen av Arlington Research där 1,300 anställda från företag med över 50 anställda i Australien, Brasilien, Kanada, Tyskland, Storbritannien, USA och Sverige djupintervjuats.

Mobil - 09 maj 14 kl. 12:47

Studie: Androidanvändare är rödhåriga fattiglappar

En ny studie drar på ganska hårda växlar för att utröna skillnaderna mellan Android- och iphoneanvändare..

Mobil - 24 aug 15 kl. 08:37

Studie: Många låsmönster alldeles för enkla

Många Androidägare använder alldeles för lätta låsmönster, vilket ökar risken för att obehöriga kan knäcka dem. Det visar en ny studie..

Mobil - 07 dec 17 kl. 15:29

Studie: Din Iphone kan missa upp till 21,5 procent av dina steg

Använder man sin Iphone för att hålla koll på hur många steg man tar per dag, så finns risken (eller chansen, om man vill tolka det så) att man faktiskt tagit avsevärt fler steg än vad telefonen visar. Det framkommer i en studie som forskare vid universitetet i British Columbia i Kanada låtit genomföra..

Dagensanalys.se - 05 feb 16 kl. 11:55

Här är varför människor väljer att shoppa – eller inte – på sina mobiler [mobil e-commerce]

Sorry alla mobila e-handlare – ni kommer tyvärr ingenstans i år enligt pinfärsk studie från Facebook som släpptes idag. Mer än hälften av alla omnichannel-shoppare är beredda att börja handla på mobilen enligt en ny studie som släpptes av Facebook idag. Men de flesta av oss använder mobilen bara för att söka information om produkter och jämföra priser.

Dagensanalys.se - 29 mar 17 kl. 15:11

5 heta trender för mobil marknadsföring 2017

Carl Christian Dyrssen, sverigechef på AOL Sverige, delar med sig av sina insikter om heta trender för mobil marknadsföring under året. Mobilannonsering växer
De annonsörer AOL har talat med bekräftade det vi alla redan vet – att de planerar att investera mer i mobilannonser, mestadels i videoformat. I genomsnitt tittar 57% av konsumenterna på videos på sin mobil varje dag enligt AOLs data (globalt).

Dagensanalys.se - 13 dec 17 kl. 10:01

Mobil julhandel går som tåget

PayPal har genomfört en studie tillsammans med Kantar Millward Brown på utvalda marknader i Europa om hur konsumenter planerar att göra sina julklappsinköp. Undersökningen genomfördes bland 1 000 personer på varje marknad i åldrarna 18-65 varav hälften var män och hälften kvinnor. Resultaten visar att svenskar ligger i framkant när det gäller e-handel, internationella inköp och att shoppa med sin mobil.

Dagensanalys.se - 24 aug 18 kl. 13:29

Ny studie bevisar att tv-reklam har bästa effekt

En serie studier gjorda av forskaren Karen Nelson-Field vid universitetet i Adelaide visar att tv-reklam har betydligt bättre effekt än reklam på såväl Facebook som YouTube. Detta gäller oavsett om reklamen ses på en tv-skärm, datorskärm eller mobil, och gäller för såväl korta som långa tidsspann. Karen och hennes team ställde även reklameffekten i relation till priset, och resultatet riskerar att ställa hela reklambranschen på huvudet.

IDG - 21 jan 11 kl. 10:29

10 procent står för nästan all mobil datatrafik

En studie visar att ett fåtal användare står för hela 90 procent av all mobil datatrafik..

Dagensanalys.se - 26 jan 17 kl. 10:58

Bonnier News vill bli bättre på mobil marknadsföring – studerar hjärnvågor

Svenska Bonnier ska ta sig in i våra hjärnor – för att undersöka hur användare tar del av mobil marknadsföring. Studien kommer ledas av en neuropsykolog och ska hjälpa marknadsförare bli bättre på att nå ut med sina budskap. Inom ramen för deras satsningar på att förbättra affärs- och produktverksamheter så satsar alltså Bonnier på att försöka förbättra mottagningen av den mobila marknadsföringen.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Arbetsterapeut spar pengar i vårdplanering

I Eslöv har kommunen sparat mycket pengar sedan arbetsterapeut och biståndshandläggare började att arbeta tätt ihop. Bara i år rör det sig om närmare 700 000 kronor när invånare fått träning i att klara sig själv i stället för hemtjänst..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Kvinna förfalskade yrkeslegitimation

En kvinna i 30-årsåldern anmäls till polisen för att hon använt en förfalskad yrkeslegitimation på Hallands sjukhus Halmstad, rapporterar Hallandsposten..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

WHO: Ebolautbrott ett internationellt nödläge

Världshälsoorganisationen, WHO, klassar ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa som ett internationellt nödläge. ”Det är dags för världen att uppmärksamma och fördubbla våra ansträngningar”, säger WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus i ett uttalande..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Tarmbakterie spreds på Danderyds sjukhus

Resistenta tarmbakterier har spritt sig till flera patienter vid Danderyds sjukhus. Orsaken är dålig hygien på sjukhuset..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

”Allt kan inte diagnostiseras med AI”

Allmänläkare som inte lärt sig möta det outtalade i patienters berättelser kanske ser roboten som en lättnad, skriver Olle Hellström, pensionerad allmänläkare..

Dagens Medicin - Igår: 11:21

JO: Psykakuten på Östra sjukhuset är för liten

Lokalerna är ljusa och fräscha men verksamheten underdimensionerad i förhållande till uppdraget. Nu vill JO uppmärksamma SKL på problemen..

Dagens Medicin - Igår: 10:11

Barnmorskeförbundet: Aborträtten måste försvaras

Det finns krafter som motverkar aborträtten. Det säger Barnmorskeförbundets ordförande med anledning av att kvinnokliniken i Karlskrona sedan årsskiftet sållar bort abortvägrare vid nyanställningar..

Dagens Medicin - Igår: 09:37

Allvarliga förlossningsskador anmäls inte

10 av 15 granskade förlossningsverksamheter anmäler inte allvarliga skador till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. .

Dagens Medicin - Igår: 09:03

Studie: Anorexia sitter inte bara i hjärnan

Anorexia är en psykiatrisk sjukdom. Men inte bara. En stor internationell studie visar att sjukdomen också kan hänga ihop med ämnesomsättningen..

Dagens Medicin - Igår: 07:58

”Forskning måste bli naturlig del av vården”

Den svenska vården måste få möjlighet att snabbare dra nytta av den senaste forskningen, skriver en rad forskare och ledare vid forskningsfinansierande organ och ideella organisationer på Dagens Nyheters debattsida..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.