Dagen > Kultur

Thursday, 18 July, 09:03

Dagen - 11 jul 19 kl. 13:55

Sång och musik när Elida seglade in i StockholmPå grund av dåligt väder valde Elida V att segla till Stockholmsområdet istället för Norrland..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Elida, Stockholm, Stockholmsområdet, Norrland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sångoch , musiknär , Elida, segladein i , Stockholm
Dagen - 11 jul 19 kl. 13:55

Sång och musik när Elida seglade in i Stockholm

På grund av dåligt väder valde Elida V att segla till Stockholmsområdet istället för Norrland..

Världen Idag - 12 okt 18 kl. 14:21

Spontan tacksamhet när Elida anlände till Israel

På torsdagen seglade den svenska båten Elida in i Israel. Och mottagandet var synnerligen varmt. Omgiven av ett stort antal andra båtar, och till toner av svenska och israeliska schlagerlåtar och nationalsånger nådde Elida fram till hamnen i Herzliya, där ambassadörer, nobelpristagare, journalister och privatpersoner väntade..

Världen Idag - 24 aug 16 kl. 08:32

Elida får starkt stöd i utsatt läge: "Värmer"

Sedan det blev känt att missionsbåten Elida befinner sig i en svår ekonomisk sits är det många som hört av sig för att uttrycka stöd, skänka pengar och berätta att man ber, säger Stefan Abrahamsson, skeppare på Elida. På fredag ska man ha ett nytt möte med banken och då kan framtiden för Elida avgöras..

Världen Idag - 29 aug 16 kl. 14:46

Framtidstro för Elida efter bankmöte

I fredags hade de ansvariga för missionsbåten Elida ett möte med Ålandsbanken för att diskutera möjliga lösningar på den ekonomiska situationen för Elida. – Summan av mötet är att vi fått ett femårigt kontrakt som innebär en låg ränta men hög amortering, säger skepparen Stefan Abrahamsson..

Dagen - 21 jul 17 kl. 03:00

Far och son ombord på Elida

I våras lämnade missionsbåten Elida V sin vinterhamn i Medelhavet, och började segla hem mot Sverige. I besättningen på Elida fanns bland andra far och son Hätting, Kenneth och Gabriel, från Lidköping. Det var en segling som började i shorts och slutade i tjock overall..

Dagen - 21 jul 17 kl. 03:00

Far och son ombord på Elida

I våras lämnade missionsbåten Elida V sin vinterhamn i Medelhavet, och började segla hem mot Sverige. I besättningen på Elida fanns bland andra far och son Hätting, Kenneth och Gabriel, från Lidköping. Det var en segling som började i shorts och slutade i tjock overall..

Helsingborgs Dagblad - 26 jul 11 kl. 15:16

Elida hamnar i Kullabygden

På söndag kommer missionsskeppet Elida till Kullabygden som en del i skeppets sommarturné. Klockan 14 lägger man till i Mölle och klockan 17 i Höganäs. Vid besöken kommer skepparen Stefan Abrahamsson med besättning att underhålla i toner..

Världen Idag - 12 aug 16 kl. 15:59

Elida kan tvingas lägga ner efter bankkrav

Ett oväntat krav från banken kan bli slutet för missionsbåten Elida. 2,5 miljoner måste amorteras av fram till sista augusti. Pengar som inte finns, säger Stefan Abrahamsson, kapten och skeppare..

Världen Idag - 04 jul 17 kl. 20:32

Bön på Elida i Almedalen

Missionsbåten Elida ligger som vanligt i Visby hamn under politikerveckan. Seminarier och bönesamlingar avlöser varandra. Vänsterledaren Jonas Sjöstedt nämnde kyrkans verksamhet med värme i sitt partiledartal under söndagen..

Dagen - 20 okt 17 kl. 10:35

Elida utsatt för stöld i spansk hamn

Missionsbåten Elida, som just befinner sig i spanska La Línea, har fått den medföljande RIB-båten stulen..

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 16 timmar sedan

Utrotad hunger oändlig utmaning

FAO:s årsrapport pekar i fel riktning..

Dagen - 16 timmar sedan

Rävspelet om Seyfo

Wallström vill inte ta ordet ’folkmord’ i sin mun längre, skriver gästkrönikör Kara Hermez..

Dagen - 18 timmar sedan

Örebro släpper konsten fri på gator och torg

Spegelkorset från det ekumeniska mötet Ö-89 har fått en uppföljare på Open Art 2019..

Dagen - 17 timmar sedan

Michael W Smith blir ledare för ny musikutbildning

Nu ger sig den miljonsäljande artisten Michael W Smith in i utbildningsbranschen..

Dagen - 17 timmar sedan

Konferensen som vill samla hela Gotland

På Gotlandskonferensen spelar det ingen roll vilket samfund du tillhör..

Dagen - 18 timmar sedan

Burundipastor på Sverigebesök

Andrepastorn i Burundis största pingstförsamling som finns i Kiremba heter Eljakim Nirikana. Han talar förutom kirundi och swahili och franska också svenska..

Dagen - 18 timmar sedan

Magnus glömmer aldrig tiden i Taizé

Den 20 juli 1999 hade Dagen två artiklar om Taizé och i den ena medverkade den då 22-årige Magnus Natander, som ville bli präst. I dag är han komminister i Söderala pastorat och har inte glömt vare sig intervjun eller tiden i Taizé..

Dagen - 16 timmar sedan

Hårdare straff är fel väg

Hårda och långa fängelsestraff avskräcker inte från brott. Men det finns metoder att omvända brottslingar från ett destruktivt liv, skriver Börje Erdtman..

Dagen - 18 timmar sedan

Fyra modiga republikaner gick emot Trump

Endast fyra republikaner i det amerikanska representanthuset hade det moraliska modet att instämma med demokraterna och fördöma president Donald Trumps rasistiska uttalanden på twitter vid omröstningen på tisdagskvällen..

Dagen - 18 timmar sedan

Viktigt steg mot demokrati i Sudan

Sudans militärjunta och landets proteströrelse undertecknade på onsdagen ett avtal som är en del av den överenskommelse som nåddes mellan parterna nyligen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.