YLE > Finland

Wednesday, 17 July, 04:23

YLE - 11 jul 19 kl. 05:27

Nu kommer de nya trafikkamerorna - de fotar fortkörare både skarpare och effektivareFrån och med i dag torsdag blir trafikövervakningen bättre eftersom en ny typ av fartkameror tas i bruk. De första så kallade plåtpoliserna har installerats på Riksväg 6 i Kouvola..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Riksväg, Kouvola

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu kommer de nya trafikkamerornade , fotar, fortkörare, både, skarpare och effektivare
YLE - 10 apr 14 kl. 04:13

Här blev 1000 fortkörare fast i fjol

Tusentals bilister åker varje år fast för fortkörning på grund av trafikkamerorna som finns längs med riksväg åtta. I fjol tog kamerorna mellan Nykarleby och Karleby bild på mer än 6200 fortkörare. Flest böter blev det vid Hopsalakorsningen i Kronoby, där åkte mer än 950 bilister fast.

Alingsås tidning - 20 jul 17 kl. 07:00

Fortsatt många fortkörare på E20

E20 är den vägsträcka i Västsverige där flest fortkörare registreras av trafikkameror – under årets första fem månader fastnade 465 fartsyndare på bild utmed sträckan genom Alingsås och Vårgårda. Under årets första fem månader registrerades drygt 121 000 fortkörare av de trafiksäkerhetskameror som finns placerade utmed landets vägar. Det är en marginell minskning jämfört med samma period i fjol.

YLE - 11 jul 19 kl. 05:27

Nu kommer de nya plåtpoliserna - de fotar fortkörare både skarpare och effektivare

Från och med i dag torsdag blir trafikövervakningen bättre eftersom en ny typ av fartkameror tas i bruk. De första så kallade plåtpoliserna har installerats på Riksväg 6 i Kouvola..

BT - 24 jan 13 kl. 19:19

Kamera vid Toppsjön fångade över 2 000 fortkörare förra året

En fartkamera vid Toppsjön på riksväg 40 tillhör de kameror i landet som fångar flest fortkörare, visar färsk statistik från rikspolisstyrelsen. Under förra året registrerades totalt 2132 fortkörningar av den bland bilister ganska välkända automatiska hastighetsövervakningen väster om Ulricehamn. Därmed hamnade Toppsjön på nionde plats bland alla fartkameror i riket.

UT - 07 okt 14 kl. 06:37

Fortkörare oroar många i kommunen

Det är tryggt att bo i Ulricehamn. Men något som bekymrar många invånare är bilar som kör för fort. Rädslan att möta berusade personer på gator och torg i Ulricehamns kommun är liten.

Nyan - 19 aug 15 kl. 08:00

Flera fortkörare fast

Tre fortkörare och en förare med trimmad moped togs fast av polisen i måndags. Polisen stoppade en moped som framfördes i 81 kilometer i timmen. Föraren misstänks för olovlig körning och för trafikförseelse.

Kristianstadsbladet - 24 jan 13 kl. 12:18

Önnestadskameran tog flest fortkörare

Arkivfoto: Ronnie Smith
Fartkameran i Önnestad längs väg 21 var den kamera som registrerade flest nordostskånska fortkörare under förra året.
Rikspolisstyrelsen har sammanställt siffrorna för landets 200 fartkameror. Totalt har 200 000 fartsyndare fastnat på bild.

Jönköpingsnytt - 29 apr 13 kl. 21:19

Fortkörare fast när polisens mobila kamera kom upp

15 fortkörare på en timme. När polisen ställde upp sin mobila ATK-kamera (automatisk trafiksäkerhetskamera) vid Kortebovägen i Jönköping på måndagen så fastnade en hel del fortkörare i kontrollen..

YLE - 04 jul 13 kl. 07:53

Flera fortkörare i morgontrafiken

Rörliga polisen i Vasa stoppade flera fortkörare i morgontrafiken mellan klockan 5 och 7. Fortkörare fastnade på motorvägen, riksväg 8, riksväg 18 och på väg 725. I Vassor i Korsholm körde en mansperson i 120 kilometer i timmen på ett område där begränsningen är 80 kilometer i timmen.

YA - 26 jun 14 kl. 12:04

Sex fortkörare togs på en timme

Sex hastighetsöverträdare fick böter när polisen under en timmes tid hade fartkontroll i Spjutstorp i tisdags.
Det var strax före lunchtid som Tomelillapolisen gjorde en hastighetskontroll i Spjutstorps sam- hälle.Kontrollen hölls på 40-sträckan i höjd med infarten till badet, berättar Dan Bengtsson vid polisen i Tomelilla.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

F-secures vd varnar för usel IT-säkerhet – uppkopplade apparater i hemmet kan kapas för onda uppsåt och ofta bär ingen ansvar för det

Antalet uppkopplade apparater har ökat kraftigt och fortsätter att göra det. Många av tillverkarna har samtidigt valt att inte satsa pengar på god säkerhet. Det här kan få negativa konsekvenser för konsumenten, men det är möjligt att läget kommer att förbättras en del redan nästa år..

YLE - 10 timmar sedan

Ingåbor bjuder en barnfamilj på gratis semestervecka i Barösund - återstår bara att hitta familjen

Tanken är att en barnfamilj som av olika orsaker inte har möjlighet att åka på semester - till exempel på grund av sjukdom eller svag ekonomi ska få njuta av semestern gratis. Familjen får bo i en stuga i Barösund från 29 juli till 2 augusti..

YLE - 11 timmar sedan

Tuominens kom till Borgå för att träffa sonen - men båtfolket vill ha bensin, butik och få bada bastu

Borgå gästhamn ligger ett stenkast från torget och gamla stan. Men båtfolket saknar den service i centrum som är nödvändig när man rör sig ute till sjöss och är bunden till båten..

YLE - 12 timmar sedan

Handbollspensionären Mikael Källman: Det är fem eller sex klubbar som verkligen satsar på handboll i Finland

Finlands genom tiderna mest framgångsrika handbollsspelare Mikael Källman har varit handbollspensionär i ett par månader. Han säger att det inte är omöjligt att han en vacker dag står vid avbytarbänken som tränare igen..

YLE - 12 timmar sedan

Vattenläckaget vid Malax nya serviceboende kan ta upp till ett halv år att torka

En dåligt fastspänd vattenmätare orsakade troligen vattenläckaget vid bygget av Malax nya serviceboende. Enligt entreprenören kommer det att ta månader att torka och öka kostnaderna, men i bästa fall försenar det inte själva bygget allt för mycket..

YLE - 12 timmar sedan

Importen av begagnade bilar når nytt rekord i år - de flesta importeras från Sverige

Importen av begagnade bilar kommer att nå ett nytt rekord i år. Från januari till juni 2019 ökade importen med 21 procent jämfört med samma period ifjol..

YLE - 12 timmar sedan

Tydligare rutter och förbättringar på utfärdshamnen - Lucille Rosenqvist-Aminoff hoppas att Kopparnäs skulle få ett ansiktslyft

Besökarantalet i Kopparnäs beräknas växa kraftigt inom de kommande åren, och sommargästen Lucille Rosenqvist-Aminoff hoppas att de planerade åtgärderna för att förbättra området verkligen skall bli av..

YLE - 13 timmar sedan

Stopp för bilarna på Kopparnäs stränder i Ingå - 6 förändringar som ska rädda området innan det är för sent

Föreningen som äger det stora friluftsområdet i Kopparnäs-Störsvik tror besökarsiffran kommer fördubblas inom tio år. Det natursköna området ligger endast 50 kilometer från Helsingfors centrum..

YLE - 14 timmar sedan

Polisen agerade rätt när de sköt en man i foten i Vasa

Det kommer inte att inledas en förundersökning angående polisens agerande i Sunnanvik i Vasa för ett par veckor sedan – då polisen tvingades skjuta en hotfull man i foten..

YLE - 14 timmar sedan

EU-kommissionen godkände försäljning av DNA till norska telejätten Telenor

Europeiska kommissionen meddelar att de har godkänt att norska telekommunikationsbolaget Telenor köper över hälften av den finska teleoperatören DNA..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.