PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 22 July, 14:10

PrivataAffärer - 11 jul 19 kl. 13:13

Rapporter: Framåt för AvanzaNätbanken Avanza kom med en stark rapport. Rörelseresultatet för andra kvartalet var 117 miljoner kr mot 100 miljoner kr årets första kvartal och 90 miljoner kr andra kvartalet 2018. En viktig intäkt för Avanza är kurtaget. Det minskade till 28 kr per affär mot tidigare 30 kr. Men i och med att antalet affärer ökade kurtaget per omsättningskrona.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Avanza, Rikard Josefson, Orexos, Nikolaj Sørensen, Bioarcticredovisar, Alligator Bioscienceredovisar,  vitec, Lars Stenlund, Proact

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapporter, Framåtför , Avanza
Cornucopia - 17 jan 19 kl. 10:10

Avanza vinstvarnar - faller hårt på börsen

Avanza vinstvarnade idag i en annars icke uppseendeväckande bokslutkommuniké. Aktien faller hårt på beskedet om risk för något högre ökade kostnader än tidigare prognosticerat framöver.
Dagschart Avanza-aktien.

DI - 20 apr 15 kl. 05:00

Måndag 20 april: Avanza visar korten

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSENByggmax (ca kl 8.00), Avanza (kl 8.15), Getinge (kl 13.

DI - 18 okt 18 kl. 09:25

Börsen: Ericsson och Tele2 belönas för starka rapporter – Avanza på rekordnivå

Såväl breda Stockholmsbörsens breda OMXSPI som storbolagsindex OMXS30 ligger strax under nollan tjugo minuter in på torsdagens handelsdag. Rapporterande Ericsson och Tele2 toppar storbolagsindexet med uppgångar på 3,0 respektive 7,0 procent. Nätmäklaren Avanza belönades med nytt all time-high..

PrivataAffärer - 17 okt 18 kl. 15:00

Analytikernas fokus inför torsdagens rapporter

Rapportdagen inleds klockan 0700 med Tele2. En halvtimme senare är det dags för Com Hem och Ericsson följt av Duni klockan 0745. Klockan 0800 rapporterar Byggmax, Fabege, Nederman och Proact följt av Avanza klockan 0815.

VA - 06 jul 11 kl. 08:43

Martin Tiveus tar över Avanza

6 juli Styrelserna i Avanza Bank Holding och dotterbolaget Avanza Bank har utsett Martin Tiveus till ny vd, med tillträde senast 15 oktober 2011. Nicklas Storåkers kvarstår som vd fram till dess. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 06 jul 11 kl. 07:52

Tiveus ny vd på Avanza

Styrelserna i Avanza Bank Holding och dotterbolaget Avanza Bank har utsett Martin Tiveus till ny vd, med tillträde senast 15 oktober 2011. Nicklas Storåkers kvarstår som vd fram till dess..

Cornucopia - 01 apr 15 kl. 17:22

Hemberg och Avanza tokhaussar aktier

Avanzas mediaplåster Claes Hemberg tokhaussar aktier och börsen i vad som har potential att bli ett klassiskt inlägg på Avanzas blogg. Något nämnande av ordet risk existerar inte, utan det är bara upp, UPP, UPP! och evigt låga räntor som gäller.

Affärsvärlden - 01 jun 16 kl. 08:35

Han tillträder som tillförordnad VD för Avanza

Avanzas styrelse har i dag utsett Henrik Källén som tillförordnad VD för Avanza Bank Holding AB och dotterbolaget Avanza Bank AB fram till ny permanent VD har utsetts och tillträtt. Martin Tivéus meddelade i december att han avsåg lämna sitt uppdrag som VD..

PrivataAffärer - 29 jun 17 kl. 08:55

Han blir ny vd för Avanza

Avanza Bank har utsett Rikard Josefson till ny vd. Han tillträder tjänsten senast inom sex månader. Johan Prom kvarstår som vd för Avanza fram till tillträdandet....

Affärsvärlden - 29 jun 17 kl. 08:52

Ny vd på Avanza

Avanza Bank har utsett Rikard Josefson till ny vd. Han tillträder tjänsten senast inom sex månader. Johan Prom kvarstår som vd för Avanza fram till tillträdandet..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Kepler: Överutbudet på hotellmarknaden blir inte värre

Det skriver Kepler Cheuvreux i ett morgonbrev. Rekommendationen köp upprepas med ny riktkurs om 104 kronor (99) efter halvårsrapporten i fredags. ”Det mesta av utbudet i Oslo har nu kommit ut på marknaden, så situationen bör inte bli mycket värre än nu, vilket är positivt”, fortsätter analyshuset.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

”Svenskt skogsinnehav ger attraktiv värdering”

Det skriver Nordea Markets i en analys, där banken samtidigt höjer rekommendationen till köp från behåll med en riktkurs på 11,50 euro. Banken hänvisar också till att trender gynnar användningen av fiberbaserade material i förpackningskartong, mekaniska sågade trävaror och nya produkter, vilket enligt Nordea kommer att leda Stora Enso in på nya tillväxtområden. Stora Ensos aktie, som gick ned 1,8 procent på rapporten i fredags, hade vid 10.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Analys: Risk för utdelningshalvering för Nordea

Det skriver Deutsche Bank i den analys där rekommendationen för aktien sänks från köp till behåll. ”Efter siffror som än en gång missade snittestimat på grund av svaga kärnintäkter och när ledningen gör en översyn av utdelningspolicyn/de finansiella målen så ser vi över våra förväntningar”, skriver Deutsche Bank. Den tyska storbanken tror nu att utdelningsandelen blir 60 procent för i år och 65 respektive 70 procent under kommande två år, mot tidigare förväntan om runt 90 procent per år.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Nordea: Läge ta hem vinsten i Assa Abloy

Det skriver Nordea i en analys på måndagen där banken sänker sin rekommendation till sälj från tidigare behåll med riktkursen 198 kr. Banken konstaterar att Assa Abloys aktie nu handlas till en värdering baserat på rörelseresultatet för de kommande tolv månaderna som ligger nära nivåer där den har toppat under de senaste fem åren. Med minskad förväntad organisk tillväxt de kommande kvartalen räknar Nordea med att värderingen kommer att komma ner till följd av lägre aktiekurs.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Analys: Autoliv fortsätter ta nya marknadsandelar

Nordea Markets höjde samtidigt sin rekommendation för Autoliv till köp från behåll med en riktkurs på 800 kr. Autoliv kom med sin kvartalsrapport i fredags och stängde på 680 kr. De planerade kostnadsreduceringarna tillsammans med en hävstång på tillväxten förväntar sig Nordea kommer att driva en resultattillväxt på 4 procent räknat på årsbasis under det andra halvåret och 21 procent för 2020.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Flera nya köprekar bland måndagens analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Indutrade till köp från behåll. Riktkursen sänks till 305 från 330 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Positivt resultat för MTG

I resultatet inkluderas justeringar för jämförelsestörande poster på 4 miljoner kr (23), justeringar för långsiktiga incitamentsprogram på 23 miljoner kr (11) och transaktionskostnader på 4 miljoner kr (6). Försäljningen i kvartalet uppgick till 1.117 miljoner kr (1.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Storbank varnar för amerikanska aktier

I bankens Barometer för juli månad skriver chefsstrategen Luca Paolini att han inte tror att det blir någon omedelbar positiv reaktion på Wall Street på en eventuell räntesänkning i USA, eftersom den möjligheten redan har tagits i beaktande av marknaden. – Pictets modell indikerar att företagens resultat globalt kommer ligga på samma eller en lägre nivå det kommande året, att jämföra med konsensus som spår en tillväxt på 7 procent de kommande tolv månaderna, säger han. – Utsikten för europeiska aktier ser däremot positiv ut och de är billiga i relation till amerikanska aktier i enlighet med Pictets värderingsmodell.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:46

Kinnevik: Substansvärdet ökade 6 procent

Substansvärdet ökade med 6 procent under kvartalet, ”framförallt drivet av en positiv aktiekursutveckling i Zalando och Tele2 samt positiva värdeförändringar på Livongo och Babylon, vilket till viss del motverkades av negativ värdeutveckling i Global Fashion Group”, skriver Kinnevik. Resultatet efter skatt blev 5.961 miljoner kr (5.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:30

Skydda dig mot hackare i sommar

Numera tar de flesta svenskar med sig både surfplatta och dator på semestern. Självklart bär vi även med oss våra mobiler. Inför en semesterresa med datorer behöver du kontrollera hur säkra datorer, paddor och mobiler egentligen är.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.