Skånskan > Nyheter

Friday, 19 July, 12:06

Skånskan - 11 jul 19 kl. 13:16

Åter dags för knallarna i RöstångaRöstånga Årets upplaga av Röstångamarknad slår upp portarna för besökare den 20-21 juli. Det handlar om en växande marknad som erbjuder flera nyheter, men mycket är sig likt.Så har det åter blivit dags för en gammal trotjänare i Svalövs kommun att locka besökare. Det handlar om Röstånga marknad som går av stapeln den 20-21 juli på den gamla marknadsfältet. Mycket känns igen från föregående år, men marknadsgeneralen Anders Strand utlovar en hel del förändringar och uppgraderingar från förr.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Röstånga, Årets, Röstångamarknad, Svalövs, Anders Strand, Strand

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åter, dagsför , knallarnai , Röstånga
DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Åter dags för Nostalgidagar

Nu laddas det för kommande veckas Nostalgidagar i Säter. Förra året kom sammanlagt 30 000 besökare. Blir det bara fint väder kommer nog lika många i år också.

SVT - 08 mar 16 kl. 13:30

Efter katastrofen - åter dags bestiga Everest

Den stora jordbävning som skakade Nepal i april 2015 dödade omkring 2.600 människor och ödelade många byar och samhällen. På Mount Everest omkom 22 personer och omkring 200 saknas.

Helsingborgs Dagblad - 21 sep 17 kl. 09:38

Åter dags för klädbytardag

Dagen då gammalt kan bytas mot gammalt brukar locka många..

YLE - 07 nov 18 kl. 18:28

Helsingfors får 70 nya plåtpoliser, men målet är inte fler böter – om "för många" kör för fort stänger polisen av fartkameran

Den automatiska trafikövervakningen ska öka rejält i Helsingfors. Men syftet är inte att antalet böter ökar. Polisen har en gräns för hur många fortkörningsfall som kan behandlas per polisinrättning per år.

SVT - 28 jun 14 kl. 20:11

Uruguay låter Suarez tröja hänga kvar

Uruguays fotbollsförbund är ju som bekant inte nöjda med det hårda straff som Fifa gett Luis Suarez för bettet i matchen mot Italen. Nu visar man sitt missnöje genom att låta Suarez tröja hänga kvar i omklädningsrummet inför matchen mot Colombia..

Supermiljöbloggen - 18 sep 15 kl. 14:17

”Primitivt att det inte ger böter”

Mikael Karlsson, ordförande i European Environmental Bureau, menar att det är dags för en kampanj som får folk att sluta slänga fimpar på marken.  Nyligen skrev Håll Sverige Rents vd Johanna Ragnartz på SMB debatt att politikerna i Sverige måste se till att inkludera cigarettfimpar, tuggummin och annat småskräp i nedskräpningsboten. Omkring en miljard fimpar slängs varje år på våra gator och torg, men ändå är fimpen undantagen i den nedskräpningsbot som infördes för fyra år sedan.

GöteborgsPosten - 01 maj 19 kl. 07:00

Dags för Götene att ta sig an Edsvära/Norra Vånga på hemmaplan

Dags för match - Götene möter Edsvära/Norra Vånga på hemmaplan på Västerby IP i division 4 Västergötland norra i fotboll. Edsvära/Norra Vånga har haft en tuff start på säsongen och är helt utan poäng efter två spelade matcher. Götene har sex poäng.

Supermiljöbloggen - 20 okt 13 kl. 12:37

?Det ska vara kännbara böter för att skräpa ner med fimpar?

Naturskyddsföreningen vill ha skärpta regler för att komma åt problemet med plaster som hamnar i havet. I veckan kom Naturskyddsföreningen med en ny rapport, Raklödder till fiskarna - om skräp i havet (pdf). Här vill man visa på åtgärder som behöver genomföras för att komma åt de enorma mängder med sopor och plast som varje år hamnar i våra hav.

Skånskan - 28 apr 19 kl. 15:19

Många ville prata tidning på torget

ESLÖV Trots eländigt väder var det många som kom till Skånska Dagbladets tält på Stora torg på lördagen för att prata om tidningen men också om Eslövs handel med Cecilia Reinholdsson, Eslövs centrumledare.Fredagens sommardag var som bortblåst när lördagen tog vid med ett kallt regn.
Vädret hindrade dock inte Eslövsbor att söka sig till centrum och Stora torg för att bland annat prata med Skånska Dagbladets personal på plats.

Alingsås tidning - 25 maj 18 kl. 05:30

Dags för somrig vårmarknad

På lördag är det åter dags för ett större arrangemang i Vårgårda centrum. Då flyttar affärerna utomhus och säljer sina varor. Dessutom kommer många knallar.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Mordåtalad friad från Lindängenmord

Malmö Den 20-årige man som varit åtalad för mordet på en 24-årig man vid Lindängens centrum strax före midsommar förra året frias i den delen.
I stället döms han till ett år och sex månaders fängelse för grovt vapenbrott.Det var den 21 juni 2018 som flera gärningsmän kom körande på en moped och sköt flera skott in i bilen där 24-åringen satt.

Skånskan - 30 minuter sedan

Musikalliv på ett lastbilsflak

På lördag får årets Malmö Opera på en lastbil premiär på Stortorget i Lund. Den röda tråden i föreställningen är musikalartisterna Sara Lehmann, Michael Jansson och Oscar Pierrou Lindéns olika vägar in i musikalvärlden.
– Jag gillar verkligen känslan av att man får vara ärlig och bjuda på skavanker och brister, säger, Michael Jansson.

Skånskan - 2 timmar sedan

Be­rit älskar sam­spelet mel­lan ryt­ta­re och häst

Som li­ten tjatade hon sig till en pon­ny men när hon blev po­lis skulle hon inte sköta jobbet från häst­ryggen. Så blev det ändå och i dag är det den so­ci­ala biten med yr­ket som po­lis­ryt­ta­ren Be­rit Andersson upp­skattar all­ra mest.Namn: Be­rit Andersson
Ål­der: 55
Bor: Ske­grie, utan­för Trel­le­borg.

Skånskan - 3 timmar sedan

Nya ägare till 50-talshus i Hörby

Hörby Markus och Cassandra Svensson, båda 25 år, har tagit över fastigheten på Satserup 5248 i Hörby från Ingemar De Andrade Gomes Carqueija. Ägarbytet blev klart i april 2019 och köpesumman blev 1 650 000 kronor. Det 130 kvadratmeter stora huset är byggt 1951 och tomten är 3 992 kvadratmeter stor.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lennixx leker med sina röster

Det som började med ett par coverversioner på Youtube men resulterade i skivkontrakt för unga soulduon Lennixx.
Med en ny mixtape i bagaget kommer de ikväll till Malmö Muséer för en gratisspelning under Sommarscen Malmö.Rösterna slingrar sig om varandra på Lennixx nya mixtape, Split by, som släpptes i slutet av maj.

Skånskan - 4 timmar sedan

Dödligt hot – 24

– Och din pappa?– Pappa visste vem som egentligen var skyldig. En släkting till Sture Blandin och det polisanmäldes aldrig.

Skånskan - 4 timmar sedan

Sprängning utanför radhus

Under fredagsmorgonen detonerade ett explosivt föremål utanför en dörr till ett radhus i Arlöv.Vid 03.23 larmades polis till en adress i Arlöv efter att flera personer hört en hög smäll.

Skånskan - 14 timmar sedan

Många i parken med dans i kikaren

Malmö Kullarna i Kroks­bäcks­par­ken ut­gjorde un­der tors­dags­kvällen scen för en dans­sa­fa­ri. Med ki­ka­re följde åskå­da­rna fö­re­ställ­ningen på håll.Un­der tors­dags­kvällen samlades män­ni­skor med ki­ka­re för att spana ut över kullarna i Kroks­bäcks­par­ken.

Skånskan - 16 timmar sedan

Påkörd person

MALMÖ En bil och cykel krockade vid Trelleborgsvägen under torsdagskvällen strax innan klockan 20. Skadeläget är oklart. Texten uppdateras.

Skånskan - 17 timmar sedan

Sju rån inom loppet av en vecka – nu åtalas gärningsmännen

Fem rån inträffade under samma kväll i Stadsparken i Lund. Efter en längre utredning har dessa rån och ytterligare två i grannkommunerna klarats upp. Eslövspolisen har jobbat tillsammans med utredare från Kävlinge och Lund och lyckats spåra samtliga rån till gärningsmännen som nu har fällts i Lunds Tingsrätt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.